Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ραγδαίες οι εξελίξεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Όπως όλα δείχνουν τα δύο αυτή τη στιγμή μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτά που θα παίξουν τον κυριότερο ρόλο στις δημοτικές εκλογές.

Θα περιμένουμε αρκετά ακόμη μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τα δύο κόμματα. Το γεγονός αυτό επηρεάζει σημαντικά και τις όποιες εξελίξεις και αποφάσεις των άλλων υποψηφίων και συνδυασμών, ανεξάρτητων ή κομματικών.

Τα δύο μεγάλα κόμματα - πολιτικοί πόλοι αυτή τη στιγμή, όσο κι αν είναι αρεστό ή όχι, έχουν τον πρώτο λόγο και θα έχουν και τον κύριο ρόλο, στα όσα θα διαδραματιστούν μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών του 2014.

Τι γίνεται στα δύο μεγάλα "στρατόπεδα":
 
Νέα Δημοκράτια

Νέα τροπή παίρνουν τα πράγματα σχετικά με τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές μετά την απρόσμενη δημοσίευση ανακοίνωσης από την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία καλεί τους όποιους ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι να καταθέσουν αίτηση και βιογραφικό στο κόμμα. Μέχρι στιγμής να πούμε ότι έχουν καταγραφεί περί τους 10 υποψηφίους, που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον προφορικά, αλλά κανείς τους δεν έχει ακόμη καταθέσει αίτηση.

Με αυτή τη διαδικασία εκτός από τους εδώ γνωστούς υποψηφίους υπάρχει περίπτωση τώρα να κατατεθούν και αιτήσεις νέων υποψηφίων που δεν έχουν εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον μέχρι σήμερα ή δεν έχει γίνει αυτό γνωστό, είτε στην εδώ τοπική οργάνωση, είτε στα κεντρικά του κόμματος της ΝΔ.
 
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την Οργανωτική Επιτροπή Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και είτε θα επιλεγεί βάσει της αξιολόγησης και λάβει "χρίσμα" ο τελικός υποψήφιος του κόμματος, είτε θα γίνουν εσωκομματικές προκριματικές εκλογές και υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ θα προκύψει από την κάλπη. Φυσικά στην πρώτη περίπτωση που δοθεί "χρίσμα" από τα κεντρικά του κόμματος λόγο θα έχουν και οι βουλευτές της Φθιώτιδας καθώς και τα ισχυρά κομματικά στελέχη που σχετίζονται με την περιοχή. 
 
Αν δοθεί "χρίσμα" τότε ευθύνη θα έχουν και οι βουλευτές τόσο για την επιλογή προσώπου όσο και για το αποτέλεσμα των εκλογών. Από την άλλη αν στηθούν κάλπες για προκριματικές εκλογές τότε ναι μεν ευθύνη δεν θα υπάρχει αλλά υπάρχει ο φόβος ανοίξει θέμα προκριματικών και σε άλλους δήμους, που ήδη όμως εκεί έχουν ληφθεί οι αποφάσεις από τη ΝΔ. Για το λόγο αυτό στη Συγγρού θέλουν να αποφύγουν τις πολλές πολλές διαδικασίες μη τυχόν κι ανοίξει το θέμα σαν ντόμινο και στους άλλους δήμους.


ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΚΡΩΝ

Στο ΣΥΡΙΖΑ οι ζυμώσεις συνεχίζονται όχι μόνο και τόσο ως προς το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου αλλά και όσο κυρίως ως προς τις αρχές και το πρόγραμμα που θα υιοθετήσει ο εκλογικός συνδυασμός που θα στηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόλα αυτά μέχρι τέλους του μήνα Ιανουαρίου (άντε και με μία παράταση 10-15 ημερών) θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα υπάρξει ψηφοδέλτιο με υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα στηριχθεί κάποιο άλλος ανεξάρτητος συνδυασμός υποψηφίου δημάρχου από το κόμμα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως μέχρι στιγμής υπάρχουν απόλυτες συγκλήσεις στην τοπική οργάνωση του κόμματος για τη δημιουργία ψηφοδελτίου και αυτόνομη κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Λοκρών. Μάλιστα ότι έχει ήδη βρεθεί και το πρόσωπο που θα ηγηθεί του συνδυασμού. 

Αυτή η πρόταση μοιάζει να έχει υιοθετηθεί από τα τοπικά όργανα του κόμματος και είναι θέμα χρόνου οι σχετικές ανακοινώσεις μετά και την ολοκλήρωση των συζητήσεων για τις αρχές και το πρόγραμμα.
 

1 σχόλιο:

  1. Στο ΣΥΡΙΖΑ Λοκρων δεν εχει συζητηθει τιποτα γιατι απλα δεν εχει συνεδριασει .Το ψηφοδελτιο θα ειναι ενα στηριζομενο απο τον ΣΥΡΙΖΑ και οχι του ΣΥΡΙΖΑ! Επαφες κανουμε καθημερινα και κανεναν δεν αποκλειουμε απο ανενταχτους μεχρι τα κομματια της αλλης αριστερας . Αυτα που γραφονται ή ακουγονται για προσωπο που εχει βρεθει , ειναι φαιδροτητες και αστεια , εμεις δεν θελουμε να καπελωσουμε κανεναν συντροφο , απ΄οπου κι αν προερχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου