Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Προεκλογική αιθαλομίχλη για...κατανάλωση


Αυτή την εβδομάδα κυριάρχησε στα αστικά ΜΜΕ η επικοινωνιακή σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή την Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. καυγάδιζαν για το ποιος είναι περισσότερο ευρωπαϊστές από τον άλλο. 

Έχοντας και οι δύο το μυαλό τους στραμμένο στις τριπλές εκλογές του Μάη, επιδίδονται σε σκληρή μάχη μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού για να αναδείξουν τις δήθεν τεράστιες διαφορές της πολιτικής τους. Ωστόσο η στρατηγική τους είναι η ίδια και αυτό δεν θέλουν να φανεί. 

Το δίλημμα του πρωθυπουργού για τις ευρωεκλογές «ναι ή όχι στην Ευρώπη» είναι σκόπιμα ασαφές. Επίτηδες αναφέρεται σε γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή στην πολιτική και οικονομική οντότητα που συγκροτήθηκε με επιλογή των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της Ευρώπης. 

Ακόμα το δίλημμά του δεν έχει νόημα αν το απευθύνει στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει δηλώσει με εκατό διαφορετικούς τρόπους ότι, όχι μόνο την Ε.Ε., αλλά και την Ευρωζώνη τη θεωρεί δεδομένη, μονόδρομο για τον ελληνικό λαό και ότι οι όποιες αντιρρήσεις του αφορούν το εφαρμοζόμενο μείγμα διαχείρισης, τύπου ΗΠΑ, ΔΝΤ κτλ. 

Επίσης η διάκριση ανάμεσα σε ευρωπαϊκές και αντιευρωπαϊκές δυνάμεις είναι ψευδεπίγραφη. Στην αντίληψη του ΚΚΕ, όχι μόνο η ένωση των ευρωπαϊκών λαών, αλλά η ένωση των λαών όλου του κόσμου πρέπει να είναι η επιδίωξη της εργατικής τάξης. Αυτή, όμως, προϋποθέτει την αποδέσμευση, τόσο από την Ε.Ε., όσο και από κάθε ιμπεριαλιστική διακρατική ένωση και συμμαχία. Προϋποθέτει την πάλη για την ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων για την εργατική - λαϊκή εξουσία σε κάθε χώρα. 

Όσο για τον κουρνιαχτό, που από κοινού σηκώνουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, για την απουσία τού Αλ. Τσίπρα από την φιέστα της ανάληψης της Ελληνικής προεδρίας σημειώνουμε τούτο: Δεν έκαμε «αντιστασιακή πράξη», αντίθετα υποκριτική, όπως ο Α. Παπανδρέου το 1980. Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ, δεν πήγε μεν στο Ζάππειο, αλλά, αργότερα, ως πρωθυπουργός εφάρμοσε την αντιλαϊκή ευρωενωσιακή πολιτική με μεγάλη μαεστρία. 

Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό της Φθιώτιδας και ξεκαθαρίζει ότι: 

Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι "ναι ή όχι στην Ε.Ε. και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου". Και ο ίδιος πρέπει να το απαντήσει με βάση την πολύχρονη πείρα του, που αποδεικνύει ότι αυτή η λυκοσυμμαχία τού έφερε τεράστια δεινά και θα φέρει περισσότερα, επειδή αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου που η Ευρωένωση προστατεύει. 

Η πολιτική αιθαλομίχλη που εκπέμπουν οι καμινάδες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να θολώσει τον πολιτικό ορίζοντα. Να μην εξαπατήσει κανέναν, ότι αυτό, το αντιδραστικό και σάπιο ευρωενωσιακό οικοδόμημα, μπορεί να εξανθρωπιστεί. Η λαϊκή αντίθεση στις πολιτικές της Ε.Ε., μπορεί να πιάσει τόπο μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που εδώ και χρόνια αποκαλύπτει το χαρακτήρα της και προβάλλει το στόχο της πάλης ενάντια στις αντιλαϊκές της επιλογές και της αποδέσμευσης από αυτήν, ως βασική προϋπόθεση για ανάπτυξη προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. 


ΛΑΜΙΑ 11/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου