Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή Διαμαρτυρίας προς τους Λοκρούς Δημοτικούς Συμβούλους

Επιστολή Διαμαρτυρίας προς τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Λοκρών απέστειλαν οι εργαζόμενοι του Πολεοδομικού Γραφείου Αταλάντης για την αιφνίδια απόφαση του Δημάρχου Λοκρών κ.Ν.Λιόλιου που αφορά την μεταστέγαση της Υπηρεσίας σε άλλο χώρο.


Η είδηση της απόφασης του Δημάρχου Λοκρών έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους Μηχανικούς της περιοχής της Λοκρίδας αλλά και από πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους και Πολίτες.

Για "μη σοβαρή δημοτική αρχή" κάνουν λόγο κάποιοι, ενώ άλλοι μιλούν για "προεκλογική γκάφα μεγατόνων του Δημάρχου Λοκρών" ενώ χαρακτηρίζουν την μονομερή αυτή απόφαση "αψυχολόγητη".

Ο χώρος στον οποίο αποφάσισε και ανακοίνωσε ο Δήμαρχος πως σκοπεύει να μεταφέρει την Υπηρεσία είναι, ομολογουμένως από όλους (ακόμη και από Δημ. Συμβούλους της Πλειοψηφίας), τελείως ακατάλληλος για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ακατάλληλος τόσο για τους υπάλληλους, όσο και για τους Μηχανικούς αλλά και τους Πολίτες που καθημερινά θα εξυπηρετούνται εκεί. 

Να σημειωθεί ότι θέμα μεταστέγασης της Υπηρεσίας αυτής δεν είχε συζητηθεί ούτε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά κυρίως ούτε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντίθετα η απόφαση και η ανακοίνωση είναι "ασυζητητί" πρωτοβουλίες του ίδιου του Δημάρχου. Και αυτό είναι πραγματικά ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στις μέρες μας... Το να λαμβάνονται δηλαδή αποφάσεις ερήμην Δημοτικών Συμβούλων, Εργαζομένων  και Πολιτών!!! 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:




11 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. 5 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΛΙΟΛΙΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΤΟΥ.
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντίθετοι στην απόφαση του Δημάρχου για μεταφορά του Πολεοδομικού Γραφείου Αταλάντης στο συγκεκριμένο χώρο τον οποίο χαρακτηρίζουν ακατάλληλο οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Θέμα εγείρουν Γεωργοπούλου, Ρούσσης και Σουλτανόπουλος. Αντίθετος και ο Τσέρτος από την παράταξη της πλειοψηφίας. Αντίθετοι και οι Σκαμπερδόπουλος και Αλεξίου. Και οι αντιδράσεις αυξάνονται συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.... ΣΕ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ Π@Π@ΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ...

      Διαγραφή
  3. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΕΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΤΑ ΚΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ "ΚΑΨΩΝΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΧΕΔΟΝ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ???

      Διαγραφή
  4. Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ, ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ, ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά που συμβαίνουν είναι κωμικοτραγικά και απίστευτα. Είναι να αναρωτιέται κανείς για το πως και κυρίως αν λειτουργούν οι θεσμοί σε αυτό το τόπο; Είναι να αναρωτιέται κανείς αν ο σκοπός είναι τελικά η επίλυση των προβλημάτων ή δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν;

    Τρανταχτό παράδειγμα το θέμα της ανάρτησης σας. Η δημοτική αρχή με την απόφαση που πήρε, όπως την πήρε και όπως την ανακοίνωσε με τη γνωστή νοοτροπία και ύφος, έλυσε εδώ σήμερα κάποιο πρόβλημα; ή δημιούργησε νέα προβλήματα τώρα από το πουθενά; Έλυσε κάποιο σημαντικό πρόβλημα της υπηρεσία της αυτής και του δήμου; ή δημιουργεί προβλήματα από το πουθενά και στον δήμο και στην συγκεκριμένη υπηρεσία;

    Ποιος ήταν ο σκοπός της δημοτικής αρχής; Ποιο ήταν το μεγάλο πρόβλημα που έπρεπε οπωσδήποτε να λύσει σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση; Το οικονομικό; Με λύση στο πόδι μάλιστα;

    Το γελοίο ποσό των 300 ευρώ ως έξοδο μίας παραγωγικής υπηρεσίας του δήμου; Ενώ δεν έχει κάνει περικοπές πρώτα σε άλλες, επιθυμητές και αναγκαίες μεν, δευτερεύουσες και μη απαραίτητες δε, δαπάνες και μεγαλύτερα ποσά εξόδων όπως οι επιχορηγήσεις ΝΠΔΔ (π.χ.Ωδείου) ή συλλόγων (π.χ.Πολιτιστικών) ή εκδηλώσεων;

    Με ποιους μίλησε ο δήμαρχος για να λάβει αυτή την απόφαση; Ποιον συμβουλεύτηκε; Με ποιους ανθρώπους το συζήτησε αν όχι με υπηρεσιακούς παράγοντες και δημοτικούς συμβούλους; Έχει εργαστεί ο ίδιος στην πολεοδομία και γνωρίζει τη λειτουργία της; Είναι μήπως μηχανικός και έχει κάποια πείρα σχετικά; Τίποτε από αυτά; Τότε;

    Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα δείγμα για το πως η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δουλεύει πάνω στα προβλήματα και εργάζεται για τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Πως θέτει τα θέματα και πως τα διαπραγματεύεται. Πως ιεραρχεί και προσεγγίζει τα προβλήματα. Πως αντιδρά στις προκλήσεις.

    Δεν είναι ακατανόητο και για τον πιο αμερόληπτο παρατηρητή για το πως η περιοχή έχει βυθιστεί στη στασιμότητα. Το πως υποβαθμίστηκε σε επίπεδο υπηρεσιών. Το πως έκλεισαν εν μία νυκτί τόσες άλλες υπηρεσίες. Το πως δεν πραγματοποιήθηκε κανένα νέο έργο. Το πως βάλτωσαν ακόμη και τα υπό κατασκευή έργα που η δημοτική αρχή παρέλαβε προ τριών ετών. Το γιατί κάποιοι σημαντικοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας γύρισαν την πλάτη στη δημοτική αρχή.

    Δεν είναι ούτε ακατανόητο, ούτε τυχαίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ.

      ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

      ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ) ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.

      ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ) ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣ) ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΝΟΙΚΙΟ.

      ΠΑΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ.

      ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ. (ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΖΗΤΟΥΝΙ).

      ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΙΕΡΑΡΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

      ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ???

      ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.....

      Διαγραφή
  6. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ» ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ.
    ΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ «ΕΡΓΟ ΛΙΟΛΙΟΥ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ.ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΞΕΡΕΙ. ΗΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΑ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου