Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Οφείλουν αυτοί που ευθύνονται να προστατέψουν την υπηρεσία της πολεοδομίας

Η άσκηση κριτικής στις αποφάσεις της Διοίκησης του Δήμου, ίσως θα έπρεπε να γίνεται εφόσον πρώτα ληφθούν υπόψιν όλα τα δεδομένα ή αν αυτά δεν είναι γνωστά, οι ασκούντες την κριτική οφείλουν να ενημερωθούν, διότι οι εσφαλμένες εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν είναι εις βάρος κατ΄αρχήν των πολιτών και της ομαλής λειτουργίας των θεσμών.

Κατ΄αρχήν με την ανάληψη των καθηκόντων της, η βασική μέριμνα της Δημοτικής αρχής ήταν πως θα μειώσει το λειτουργικό κόστος των υπηρεσιών και πως θα διαχειριστεί ορθολογικά την λειτουργία τους. Για τον λόγο αυτό πάρθηκε και η απόφαση του ΔΣ 21/408/2011, περί διάθεσης Δημοτικών κτιρίων.

-  Από την αρχή της διοικητικής πορείας, μεταφέρθηκαν τα αρχεία κι έγγραφα του Δήμου Λοκρών, που φυλάσονταν σε  χώρο του παλαιού Δημόσιου Ταμείου και για τον οποίο ο Δήμος είχε επιβαρυνθεί με πρόστιμα.

- Χρησιμοποιήθηκε ο χώρος του ισογείου του παιδικού σταθμού Αταλάντης και στέγασε την υπηρεσία του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και αλληλεγγύης, που μέχρι πριν στεγαζόταν σαν τμήμα σε ενοικιαζόμενο χώρο.


Σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να αξιοποιήσει ο Δήμος την Δημοτική του περιουσία και σίγουρα θα καταλογιστούν ευθύνες αν αυτό δεν γίνει. Το κτίριο της αγοράς είναι Δημοτική Περιουσία.

Η υπηρεσία της Πολεοδομίας με την εφαρμογή του Ν.3852/10 (Καλλικράτη), περιήλθε στην δικαιοδοσία του Δήμου Λοκρών και άρα στην ευθύνη αυτού. Σήμερα στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο, την στιγμή που υπάρχει διαθέσιμος Δημοτικός.
  
Επειδή είναι γνωστό ότι υπάρχουν επανειλημμένες καταγγελίες πολιτών για την λειτουργία της υπηρεσίας της Πολεοδομίας οφείλουν αυτοί που ευθύνονται να προστατέψουν την υπηρεσία.
  
Η πολεοδομία θα πρέπει να συνεργάζεται στενά με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, γιατί θα πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτό το γραφειοκρατικό καθεστώς που για χρόνια ταλαιπωρεί των Έλληνα Πολίτη.
  
Τώρα γιατί αυτή η αναγγελία της μεταφοράς της υπηρεσίας προκάλεσε τόσες πολλές αντιδράσεις από τους υπαλλήλους και  από κάποιους που ασχολούνται με τα κοινά και αφήνει αδιάφορους τους πολίτες είναι ένα θέμα.

Διότι ο πολίτης θέλει να εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο.
  
Έχει πλέον την απαίτηση οι υπηρεσίες να λειτουργούν προς όφελός του και τον αφήνουν αδιάφορο τα ενίοτε πολιτικά τερτίπια.


                                                                                              ΠΟΛΙΤΗΣ

8 σχόλια:

  1. Ανουσιο και εκτος θεματος "πολιτη" (δημαρχε-δημοτικε συμβουλε-συμβουλε-κτλ). Ειναι μια συζητηση χωρις νοημα. Που καταντησαμε για να μιλαμε για τα αυτονοητα! Αυτοι που ευθυνονται κυρια ,δηλ. ο εκαστοτε δημαρχος και οι υπαλληλοι της πολεοδομιας, ολοι ελεγχονται ! Δεν εχει σχεση ομως αυτο με την μεταφορα σε αλλο κτιριο με το 1/3 του σημερινού χώρου, εστω δημοτικου και μαλιστα στο κεντρο της πολης για να κερδισει δήθεν 300 ευρω ο δήμος και να επιβαρυνει τους πολιτες 1000 απο την αλλη ! Βαλτε την πολεοδομία στα γραφεία του Δήμου αν θελετε να την ελεγξετε, στον χωρο του ισογειου και στα τρια τα γραφεία που σημερα καταλαμβανουν 5-6 υπαλληλοι του δήμου που ειναι τουλαχιστον 70-80 τμ και οχι στα 40 που θελετε! (γιατί άραγε?) Εγκαταστηστε τον διευθυντη και τους αλλους υπαλληλους στον όροφο μαζι σας και στο όροφο της αιθουσας εκδηλωσεων τοποθετειστε στο προθαλαμο τα 3-4 γραφεια των αντιδημαρχων ! νοικιαστε τα μαγαζια στον πεζοδρομο , αξιοποιειστε τα μαζι με ιδιωτη , οχι να παει μια υπηρεσια που πραγματι εχει πραγματικα αναγκη απο χωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ; ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ... ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΧΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΥΓΡΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ Ο ΛΙΟΛΙΑΣ ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από θρασύδειλοι είστε και γελοίοι εκεί μέσα.

    Ήθελα να ήξερα ποιος απλός πολίτης είναι δυνατόν να γνωρίζει ή να θυμάται την «ΔΣ 21/408/2011, περί διάθεσης Δημοτικών κτιρίων» απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;

    Κρύβεστε από τους πολίτες κύριε δήμαρχε πίσω από ανώνυμες επιστολές; Καλά κάνετε. Αλλά έτσι μόνος σας εξευτελίζετε τον θεσμό που υπηρετείτε.

    Τι να πει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ν.3852/10 (Καλλικράτη)»: Άλλο αυτό. Ποιος απλός πολίτης θα έγραφε κάτι τέτοιο;

      Διαγραφή
  5. ΚΡΥΨΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ... ΚΡΥΨΟΥ ΚΡΥΨΟΥ... ΜΗ ΣΕ ΜΑΤΙΑΣΟΥΝ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ... ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΝΤΑΪ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΣΕ ΞΕΤΡΥΠΩΣΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που πρόσκεινται τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τις παραπάνω λογικές και πεπραγμένα του δημάρχου? Το νέο κόμμα τους εγκρίνει αυτές τις πρακτικές Λιόλιου? Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΚΡΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ "ΚΑΨΩΝΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΧΕΔΟΝ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου