Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Το τίμημα διελεύσεως από τα διόδια είναι υπερβολικά υψηλό!!

Στην Ελλάδα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, πρώτα να μπαίνουν διόδια και μετά να γίνονται οι δρόμοι. 
 
Εάν στις συμβάσεις έργου προβλεπόταν ο ανάδοχος να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου, τότε αυτός όφειλε να παραδώσει το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. 

Εάν δεν τηρηθεί ο συμβατικός του χρόνος, τότε υπάρχουν διακριτές ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί το δημόσιο μέχρι τελικά ο ανάδοχος να κηρυχτεί έκπτωτος από το έργο, εφόσον πρώτα αυτός, δεν έχει συμμορφωθεί με τις προσκλήσεις που του έγιναν.

Το θέμα των υπερβολικά ακριβών διελεύσεων από τα διόδια έχει και άλλες διαστάσεις:
 
- Η ανυπαρξία σε πολλά μέρη παράπλευρων οδών αποτελεί άλλο ένα εξαναγκασμό προς τους πολίτες και αυτός δεν είναι άλλος από την υποχρεωτική διέλευση και πληρωμή των διωδιών. Εάν υπήρχαν οι παράδρομοι θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει μεταξύ της γρήγορης και ακριβής διέλευσης ή της αργής και φτηνής μετακίνησης από τους παράδρομους. Το δίλλημα όμως ή πληρώνεις ακριβά και περνάς ή δεν περνάς, καταστρατηγεί την ελευθερία των μετακινήσεων μας εντός της χώρας μας.

- Επίσης ακριβά διόδια σημάνει επιβάρυνση στο κόστος μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις όπως στα ΚΤΕΛ, στα τουριστικά λεωφορεία και στα ΤΑΧΙ, αλλά και στο κόστος μεταφοράς που μετακυλύεται στον πελάτη-καταναλωτή. Ο καταναλωτής αναγκάζεται να πληρώνει ακριβότερα αυτό που θα μπορούσε να έχει σε αρκετά καλύτερη τιμή.

- Τα ακριβά διόδια αποτελούν σοβαρό αντικίνητρο, για μια τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα. Τόσο για τον εγχώριο όσο και για τον εισαγόμενο τουρισμό που θα μας φέρει και το επιθυμητό συνάλλαγμα, μια και το συνάλλαγμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας μας κλίνει σε αρνητικό ισοζύγιο.

Τώρα, αναρωτιέμαι εάν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν να πανηγυρίζουν για το νόμο που ψήφησαν και έφτασαν το εισιτήριο των διοδίων σε τιμές υπερβολικά μεγάλες για μας τους Έλληνες!!!!

Εμείς οι Έλληνες πολίτες, τους υποσχόμαστε ότι δεν ξεχνάμε…….


Θοδωρής Χειμάρας
Πρ. Βουλευτής Φθιώτιδας
Αναπλ. Τομεάρχης Κ.Ο. Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων των ΑΝ.ΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου