Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Στη Λαμία ο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Χαϊνάς

Στη Λαμία βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Χαϊνάς, όπου έδωσε συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο “ΣΑΜΑΡΑΣ” και στην συνέχεια συναντήθηκε με συμπολίτες και εκπρόσωπους κοινωνικών και οικονομικών φορέων.
 
Από αριστερά Μάκης Καρακικές, Κώστας Χαϊνάς, 
Χρήστος Πολύμερος, Αργύρης Αλεξίου


Την εκδήλωση διηύθυνε ο Χρήστος Πολύμερος και προλόγισε ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Καρακικές, ο οποίος έκανε και ένα βασικό απολογισμό της δραστηριότητάς του στο περιφερειακό Συμβούλιο και περιέγραψε τις βασικές παρεμβάσεις που έκανε στην διάρκεια της θητείας του.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Κώστα Χαϊνά ήταν : 1. Η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί σε μια πραγματική αυτοκυβέρνηση, χωρίς εξαρτήσεις από την κεντρική εξουσία και από κάθε είδους συντεχνιακά ή οικονομικά συμφέροντα, με την ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
 2. Στόχος μιας περιφερειακής αυτοκυβέρνησης είναι, ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων, χωρίς ισοπέδωση και με επιβράβευση της προσφοράς.
 3. Τα προβλήματα της περιφέρειας είναι μεγάλα και οξυμένα, απαιτείται γνώση, μεθοδικότητα, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και συναινέσεις για την αντιμετώπισή τους.
 4. Η πρωτοβουλία μας αποτελεί μια ανοικτή πρόσκληση, για μια μεγάλη συνάντηση όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών, που όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το προγραμματικό πλαίσιο και θα επιλέξουμε τους υποψηφίους του συνδυασμού.
 5. Η δική μας πρόταση είναι η εναλλακτική λύση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, απέναντι, α) στην συντηρητική πρόταση, του πολιτικού χώρου δηλαδή με τις μεγάλες ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας μας αλλά και της όξυνσης των περιφερειακών προβλημάτων και β) στην πρόταση ενός αριστερού λαϊκισμού, που το μόνο που τον ενδιαφέρει όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής, είναι η καταγραφή των κομματικών ποσοστών του.

4 σχόλια:

 1. τι ειναι τουτο παλι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ....ανοικτή πρόσκληση, για μια μεγάλη συνάντηση όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών, που όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το προγραμματικό πλαίσιο και θα επιλέξουμε τους υποψηφίους του συνδυασμού.
   ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

   Διαγραφή
  2. Στηρίζω την κίνηση των ενεργών δημοκρατικών πολιτών Στερεάς.Η Δημαρ , οι οικολόγοι ,ανεξάρτητες κινήσεις και ο δημοκρατικός προοδευτικός χώρος στηρίζουμε την υποψηφιότητα Κ. Χαϊνα . Αν θα είμαι υποψήφιος στην περιφέρεια, αυτό θα κριθεί από τις εξελίξεις στον Δήμο Λοκρών, συγκεκριμένα ,αν γίνει ή δεν γίνει συνδυασμός της Αριστεράς.Δεν θα ήθελα να είμαι υποψήφιος για την περιφέρεια, αλλά αν χρειαστεί , γιατί όχι.

   Διαγραφή
 2. ΤΕΛΙΚΑ θα ειναι υποψήφιος στην περιφέρεια ο Αλεξίου?Δεν τα βρήκαν με το ΣΥΡΙΖΑ για συμπαράταξη στον Δήμο? Πάντως ο ίδιος νομίζω έκανε την προσπάθεια του μιας και παραβρέθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο και συνυπέγραψε ,απ ότι έμαθα την κοινή διακήρυξη για την νέα δημοτ. παράταξη της Αριστεράς.Κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου