Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΓΔΕ κ.ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδος Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος με άλλους 18 Βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσαν 33 Βουλευτές σε μορφή ερώτησης για τη φορολόγηση των αγροτών.

Στην συνάντηση, η οποία είχε προγραμματίσει και πραγματοποιήθηκε  στις 5 μμ. της Τρίτης 18-2-2014, ο κύριος Κουτσογιαννακόπουλος εκπροσωπώντας το Νομό και τους αγρότες του, μαζί με τους Βουλευτές της ΝΔ ανέλυσαν τις συγκεκριμένες προτάσεις που ήδη είχαν καταθέσει και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεοχάρης απάντησε στις 16 προτάσεις των Βουλευτών τα εξής:
  

1) Σχετικά με τα ημερομίσθια των αγροτών και των μελών της οικογένειας τους, τόνισε ότι θα υπολογιστεί ποσό για την σύζυγο και τα ενήλικα τέκνα που ασχολούνται στις αγροτικές, κτηνοτροφικές, αλιευτικές και πτηνοτροφικές δραστηριότητες. 
2) Σχετικά με την κατάργηση του Τέλος Επιτηδεύματος ανέφερε ότι την απόφαση δεν μπορεί να την πάρει αυτός ο ίδιος και πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά. 
3) Οι τόκοι δανείων θα υπολογίζονται στα έξοδα των αγροτών, κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων και αλιέων. 
4) Οι αποσβέσεις για αγορά πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού θα συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα εκτός από την αγορά γης. 
5)  Τα έξοδα άρδευσης θα υπολογίζονται ως έξοδα της αγροτικής καλλιέργειας. 
6) Τα έξοδα ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής ή του ζωικού κεφαλαίου θα υπολογίζονται στα έξοδα του αγρότη. 
7) Θα εκπίπτουν οι δαπάνες για ασφάλιση του αγρότη και των μελών της οικογενείας του στον ΟΓΑ. 
8)  Δεν θα υπάρχει πλαφόν εξόδων σε πετρέλαια, φυτοφάρμακα, λιπάσματα και άλλα αγροεφόδια. 
9) Σχετικά με το αίτημα να οριστεί χαμηλός συντελεστής 13% στην αγορά μηχανημάτων και λοιπών αγροεφοδίων ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης. 
10) Υπογράμμισε ότι θα υπολογίζονται στα έξοδα το σύνολο των λειτουργικών δαπανών όπως το αιτούνται οι Βουλευτές. 
11) Σχετικά με την πρόταση νη μην φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέχρι ενός ύψους 50.000 ευρώ αλλά γενικότερα είναι θέμα πολιτικής βούλησης. 
12) Για την 13η πρόταση σχετικά με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ και την απόδοσή του στον αγρότη όταν θα είναι πιστωτικός, ο κ. Θεοχάρης, παρά το γεγονός ότι σήμερα οι εφορίες δεν αποδίδουν τα χρήματα αυτά, τόνισε ότι στους αγρότες θα επιστρέφονται άμεσα. 
13) Σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι πρόταση πρέπει να υποβάλλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
14) Η 16η πρόταση που αφορά τους αγρότες ή ετεροεπαγγελματίες με τζίρο κάτω από 15.000 ευρώ, τόνισε ότι  θα πρέπει να εξεταστεί. 
15) Σχετικά με τις προτάσεις 12 και 15 ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Παρακάτω ακολουθούν οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί:
1)  Τα ημερομίσθια  του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και        αλιέα, καθώς και των μελών της οικογενείας του που εργάζονται στις  παραπάνω  εργασίες, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ του αγρότη, διότι η προσωπική εργασία τους δεν αμείβεται. 
2)  Πρέπει να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, διότι ο αγρότης δεν είναι  επιτηδευματίας , αλλά παραγωγός. 
3)  Οι τόκοι δανείων του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και αλιέα,  που έχει συνάψει και ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί, πρέπει να υπολογίζονται στα έξοδα. 
4)  Πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα, αποσβέσεις από  την αγορά γης και αγορά πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού. 
5)   Στα έξοδα πρέπει να υπολογίζονται τα έξοδα άρδευσης. 
6)  Τα έξοδα ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής ή του  ζωικού κεφαλαίου στον ΕΛΓΑ,  πρέπει να συνυπολογίζονται στα έξοδα. 
7)     Να εκπίπτουν οι δαπάνες για ασφάλιση του αγρότη και των μελών της οικογενείας του στον ΟΓΑ. 
8)     Να μην υπάρχει πλαφόν εξόδων σε πετρέλαια, φυτοφάρμακα, λιπάσματα και άλλα αγροεφόδια. 
9)     Να οριστεί χαμηλός συντελεστής 13% στην αγορά μηχανημάτων και λοιπών αγροεφοδίων. 
10) Να υπολογίζεται στα έξοδα το σύνολο των λειτουργικών δαπανών. 
11) Να μην συνυπολογίζονται οι ενισχύσεις  στο υπό φορολόγηση εισόδημα. 
12) Οι  ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, το ΙΚΑ ή άλλο ταμείο, οι οποίοι εργάζονται σε αγροτική εργασία, δεν πρέπει να έχουν κρατήσεις για ασφάλεια, διότι είναι ήδη ασφαλισμένοι και δεν πρέπει να πληρώνουν 2η φορά. 
13) Όταν ο αγρότης είναι κατά τον συμψηφισμό του ΦΠΑ πιστωτικός, δηλαδή του οφείλει το κράτος, το ποσόν πρέπει να αποδίδεται στον αγρότη και όχι να μετακυλύετε σε επόμενη χρονιά. 
14) Πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου. 
15) Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα μετάκλησης αλλοδαπών εργατών, και το εξάμηνο εργασίας να μπορεί να το δουλέψει όλο τον χρόνο, τμηματικά. 
16) Οι αγρότες ή οι ετεροεπαγγελματίες  με τζίρο κάτω από 15000 ευρώ,  πρέπει να φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή 5%-6%, ή με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, διότι μέχρι 15000 τζίρο δεν εκπίπτουν οι δαπάνες που πραγματοποιούν οι αγρότες ή  οι ετεροεπαγγελματίες αυτοί. 

Οι Βουλευτές, όπως και ο κύριος Κουτσογιαννακόπουλος, οφείλουν να αφουγκράζονται τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προτάσεις των πολιτών, στη συγκεκριμένη περίπτωση των αγροτών, να τις διαμορφώνουν σε προτάσεις προς την εκτελεστική εξουσία και να δίνουν λύσεις στις δυσκολίες από κοινού με την Κυβέρνηση, όπως και έκαναν.

1 σχόλιο:

  1. ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΤΥΝΧΑΝΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ; ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΜΑΚΑΚΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου