Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ του ΝΠΔΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στο ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Λοκρών  αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιανουάριο του 2011 και μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Νικόλαου Λιόλιου, προχώρησε στη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση νέου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου για την Κοινωνική προστασία και Αλληλεγγύη» στο Δήμο Λοκρών.

Έτσι μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης  στο ΦΕΚ 1306/16.6.2011 άρχισε να λειτουργεί το νέο Νομικό πρόσωπο στο οποίο συγχωνεύτηκαν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί και όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λοκρών.

Σκοπός του νέου Νομικού Προσώπου είναι :

  • Η καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία νηπίων εργαζομένων γονέων  και η προπαρασκευή τους για τη φυσική μετάβαση τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.
  • Πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων.
  • Προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι.
  • Δημιουργία και Λειτουργία παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Λειτουργία κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων.
  • Λειτουργία δημοτικού ιατρείου και δημοτικού φαρμακείου.
Και διάφορες άλλες δραστηριότητες που έχουν σχέση με την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη του κοινωνικού συνόλου.

Πρώτο μέλημα του νομικού προσώπου  ήταν η εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών. 

Με συντονισμένες προσπάθειες και άριστη συνεργασία του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικόλαου Λιόλιου του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Ηλία Κολομτσά,  του διαδόχου του στη θητεία, κ. Αλέξανδρου Κούρου και της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου και όλων των υπηρεσιών του εξασφαλίστηκε η ένταξη του Νομικού προσώπου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»

Ο Δήμος των Λοκρών ήταν από τους πρώτους δήμους της χώρας  που εντάχθηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα και εισπράχτηκαν τα παρακάτω ποσά :
1.      έτος 2011 - 2012  391.636,36 ευρώ 
2.      έτος 2012 - 2013   162.412,50 ευρώ 
3.       έτος 2013-2014   123.900,00 ευρώ
Έτσι  όλα τα παιδιά εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, οι γονείς του δεν κατέβαλαν τροφεία  στους παιδικούς σταθμούς και  για τα υπόλοιπα παιδιά έγινε μείωση στα τροφεία  από 50% έως70 % ,  σε αντίθεση με άλλους παιδικούς σταθμούς ιδιωτικούς ή δημοτικούς που οι γονείς των παιδιών  κατέβαλαν μεγάλα ποσά.

Εξοφλήθηκαν όλα τα παλαιά τιμολόγια των παιδικών σταθμών προς τους προμηθευτές,  με αποτέλεσμα την προμήθεια πιο ποιοτικών αγαθών και σε καλύτερες τιμές .

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε και λειτουργεί νέος παιδικός σταθμός στη Δημοτική κοινότητα Μαρτίνου και ετοιμάζεται να λειτουργήσει και νέος παιδικός σταθμός στη Δημοτική ενότητα Μαλεσίνας. Ενώ σε άλλους  Δήμους λόγω της μεγάλης κρίσης κλείνουν παιδικοί σταθμοί ο Δήμος Λοκρών δημιουργεί νέους.

      Αναβαθμίστηκαν  όλα τα ΚΑΠΗ , ενισχύθηκαν  με διάφορα προγράμματα για :
  • Ιατρική φροντίδα ( έλεγχος από ειδικό προσωπικό του σακχάρου, της χοληστερόλης και της πίεσης )
  • Προγράμματα για θερμά και θαλάσσια μπάνια  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Προγράμματα ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
  • Βοήθεια στο σπίτι , παροχή τροφίμων σε τακτά χρονικά διαστήματα σε απόρους συμπολίτες μας και σε καθημερινή βάση , παροχή έτοιμων φαγητών σε ευπαθή και ανήμπορα άτομα

Το  Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης σε άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο Λοκρών , την κοινωνική υπηρεσία πρόνοιας του Δήμου αλλά και τις άλλες υπηρεσίας του Δήμου, έχουν επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα προς ανακούφιση όλων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα μας λόγω της μεγάλης οικονομικής και όχι μόνο κρίσης.

6 σχόλια:

  1. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΔΩ;ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

      Διαγραφή
  2. ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΡΕΥΝΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Κ. ΚΟΛΟΜΤΣΑ ΔΙΝΑΤΕ 1,5 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ 30 ΠΑΙΔΑΚΙΑ , ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΓΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ????

      Διαγραφή
  4. τα αυτονόητα κάνατε κ. Δήμαρχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου