Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ
Ταχ.Δ/νση: ΟΘΩΝΟΣ 3-ΛΑΜΙΑ 35100
Τηλ.2231022112, 2231021395     
Φαξ 2231030985
Λαμία   24-2-2014
Αρ.Πρωτ.: 2134

Προς:                                        
τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Αντώνη Σαμαρά
ΑΘΗΝΑ

Κοινοποίηση:                             
Πίνακας Αποδεκτών

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων με την οποία παρατείνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΙΚΑ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και μάλιστα μέχρι 28/05/2015, θέμα που σαφώς απασχολεί χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Επιτρέψτε μας όμως να σας θέσουμε το ακόλουθο ερώτημα, δηλαδή οι ένα (1) εκατομμύριο ανασφάλιστοι στο ταμείο του ΟΑΕΕ (387 χιλιάδες συνάδελφοι καθώς επίσης και τα μέλη των οικογενειών τους), αποτελούν για εσάς 2η ή 3η κατηγορία συνανθρώπων μας χωρίς να έχουν και αυτοί τις ίδιες ανάγκες & δικαιώματα;

Πολλοί δε εξ αυτών είναι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και μάλιστα οι περισσότεροι τα τελευταία τέσσερα - πέντε  χρόνια, κατά τη διάρκεια της ύφεσης και της εφαρμογής των μνημονίων.


Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε από εσάς να σχεδιάσετε παρόμοια εγκύκλιο που να εντάσσει και τις παραπάνω κατηγορίες ανέργων στις ευεργετικές αυτές  διατάξεις.

Επιπλέον σας επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη γνωμοδότηση  που  υπογράφουν ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  κ. Αντώνης Μανιτάκης και ο Λέκτωρ της Νομικής του ΑΠΘ κ. Ακρίτας Καϊδατζής που έχει ήδη κατατεθεί στο γραφείο σας προς ενημέρωση σας αναφέρει :

«Συμπερασματικά

   - Πρώτον, για τις εισφορές και τις ασφαλιστικές κατηγορίες. Η άσκηση κανονιστικής εξουσίας αναπροσαρμογής των ποσών των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΑΕΕ επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές καθίσταται, λόγω των εξαιρετικών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών της χώρας και της αναμφισβήτητης και ραγδαίας μετά το έτος 2009 μείωσης των πραγματικών αποδοχών των ασφαλισμένων του Ταμείου, απολύτως δικαιολογημένη αλλά και αναγκαία για την επιβίωση του Ταμείου. Καθίσταται επιπλέον, εν όψει των άρθρων 22, παρ. 5, και 4, παρ. 5, του Συντάγματος, συνταγματικά επιβεβλημένη και επιτακτική, καθ' όσον οι μέσες τεκμαρτές αποδοχές των ασφαλισμένων (δηλαδή, οι ασφαλιστικές κατηγορίες) οφείλουν να εναρμονιστούν με τις μέσες πραγματικές αποδοχές τους.

- Δεύτερον, για τη διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν εισφορές προς το Ταμείο. Εν όψει του υποχρεωτικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτή η μονομερής, σε βάρος του ασφαλισμένου, αναστολή της ασφαλιστικής σχέσης με αναστολή της χορήγησης.»

Στην συνέχεια όλων αυτών Κύριε Πρωθυπουργέ
    
Σας καλούμε να πράξετε το νόμιμο, το λογικό & το ανθρώπινο.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Αλέξανδρος Διαμαντάρας




Πίνακας Αποδεκτών:

  1. Κο Ι. Στουρνάρα, Υπουργό Οικονομικών
  2. Κο Ι. Βρούτση, Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
  3. Βουλευτές Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  4. ΚΕΕΕ
  5. Επιμελητήρια
  6. ΜΜΕ
  7. ΕΣΕΕ
  8. ΓΣΕΒΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου