Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαμιέων για τη λειτουργία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

             Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαμιέων είναι αντίθετη με το πέρασμα υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης(καθαριότητα, ανακύκλωση, ΔΕΥΑΛ, παιδικοί σταθμοί,  κοινωνικές και πολιτιστικές δομές…) σε ιδιώτες με οποιονδήποτε τρόπο. Το εργαλείο των  ΚΟΙΝΣΕΠ είναι ο νέος «Δούρειος Ίππος» γι αυτό.
  
            Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις και καταψήφισαν την προγραμματική σύμβαση λειτουργίας ΚΟΙΝΣΕΠ στο Δήμο Λαμιέων. Αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν τη  λογική που λέει ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι μια αναγκαιότητα, αφού κυβέρνηση και Ε.Ε.-ΔΝΤ απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  
            Οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια. Είναι δημιουργήματα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου για δικό του όφελος. Στην Ελλάδα ήρθαν με το Νόμο Κατσέλη. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις προωθούν.  Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις ΚΟΙΝΣΕΠ και τις εντάσσει με το πρόγραμμά του στην λεγόμενη “αλληλέγγυα οικονομία”. Και υποκρίνονται οι δυνάμεις του, όταν τις καταψηφίζουν, ενώ στην ουσία τις αποδέχονται. Το ίδιο ισχύει και για τους λεγόμενους ανεξάρτητους υποψήφιους που πυξίδα τους έχουν την πολιτική της Ε.Ε.
      
            Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ, ανεξάρτητα αν συγκροτούνται σαν επιχειρήσεις δήθεν «κοινωνικού» χαρακτήρα, αποτελούν τον προπομπό για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση υπηρεσιών που ανήκουν στον Δήμο. Ήδη παραδόθηκε σε ΚΟΙΝΣΕΠ η «διαχείριση» της ΔΕΥΑ Χίου.
   
            Είναι το όχημα για εύρεση φτηνών εργαζομένων, χωρίς δικαιώματα, ενισχύουν την ανακύκλωση της ανεργίας και της φτώχειας, ενώ συμβάλλουν στην διάσπαση και στον κατακερματισμό των εργαζομένων.
   
            Η υλοποίηση προγραμματικών συμβάσεων Δήμων και ΚΟΙΝΣΕΠ θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Τέτοια αποτελέσματα είχαν και σε μια σειρά Ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόστηκαν:
·   Μείωση της χρηματοδότησης από το κράτος προς τους Δήμους
·   Εμπορευματοποίηση υπηρεσιών με σημαντική αύξηση των τελών
·   Απολύσεις προσωπικού κλπ.
        Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους του Δήμου Λαμιέων να παλέψουν μαζί της, μαζί με το ΚΚΕ :
·   για την κατάργηση των ΚΟΙΝΣΕΠ,  καμία προγραμματική συμφωνία μαζί τους
·   για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των ανέργων.

       Οι δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες για το λαό, η μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, μπορούν να κατακτηθούν από ένα κίνημα που θα θεωρεί τη δουλειά δικαίωμα, που δεν θα συμβιβάζεται με τη λογική “των πάγιων και διαρκών αναγκών”, που δεν θα έχει αυταπάτες ότι η λυκοσσυμαχία της Ε.Ε. και οι διαχειριστές των κεφαλαιοκρατών φροντίζουν για τα δικά του συμφέροντα. Η μόνιμη δουλειά, τα λαϊκά δικαιώματα μπορεί να κερδηθούν από ένα κίνημα, ταξικό, που δεν θα παλεύει για την ανάπτυξη των καπιταλιστών, αλλά για να πάρει τον πλούτο στα χέρια του, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Και για τα παραπάνω αποτελεί εγγύηση το δυνάμωμα του ταξικού κινήματος, το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, το δυνάμωμα του ΚΚΕ.

Γι αυτό στις εκλογές του Μάη: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.



Λαμία                               27/2/2014  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου