Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δήμαρχοι, γιατροί και δημοσιογράφοι με ψευδή πόθεν έσχες - Όλες οι υποθέσεις

Τη διαφθορά στην Ελλάδα της κρίσης, αποτυπώνει η έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. 

Oπως προκύπτει από αυτήν, «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, οι γιατροί και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
 
Συνολικά, η Αρχή παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα, εντός του 2013, 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» , καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.
  
Να σημειωθεί ότι, στη σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, καθώς την αρμοδιότητα της έρευνας την έχει η Βουλή.
 
Ιδιαίτερα εντυπωσιακά, όμως, είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρόμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει η Αρχή για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος.  


Όπως προκύπτει από την έκθεση που διαβίβασε στη Βουλή, δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν, από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη.
 
Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.
 
 

1 σχόλιο:

  1. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου