Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων, που εξαρθρώθηκε την Τετάρτη από την Αστυνομία, συμμετείχε και ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείου Περιβάλλοντος, Μανώλης Χατζόπουλος.

Πρόκειται για τον τμηματάρχη στη διεύθυνση εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του ΥΠΕΚΑ, ο οποίος μάλιστα είχε και αντιμνημονιακή δραστηριότητα, όπως ανέφερε και ο ίδιος με γραπτή δήλωση του στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» τον Ιούνιο του 2012.

Η αντιμνημονιακή επιστολή στον Ριζοσπάστη   

Οπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ, ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια διαφοροποιήθηκε από την ΠΑΣΚΕ και δήλωνε αντιμνημονιακός. Μάλιστα, στις βουλευτικές εκλογές του 2012 είχε στείλει επιστολή στην εφημερίδα Ριζοσπάστης και τασσόταν με το ΚΚΕ γράφοντας «Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας, της νιότης και των αγώνων με ιδανικά…». Στη συνέχεια στο κείμενου του εμφανιζόταν αντιμνημονιακός και κατακεραύνωνε το ΠΑΣΟΚ.
«Νιώθω αηδιασμένος, απογοητευμένος και προδομένος από αυτά που έζησα και τη [...] ζοφερή πραγματικότητα που μας επέβαλαν οι μνημονιακές – καπιταλιστικές – νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο συνδικαλιστής Μανώλης Χατζόπουλος
Η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο κ.Χατζόπουλος ανήκε πριν από τρία χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο από το Μάρτιο του 2009 όλες οι γενικές γραμματείες Ενέργειας πέρασαν στο ΥΠΕΚΑ. Κάτω από τη συγκεκριμένη διεύθυνση, βρίσκεται και η Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων.
Επί 27 χρόνια ο κ.Χατζόπουλος ήταν συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στο σύλλογο και την ομοσπονδία των εργαζομένων του υπουργείου, ενώ για οκτώ χρόνια ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας και για τέσσερα του συλλόγου.

Οι κατηγορίες για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων
Ο τομέας στον οποίο ήταν υπεύθυνος ο Μανώλης Χατζόπουλος είχε να κάνει με τις αδειοδοτήσεις πετρελαϊκών εγκαταστάσεων αλλά και με τους ελέγχους των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ). Ηταν ο άνθρωπος που ενημέρωνε, ουσιαστικά, το κύκλωμα πότε θα βγουν τα κλιμάκια για έλεγχο και οι επιτήδειοι λάμβαναν τις προφυλάξεις τους για να μην πέσουν στα χέρια των ελεγκτών και της ΕΛ.ΑΣ.
Συνάδελφοι τους, πάντως, δηλώνουν πως έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν για την εμπλοκή του στο κύκλωμα, αφού όπως ανέφεραν ο Μανώλης Χατζόπουλος «ήταν μαχητικός και δεν έδινε δικαιώματα».
Ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για την υπόθεση έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

6 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Ή ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΜΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.
    ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ...
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΣΑΚΩΤΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΠΟΤΕ ...ΔΗΜΑΡΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΕΕΕΕΛΑ!!!!!!! ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ??????????

      Διαγραφή
  2. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!!!!!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΟΥ ...ΚΟΜΜΑΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΝ!!! ΚΑΝΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΟΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΛΙΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου