Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ερώτηση στη Βουλή για τους δικαιούχους Φοιτητικού Επιδόματος

        Ερώτηση(με αρ.πρωτ.6109/10.02.2014) προς τον Υπουργό Παιδείας συνυπέγραψε η βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου, ζητώντας να επιλυθεί το πρόβλημα του άδικου αποκλεισμού των μετεγγραφέντων φοιτητών από του δικαιώματος χορήγησης του επιδόματος, στις περιπτώσεις  που πληρούνται οι προϋποθέσεις.

         Συγκεκριμένα, στην ερώτηση των βουλευτών που τη συνυπογράφουν, αναφέρεται πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τους δικαιούχους Φοιτητικού Επιδόματος απαιτείται, εκτός των άλλων, να έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων του προηγουμένου έτους. Όμως οι φοιτητές, που με βάση το νόμο περί μεταφοράς θέσης, μετεγγράφηκαν πέρυσι σε άλλο Πανεπιστήμιο δεν δικαιούνται Φοιτητικού Επιδόματος. Ο λόγος είναι ότι, αν και έχουν περάσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων στη Σχολή προέλευσης, δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν την απαιτούμενη βεβαίωση από τη Σχολή εισαγωγής. Η αδικία παραμένει, ακόμη και στην περίπτωση που η νέα Σχολή έχει ήδη  αναγνωρίσει και κατοχυρώσει τα μαθήματα αυτά.

        Προβάλλοντας την καταφανή ανισότητα και αδικία για τις περιπτώσεις των φοιτητών που έχουν αποδεδειγμένη οικονομική ανάγκη και δικαιούνται του επιδόματος, οι πέντε συνυπογράφοντες βουλευτές ζητούν από τον κο Αρβανιτόπουλο να ενημερωθούν για τις προθέσεις του υπουργείου με στόχο την άρση της και τη δυνατότητα χορήγησης της απαιτούμενης βεβαίωσης από τις σχολές εισαγωγής.

H σχετική ερώτηση έχει ως εξής:




‘ΘΕΜΑ: «Φοιτητικό Επίδομα».

Σύμφωνα με το νόμο, για τους δικαιούχους Φοιτητικού Επιδόματος απαιτείται εκτός των άλλων να έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων του προηγουμένου έτους. Οι φοιτητές που με βάση το νόμο περί μεταφοράς θέσης μετεγγράφηκαν πέρυσι σε άλλο Πανεπιστήμιο δεν δικαιούνται Φοιτητικού Επιδόματος. Ο λόγος είναι ότι, αν και έχουν περάσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων στη Σχολή προέλευσης τους, δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν την απαιτούμενη βεβαίωση για να επισυναφθεί στα δικαιολογητικά τους. Η νέα Σχολή στην οποία έχουν εγγραφεί δεν τους χορηγεί την σχετική βεβαίωση ακόμη και στην περίπτωση που ήδη έχει αναγνωρίσει και κατοχυρώσει τα μαθήματα αυτά. Επί πλέον η Σχολή προέλευσης δεν μπορεί να δώσει τη σχετική βεβαίωση καθώς οι φοιτητές έχουν ήδη διαγραφεί προκειμένου να εγγραφούν στις Σχολές -που μετέφεραν τη θέση τους. 

Επειδή η κατηγορία αυτή των φοιτητών περιλαμβάνει άτομα με αποδεδειγμένη οικονομική δυσκολία.

Επειδή υπάρχει μια καταφανής ανισότητα και αδικία στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Επειδή η προθεσμία κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών εξαντλείται σύντομα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:

1. Ποιες είναι η προθέσεις του Υπουργείου στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος και της άρσης της αδικίας;

2. Εξετάζεται η δυνατότητα να δοθεί εντολή χορήγησης σχετικής βεβαίωσης από τις Σχολές στις οποίες μετεγγράφηκαν οι φοιτητές, με βάση το έγγραφο τη αναλυτικής βαθμολογίας που κατατέθηκε κατά την εγγραφή σ' αυτές;’

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου