Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΕΑΜ


Να καταδικάσουν την τοπική διεύθυνση της ΛΑΡΚΟ για την προσπάθειά της να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση καλoύν όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του σωματείου, με ανακοίνωσή τους, οι δυο εκλεγμένοι συνδικαλιστές της παράταξης «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. 

Ζητούν επίσης να συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ του Σωματείου για το συγκεκριμένο θέμα:

«Προς το Προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ
Συνάδελφοι
 
Την Παρασκευή 21 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι ο συνάδελφος Παναγιώτης Πολίτης κλήθηκε να παρουσιαστεί στην τοπική διεύθυνση. Στα πλαίσια των υποχρεώσεων που έχει ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος να παρουσιάζετε δηλαδή σε τέτοιου είδους κλήσεις ο συνδικαλιστής προσήλθε.
 
Με έκπληξη όμως διαπίστωσε ότι ο λόγος που τον ήθελε η διεύθυνση δεν ήταν υπηρεσιακός, αλλά αντίθετα τον κάλεσε για να του κάνει παρατήρηση για τη συνδικαλιστική του δράση.
 
Συγκεκριμένα, του έγινε παρατήρηση γιατί η παράταξή μας κοινοποίησε στους εργαζόμενους την έκθεση που έβγαλε η πλειοψηφία της επιτροπής που συστήθηκε για τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο θάνατο τον συνάδελφο Γιώργο Κούτσικο.
 
Βεβαίως η τοπική διεύθυνση πήρε την εξής απάντηση από τον συνάδελφο:
 
Πρώτον. Στην παράταξη του ΕΑΜ δεν υπάρχουν προσωπικές πρωτοβουλίες ειδικά σε τέτοια θέματα. Οι αποφάσεις και η δράση μας είναι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων και από αυτήν τη σκοπιά ο συνάδελφος δεν δέχτηκε την παρατήρηση.
 
Δεύτερον. Δεν ζητήσαμε και ούτε θα ζητήσουμε ποτέ τη συναίνεση της εργοδοσίας για τη συνδικαλιστική μας δράση. Γι' αυτό καλό θα είναι τις απόψεις τους να τις κρατάνε για τους εαυτούς τους και γι' αυτούς που συναινούν μαζί τους.
 
Τρiτον. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνδικαλιστικές μας υποχρεώσεις, σας δηλώνουμε ότι θα ενημερώνουμε παντού και πάντα τους εργαζόμενους.
 
Συνάδελφοι,
 
Είναι φως φανάρι. Ενώ η μέθοδος του "καρότου" που επιχείρησε η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα με τις προαγωγές στους συνδικαλιστές τον ΕΑΜ δεν έπιασε, τώρα επιχειρεί με τη μέθοδο του "μαστιγίου" να φρενάρει τη δράση μας.
 
Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια, μην καρτερούνε δεν θα λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή. Η δράση μας θα συνεχιστεί με αυξανόμενους ρυθμούς και κριτήριο πάντα το δίκιο του εργάτη. Αν αυτό σημαίνει ότι θα παραβαίνουμε καθημερινά εργοδοτικούς νόμους και κανόνες, τιμή μας, θα το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
 
Πάρα ταύτα όμως η προσπάθεια και μόνο από πλευράς εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τη συνδικαλιστική δράση, θεωρούμε πως πρέπει να καταγγελθεί από όλες τις παρατάξεις, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές που έχουμε.
 
Από αυτήν τη σκοπιά σάς ενημερώνουμε για το γεγονός επισήμως και καλούμε τους συναδέλφους του προεδρείου να συγκαλέσουν άμεσα ΔΣ με μοναδικό θέμα αυτό.
 
Συναδελφικά, για το ΕΑΜ
 ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 ΜΑΓΓΑΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ»

8 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΑΜΕΝΑ.Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΟΗΤΑ. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ . ΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ;
      ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΗΑΤΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΓΗΓΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ;

      Διαγραφή
  2. ΒΡΕ ΕΡΗΜΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΩΙΚΑ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΗΑΤΣΟΥ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ; ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΑΣ,ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.
    ΚΑΘΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΡΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ. ΑΔΙΚΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ; ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΚΥΠΙΤΗΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΡΗΜΕ ΕΡΓΑΤΗ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΓΑΤΕ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ..
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΜΩΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν χρειαζεται να απολογεισαι. Την συμπεριφορα τους την ξερουμε.Φασιστικη και τραμπουκικη.Το παρελθον, τους προδιδει.Αγαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμη να κλείσει αυτός ο τενεκές που λέγεται ΛΑΡΚΟ....?

    1. Αυτοί που το διαχειρίζονται είναι κλέφτες!
    2. Αυτοι που δουλεύουν κατα 80% είναι τσιράκια αυτων που κλέβουν και εχουν μπει εκει φυτευτοι και όσοι δεν ανηκουν σε αυτο το ποσοστό είναι αυτοί που τραβάν τα ζόρια και δεν μιλάνε για να μην χασουν την απανθρωπη δουλεια τους.
    3. Εχουν διαλυσει θαλασσες,ακτες και μας εχει σκισει η αυξηση καρκίνου.Ενω παράλληλα η ΛΑΡΚΟ απολυει λες κ εχει οικονομικο προβλημα!
    4. Ολες οι κουβέντες είναι γύρω από το τι θα γίνει στο εργοστάσιο λες και άλλη δουλεια δεν ειχαμε να ασχολούμαστε με τον τενεκε.

    Όπως και να έχει ντροπή σε αυτούς που δουλεύουν εκεί και δεν έχουν αξιωθεί να διεκδικήσουν με απεργια τα δικαιώματα τους. Δεν τους φταίει κανεις όμως αν ειναι ανθρωπακια και κανουν τους μαγκες στις καφετεριες και στο καναπε του σπιτιου τους...

    Όμως εμας που δεν μας ενδιαφέρει το εργοστασιο και θέλουμε να κλείσει ενας λόγος παραπανω λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου