Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Που θα πάνε τα λεφτά;;;

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο «φουντώνει» η συζήτηση για το πως θα γίνει η διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013.

Βέβαια όλη αυτή η συζήτηση είναι προσωρινά ουτοπική καθώς ούτε ξέρουμε το ύψος του αλλά ούτε γνωρίζουμε εάν επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). 

Επίσης προκαλεί εντύπωση στον Ελληνικό Λαό το γεγονός ότι η ίδια η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση, καθώς υφυπουργός Οικονομικών και πρωθυπουργός δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στην εκτίμηση του ύψους του πλεονάσματος. 

Ο κ. Σταικούρας εκτίμησε ότι το πλεόνασμα θα είναι 3,9 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών, που θα παρουσιάσει η Eurostat. Από την άλλη ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι το πλεόνασμα ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ. Εν πάση περιπτώσει το πλεόνασμα είναι υπαρκτό γεγονός, ως αποτέλεσμα της φορομπηχτικής πολιτικής και της αφαίμαξης των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα προτεραιότητα είναι οι ένστολοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Το ερώτημα είναι, γιατί οι ένστολοι; Η απάντηση εύκολη, διότι αυτοί αποτελούσαν διαχρονικά ένα ισχυρό κομμάτι στην βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Την ώρα που το κράτος χρωστά περίπου 6 δις στον Ιδιωτικό Τομέα, οδηγώντας ασφαλιστικούς οργανισμούς όπως τον ΟΑΕΕ σε χρεοκοπία, η κυβέρνηση αρχίζει να αφήνει διαρροές περί παροχών παλαιοκομματικού χαρακτήρα. Την ώρα που νοικοκυριά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η διατήρηση του κομματικού μηχανισμού. 

Αλήθεια η άποψη του εταίρου κ. Βενιζέλου, ποια είναι;

Θα παρέμβει εγκαίρως ή επικοινωνιακά θα χειριστεί το θέμα όπως την διάσωση των 25 ευρώ στα νοσοκομεία;

Οι ευπαθείς ομάδες κάθε κοινωνίας πρέπει να ιεραρχούνται και όχι να ταξινομούνται βάσει κομματικών και ιδίων συμφερόντων. 

Δημήτριος Α. Παπαγόρας
ιδιωτικός υπάλληλος
μέλος Κ.Σ. Ν.Πα.Σο.Κ

15 σχόλια:

  1. Αν και μελος της Ν.ΠΑΣΟΚ καλα τα λεει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία γραφή αλλά η υπογραφή γεννά σενάρια.Μέλος Κ.Σ. Ν. Πα.Σο.Κ αμερόληπτο που ξεμπροστιάζει ακόμα και τον Πρόεδρο του ή απλά ένας ακόμη Παπανδρεϊκός (κι εννοώ Γιώργο) που δεν αποδέχεται τον κ.Βενιζέλο κι ελπίζει στην επιστροφή του Γιωργάκη;;;;Τα σχόλια δικά σας....Γέμισε η Ελλάδα πολιτικάντιδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΟΒΟΣΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΑΝΔΡΕΑ.
    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ. ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ "ΕΝΟΧΛΕΙΣ". ΚΑΙ "ΕΝΟΧΛΕΙΣ" ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΤΑΝ "ΕΝΟΧΛΕΙ" ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ. ΜΗ ΚΟΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ "ΕΝΟΧΛΕΙΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον "Ανώνυμο" που κάνει οικογενειακή συκοφάντηση.
    Ο πατέρας μας έτρεχε 30 χρόνια σχεδόν για αυτά που πίστευε και φυσικά για το ΠΑΣΟΚ το οποίο θεωρούσε φορέα αυτών που πιστεύει. Στο ΙΚΑ διορίστηκε μετά από διαγωνισμό και με κατάταξη 3ος Πανελληνίως, όπως και η μητέρα μας κατόπιν πολλών διαγωνισμών σε διάφορες υπηρεσίες που είχε αποτύχει. Μάλλον σας ενοχλεί που επέλεξαν τον δρόμο της εντιμότητας και της προσωπικής έκθεσης για αυτά που πίστευαν και συνεχίζουν να πιστεύουν, δεν κρύφτηκαν ποτέ και δεν έβαλαν κανενός είδους κουκούλα.
    Όσο για το ότι έγινε διευθυντής, αυτό από μόνο του ως σχόλιο ξεπερνά κάθε δυνατό επίπεδο γελοιότητας που μπορεί να διανοηθεί κανείς όπως φυσικά και το επίπεδο ζωής με το οποίο έζησε καθώς από ότι φαίνεται τον γνωρίζετε μόνο ως άκουσμα ενός ανθρώπου που πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις κάθε συντηρητική νοοτροπία ανάλογη με την οποία κινήστε. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά το σηματοδοτεί, για όλους όσους έχετε επενδύσει την ζωή σας σε συντηρητικού τύπου μικροπολιτική, η διαδρομή των γωνιών μας. Εμείς είμαστε περήφανοι για αυτούς και την διαδρομή τους καθότι μας εφοδίασαν με στοιχεία όπως το να λέμε αυτό που πιστεύουμε, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και το βασικότερο, να διαθέτουμε αξιοπρέπεια την οποία και δεν θα διαπραγματευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΨΟΓΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ.
      ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΝΩΝΥΜΟ" ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΕ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ "ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ" ΚΑΙ "ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ". ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟΣ/ΑΥΤΗ...

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ?ΑΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ''ΤΡΩΕΙ'' ΑΠ'ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΛΛΟΥΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΜΕ ΤΟ ΛΕΓΕΙΝ ΣΟΥ,ΜΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤ-ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ...ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εξεφρασε τα ονειρα της γενιας σου.........μιας γενιας με κατεστραμενα ονειρα απο τους ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ στις καρεκλες............συνεχισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανως και ο αδερφός μου με κάλυψε! Αυτο που μάθαμε ηταν πάντα να λέμε τις απόψεις μας κ να μην ντρεπομαστε για αυτα που πιστεύουμε βασιζόμενοι στην προσωπική μας αξιοπρέπεια και οχι σε κανενός την πλάτη. Η κριτική στον Βενιζελο ειναι προκειμένου να ακουστει ενας προβληματισμός. Καθώς εσωτερική δημοκρατία δεν υπάρχει κ τα κλειστά γραφεία αποφασίζουν για εμας χωρίς εμας. Το μόνο που μας κάνει να μένουμε στο κόμμα ειναι η προσπάθεια προκειμένου να μην απαξιωθει η Ιστορία κ η Προσφορά του. Το ισοζύγιο της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ ειναι θετικό οσο κ εαν προσωπικά συμφέροντα επληξαν τον χώρο διαχρονικά.

    Παπαγορας Δημητριος

    Υ.Γ. δεν έχω ουτε ειχα ποτε ονειρο να δουλέψω στο δημοσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Δημήτρης καλά τα λέει και καλα κανει και ειναι υπερηφανος για τον πατερα του. Διοτι ως δντης του ΙΚΑ όχι μόνο δεν χαρίστηκε σε κανένα αλλα αντιθετως προς τιμη του, με εντολη δική του πηγε η πολεοδομια Λοκρων και εκανε αυτοψια στη Βίλα Ευγενία και κατέγραψε τόσα αυθαίρετα και επιπλεον ηταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δντης δημοσιας υπηρεσιας που κατεθεσε μηνυτηριες αναφορες κατα της αγιας οικογενειας, οταν ηταν γνωστό οτι ολοι οι αλλοι τα έπιαναν. Σεβασμο στο νεαρο Παπαγορα και να μοιάσει του πατέρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάζω το τρίτο σχόλιο (που προφάνως είναι αυτό που σας εκνεύρισε) και δεν βρίσκω καμία αναφορά στην οικογένεια του "συντάκτη".Προς τι όλο αυτό το μένος για την αντίθετη άποψη;Δηλαδή,ας γίνετε λίγο σοβαροί και ας ανοίξετε τα αυτιά και τα μάτια σας.Αδιάφορο σε εμένα και σε άλλους η ενδεχόμενη σωστή ή μη στάση ζωής των γονιών σας.Εδώ είναι blog και ο καθένας θα λέει την άποψη του.Κι αν αυτό,"κύριοι" σας ενοχλεί,δείχνει τη δημοκρατικότητα και τη συνέπεια σε αυτά που υποτίθεται πρεσβεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελα ντε!!!!!!Δεν ειπε τιποτα για τον πατερα του.
    Στην τελικη δεν επιβραβεβουμε τα αυτονοητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. """Αντώνης ΠαπαγόραςΠέμπτη, Φεβρουαρίου 20, 2014
    Προς τον "Ανώνυμο" που κάνει οικογενειακή συκοφάντηση.
    Ο πατέρας μας έτρεχε 30 χρόνια σχεδόν για αυτά που πίστευε και φυσικά για το ΠΑΣΟΚ το οποίο θεωρούσε φορέα αυτών που πιστεύει. Στο ΙΚΑ διορίστηκε μετά από διαγωνισμό και με κατάταξη 3ος Πανελληνίως, όπως και η μητέρα μας κατόπιν πολλών διαγωνισμών σε διάφορες υπηρεσίες που είχε αποτύχει. Μάλλον σας ενοχλεί που επέλεξαν τον δρόμο της εντιμότητας και της προσωπικής έκθεσης για αυτά που πίστευαν και συνεχίζουν να πιστεύουν, δεν κρύφτηκαν ποτέ και δεν έβαλαν κανενός είδους κουκούλα."""

    Και ρωταω:Γιατι αν ηταν ρε παιδια,θα το ξερατε???
    Δεν ειναι!Αλλα θα το ξερατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τo ανώνυμο σχόλιο το οποίο αναφερόταν στους γονείς του αρθρογράφου έχει διαγραφεί από τους διαχειριστές του blog.

    Ενημερώνουμε επίσης ότι στο εξής στα επώνυμα άρθρα δεν θα επιτρέπονται ανώνυμα επικριτικά σχόλια για τους συντάκτες των άρθρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου