Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ανάμεσα στις σεισμόπληκτες και περιοχές του Δήμου Λοκρών


 Αταλάντη  13  Φεβρουάριου 2014

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λοκρών, με τους αρμόδιους φορείς, κατάφερε να χαρακτηριστούν αρκετές περιοχές του Δήμου ως σεισμόπληκτες και να ωφεληθούν με τις αντίστοιχες ελαφρύνσεις. 

Η θεσμοθέτηση αυτής της απόφασης περιέχεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 296/11-2-2014.

Η περιοχή μας εδώ και χρόνια πλήττεται από σεισμογενή δραστηριότητα και μέχρι σήμερα δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας και αποκατάστασης.

Οι τελευταίοι σεισμοί στις 7/8/2013 και 6/2/2014, μπορεί να μην προκάλεσαν καταστροφή αλλά σίγουρα προκλήθηκαν ζημιές, που εν μέσω αυτής της οικονομικής κρίσης δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν από τους παθόντες ιδιοκτήτες.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση δίνει την δυνατότητα αυτής της αποκατάστασης με τους πλέον ευνοϊκούς όρους.

Πληροφορίες για υποβολή αιτήσεων: 22330-81015

1 σχόλιο:

  1. Στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως,στο σημείο στην αρχή που λέει οτι οι υπουργοί ,υφυπουργοί κτλ έχωντας λάβει υπόψην τα παρακάτω, σε αυτά τα παρακάτω λοιπόν δεν αναφέρει πουθενά κάποιο έγγραφο απο τον δήμο Λοκρών.
    Οι συντονισμένες προσπάθειες με ποιο τρόπο έγιναν,αν έγιναν αφου δεν αναφέρεται κάτι;
    Βέβαια όλες οι ενέργειες μπορεί να έγιναν με τηλεφωνικές επικοινωνίες και πιέσεις,δεν είναι κακό αυτό,το αποτέλεσμα μετράει.
    Στο αποτέλεσμα τώρα,ορίστηκαν σεισμόπληκτες ΚΑΠΟΙΕΣ περιοχές του δήμου.Οι υπόλοιπες; Σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ, δεν εχουν χαρακτηριστεί σεισμόπληκτες περιοχές ο Μεγαπλάτανος, το Κυπαρίσσι, η Τραγάνα, το Προσκυνά, το Μαρτίνο και η Λάρυμνα.
    Δεν δημιουργείτε η απορία πως σε μια νοητή ευθεία, κάποιες ενδιάμεσες περιοχές έχουν χαρακτηριστεί σεισμόπληκτες και κάποιες όχι;
    Αν δλδ δώσει σεισμό (θεός φυλάξει) το ρήγμα της Αταλάντης, ο εγγέλαδος θα κάνει διαχωρισμό στις ζημιές που θα προκαλέσει; Για ποιό λόγο δεν ορίστηκαν όλες οι περιοχές ως σεισμόπληκτες;
    Μπορεί κάποιος να απαντήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου