Αταλάντη 13 Φεβρουάριου 2014
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λοκρών, με τους αρμόδιους φορείς, κατάφερε να χαρακτηριστούν αρκετές περιοχές του Δήμου ως σεισμόπληκτες και να ωφεληθούν με τις αντίστοιχες ελαφρύνσεις.
Η θεσμοθέτηση αυτής της απόφασης περιέχεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 296/11-2-2014.
Η περιοχή μας εδώ και χρόνια πλήττεται από σεισμογενή δραστηριότητα και μέχρι σήμερα δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας και αποκατάστασης.
Οι τελευταίοι σεισμοί στις 7/8/2013 και 6/2/2014, μπορεί να μην προκάλεσαν καταστροφή αλλά σίγουρα προκλήθηκαν ζημιές, που εν μέσω αυτής της οικονομικής κρίσης δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν από τους παθόντες ιδιοκτήτες.
Αυτή η νομοθετική ρύθμιση δίνει την δυνατότητα αυτής της αποκατάστασης με τους πλέον ευνοϊκούς όρους.
Πληροφορίες για υποβολή αιτήσεων: 22330-81015
Στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως,στο σημείο στην αρχή που λέει οτι οι υπουργοί ,υφυπουργοί κτλ έχωντας λάβει υπόψην τα παρακάτω, σε αυτά τα παρακάτω λοιπόν δεν αναφέρει πουθενά κάποιο έγγραφο απο τον δήμο Λοκρών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι συντονισμένες προσπάθειες με ποιο τρόπο έγιναν,αν έγιναν αφου δεν αναφέρεται κάτι;
Βέβαια όλες οι ενέργειες μπορεί να έγιναν με τηλεφωνικές επικοινωνίες και πιέσεις,δεν είναι κακό αυτό,το αποτέλεσμα μετράει.
Στο αποτέλεσμα τώρα,ορίστηκαν σεισμόπληκτες ΚΑΠΟΙΕΣ περιοχές του δήμου.Οι υπόλοιπες; Σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ, δεν εχουν χαρακτηριστεί σεισμόπληκτες περιοχές ο Μεγαπλάτανος, το Κυπαρίσσι, η Τραγάνα, το Προσκυνά, το Μαρτίνο και η Λάρυμνα.
Δεν δημιουργείτε η απορία πως σε μια νοητή ευθεία, κάποιες ενδιάμεσες περιοχές έχουν χαρακτηριστεί σεισμόπληκτες και κάποιες όχι;
Αν δλδ δώσει σεισμό (θεός φυλάξει) το ρήγμα της Αταλάντης, ο εγγέλαδος θα κάνει διαχωρισμό στις ζημιές που θα προκαλέσει; Για ποιό λόγο δεν ορίστηκαν όλες οι περιοχές ως σεισμόπληκτες;
Μπορεί κάποιος να απαντήσει;