Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το Υπουργείο Πολιτισμού συγκρότησε Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «χαράτσι» της ΑΕΠΙ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από πολλές επιχειρήσεις – μέλη του για το «χαράτσι» της είσπραξης δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης από την ΑΕΠΙ, μια ανώνυμη εταιρεία, που χρησιμοποιεί το ίδιο το κράτος μέσω των δικαστικών λειτουργών και την Ελληνική Αστυνομία, για να εισπράττει αμοιβολόγια που η ίδια ορίζει αυθαίρετα.

Τα τσουχτερά πρόστιμα οδηγούν τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε απόγνωση δηλώνοντας ότι είναι αδύνατο να πληρώνουν το «χαράτσι» της ΑΕΠΙ όταν εκκρεμούν ήδη υποχρεώσεις από τη δυσβάσταχτη φορολογία.

Πέραν δε της ΑΕΠΙ, έχουν εμφανιστεί και άλλες εταιρείες οι οποίες εκπροσωπούν καλλιτέχνες (τραγουδιστές, ηχολήπτες, μουσικοί παραγωγοί, συνθέτες, στιχουργοί κλπ.) ζητώντας κα αυτοί συγγενικά δικαιώματα και πολλοί από τους συναδέλφους επιχειρηματίες βρίσκονται στα δικαστήρια λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσίας.


Μετά από πολλές διαμαρτυρίες φορέων & επαγγελματικών ενώσεων, έχει κληθεί η ΑΕΠΙ να μειώσει ουσιαστικά το αμοιβολόγιό της, της τάξεως του 50% με 70%. 

Η συνέχιση των διαμαρτυριών πανελληνίως είχε σαν αποτέλεσμα το Υπουργείο Πολιτισμού να συγκροτήσει Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για τα πνευματικά & συγγενικά δικαιώματα και τη δημόσια εκτέλεση αποτελούμενη από εκπροσώπους φορέων – χρηστών – ΚΕΔΕ – Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης – ΟΠΙ – Υπουργείου. 

Η επιτροπή αυτή ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με χρονική διάρκεια δύο μηνών. 

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προτρέπει όλους τους συναδέλφους να αναμένουν την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου