Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Στην Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε, σήμερα, 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της EE, στην Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Κείμενο της Σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Απαλλαγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της ΕΕ του 2012.

Ζήτημα μεγάλης σημασίας για τα Ευρωπαϊκά όργανα.

Κατά την τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι διαστάσεις της αποδοτικότητας των πόρων και της λογοδοσίας των ευρωπαϊκών οργάνων σχετικά με τη δημοσιονομική διαχείριση συνιστούν ζητήματα ζωτικής σημασίας για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της ΕΕ. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 προσφέρει νέα εργαλεία ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία και να μειωθούν οι πιθανότητες μη ορθής αξιοποίησης των πόρων.
 
Επιπρόσθετα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, στις 18 Φεβρουαρίου, παρευρέθηκε στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), κατά την οποία, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του Προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015, οι οποίες θα επιτρέψουν στον Προϋπολογισμό να ανταποκριθεί στην απαίτηση για ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής πειθαρχίας, επενδύσεων σε αναπτυξιακές δράσεις και υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αναγκαίος συνδυασμός ώστε η Ευρώπη να οδηγηθεί σε πορεία ευημερίας για όλους τους πολίτες της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου