Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη Δημάρχου Καρπενησίου και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Λαμία

Την δέσμευση να εργαστεί προς την κατεύθυνση αναζήτησης  συγκεκριμένων λύσεων στα συγκριμένα και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας διατύπωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στις επαφές που είχε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο νομό Φθιώτιδας.


Οι επαφές του κ. Μπακογιάννη με φορείς όπως η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φθιώτιδας, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και η Διοικούσα Επιτροπής του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου που έχει ξεκινήσει σε όλους τους νομούς της περιφέρειας ώστε το πρόγραμμα που εκπονείται να προέρθει ως απάντηση στα υπαρκτά προβλήματα και τις ανάγκες της Περιφέρειας.


Ειδικότερα στη συνάντηση του με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως η αξιοποίηση της κοιλάδας του Σπερχειού, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγροτική οδοποιία, η ίδρυση Εμπορευματικού Κέντρου Στερεάς Ελλάδας και η ίδρυση ερευνητικών κέντρων για νέες καλλιέργειες, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης πρότεινε τη δημιουργία ενός δικτύου Σταθμών Ορεινής Οικονομίας, το οποίο θα προάγει την εξωστρέφεια, την έρευνα και την καινοτομία.


Με τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα προβλήματα που εντοπίζονται σε ορισμένα έργα της Περιφέρειας, ενώ πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο.

Στη συζήτηση με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε την συνδρομή του τεχνικού κόσμου στην κατάρτιση αλλά και στην μετέπειτα υλοποίηση ενός αναπτυξιακού αλλά συνάμα ρεαλιστικού προγράμματος για την Περιφέρεια.

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε με ένταση ότι μέλημα και πρωταρχικός στόχος είναι η  αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας. «Να μην αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο» ήταν η αιχμή της  αναφοράς του για την προσπάθεια που θα καταβληθεί ώστε όλες οι διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης της ανάπτυξης να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπε, το ΤΕΕ είναι σημαντικός συνεργάτης καθώς αποτελεί τον κύριο τεχνικό σύμβουλο και των δήμων και των περιφερειών. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι αυτή η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και μετά την 1η Σεπτεμβρίου.


Ο κ. Μπακογιάννης ολοκλήρωσε τις επαφές του με τους φορείς, επισκεπτόμενος το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, τα γραφεία του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

«Αν όλα πάνε καλά, θα βαρεθείτε να με βλέπετε» είπε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση πηγάζει από την ανάπτυξη διαρκούς και μόνιμης συνεργασίας αλλά και τον ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς. Η ανεργία, η αποβιομηχάνιση του νομού, η αποψίλωση των υπηρεσιών, ο τουρισμός και η βιώσιμη ανάπτυξη ήταν ορισμένα μόνο από τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος.

Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου επισήμαναν τις  μειωμένες αρμοδιότητες της Περιφέρειας για θέματα δημόσιας υγείας, ενώ από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τους απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία, ως οι «εκ του νόμου θεσμικοί σύμβουλοι σε θέματα υγείας».

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος επισήμανε τον αποκλεισμό του ιατρικού κόσμου από τις χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ, ενώ ο κ. Μπακογιάννης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την πρότασή τους περί ανάπτυξης του τουρισμού υγείας.
  
Τέλος, στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, τόσο ο κ. Μπακογιάννης όσο και τα μέλη του ΔΣ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την απόφαση για μη μεταφορά της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού από τη Λαμία, ενώ χαρακτηρίστηκε ως επιτακτική η ανάγκη συχνών συναντήσεων και στενής συνεργασίας και από τις δύο πλευρές.

Ερωτηθείς ο κ. Μπακογιάννης για την πορεία κατάρτισης του συνδυασμού του, αποκάλυψε ότι καταλήγει σιγά σιγά στα ονόματα τα οποία και αναμένεται να ανακοινώσει στις 10 με 15 Μαρτίου.


«Οι εκλογές αργούν ακόμη» ανέφερε και πρόταξε την ανάγκη  αυτή τη στιγμή  να γίνει η συζήτηση επί του προγράμματος: «Αυτό ήρθα να κάνω. Να δούμε πως δηλαδή θα προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα. Απο αυτό θα κριθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Μου δίνει δύναμη και μου δημιουργεί αισιοδοξία ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάρτιση του συνδυασμού από νέους ανθρώπους , επιστήμονες , ανθρώπους της αγοράς. Αυτό δημιουργεί τις βάσεις για να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να κάνουμε δουλειά στην Περιφέρεια».








1 σχόλιο:

  1. επιτελους ενας νεος ανθρωπος . τερμα στους σαπιοκοιλιαδες με τις γραβατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου