Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

"ΝΑΙ" απαντά με ανοιχτή επιστολή ο Ντίνος Τσαμαδιάς στο κάλεσμα του Γιώργου Κοτρωνιά

Δέχεται το "δαχτυλίδι" ο Τσαμαδιάς και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν...
   

Χωρίς ως τώρα να έχουν διευκρινισθεί οι λεπτομέρειες της σύμπλευσης ή συνεργασίας των κ. Κοτρωνιά - Τσαμαδιά, ο Ντίνος Τσαμαδιάς απάντησε θετικά στην πρόταση του Δημάρχου! 
    
Μετά το δημόσιο κάλεσμα που απηύθυνε ο Γιώργος Κοτρωνιάς στο Ντίνο Τσαμαδιά, για να αναλάβει ως συντονιστής της νέας προσπάθειας, ο Ντίνος Τσαμαδιάς, λίγες ώρες μετά, απαντά και αυτός με δημόσια - ανοιχτή επιστολή, αποδεχόμενος την πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων κ. Γιώργου Κοτρωνιά.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή:



Κύριο Γεώργιο Κοτρωνιά

Δήμαρχο Λαμιέων

                                                            18 Φεβρουαρίου 2014
                                                            Ανοικτή Επιστολή
Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζεις τις διαχρονικές θέσεις μου, σχετικά με την ανάγκη εφοδιασμού των πολιτών του Δήμου μας με σύγχρονους, αξιόπιστους, δημοκρατικούς θεσμούς, αποτελεσματικές δομές και ποιοτικές λειτουργίες.
Ως εκ τούτου, χαιρετίζω με ικανοποίηση την πρωτοβουλία και σου γνωρίζω ότι αποδέχομαι την πρόσκληση για να συντονίσω την πρώτη φάση της προσπάθειας.
Στόχος της πρώτης φάσης θεωρώ ότι είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου το οποίο θα διέπει τη συγκρότηση και λειτουργία νέας, διευρυμένης, ανοικτής, διακριτής, ανεξάρτητης από πολιτικά = κομματικά και οικονομικά κέντρα, δημοκρατικής παράταξης στο Δήμο μας.
Πιστεύω ότι, με την εξέλιξη αυτή, θα δίνονται συνεχώς ευκαιρίες σε κάθε πολίτη, κυρίως της νέας γενιάς, για διαρκή, συντεταγμένη, δημιουργική συμμετοχή και για δημοκρατικό έλεγχο της δημοτικής αρχής.
Θα ισχυροποιηθεί ο ρόλος και η συνεχής παρέμβαση της κοινωνίας των πολιτών της περιοχής στις υποθέσεις του δήμου.
Ο νέος θεσμός, θα αποτελεί προωθητικό παράγοντα για συνεχή διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας.
Για περισσότερη ασφάλεια, ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή στην περιοχή.
Για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Ο νέος θεσμός, στις ρευστές, πολυσύνθετες και πολύ δύσκολες συνθήκες, θα αφήσει πίσω, ως ξεπερασμένες  και αναποτελεσματικές, τις πρακτικές των ευκαιριακών λύσεων, τις πρακτικές των προσωπικών διαδρομών και της αρχής του ενός / μιας, ενώ θα λειτουργεί σταθεροποιητικά αφού θα υπερβαίνει χρονικά τη διαδρομή των φυσικών προσώπων.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι στις προηγμένες και ισχυρές χώρες οι πολίτες έχουν θεσμούς με χρονική διάρκεια, στην πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία.
Γιατί όχι και εμείς ;
Αγαπητέ Γιώργο,
Eκτιμώ ότι η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, δηλαδή το πρώτο βήμα της προσπάθειας, θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος Μαρτίου.
                                                        

                              

Με εκτίμηση
Κώστας Τσαμαδιάς

1 σχόλιο:

  1. Οι εκλογές φέρνουν… λήθη και συμβιβασμούς, επιβάλουν συμμαχίες και συμπορεύσεις. Ο Ντίνος Τσαμαδιάς έχει και στο παρελθόν συνεργαστεί με τον Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά αλλά το… ειδύλλιο δεν κράτησε πολύ και μάλλον τερματίστηκε άδοξα. Όμως τα χρόνια πέρασαν, οι άνθρωποι μεγάλωσαν και οι εκλογές μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας οδηγούν σε επαναπροσεγγίσεις,
    Ως τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί και η επιστολή του κ. Κοτρωνιά στον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ντίνο Τσαμαδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου