Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Για το ζήτημα των απορριμμάτων της πόλης μας


Σχετικά με το δήθεν θέμα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας καθώς και την προσπάθεια καθοδηγούμενης παραπληροφόρησης στο φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων της πόλης μας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες ότι:

α) Το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ» κατέστη δυνατόν να επιχορηγηθεί από πρόγραμμα του Υ.ΠΕ.Κ.Α  έπειτα από πολύμηνες συστηματικές προσπάθειες του Δημάρχου Λοκρών κ. Λιόλιου και με μοναδικό σκοπό την οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που βασάνιζε τον τόπο μας και αφορούσε την μη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

β) Η  υλοποίηση τέτοιου είδους προγραμμάτων προϋποθέτει την στενή συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών με τις αρμόδιες υπηρεσίες  του Υπουργείου καθώς και την πιστή τήρηση όχι μόνο των εθνικών αλλά και των ευρωπαϊκών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι όλη η προδικασία του διαγωνισμού (π.χ τεχνικές προδιαγραφές, όροι διακήρυξης κ.τ.λ) πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την αρμοδία υπηρεσία του Υπουργείου και στη συνέχεια να δημοπρατηθεί το έργο. Η διαδικασία που μόλις αναφέρθηκε τηρήθηκε μέχρι κεραίας από τις υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών κάτι που αποδεικνύεται από τη με αριθμ.  πρωτ. Οικ. 109284/26-09-2013 Απόφαση Προέγκρισης Δημοπράτησης του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

γ) Το έγγραφο το οποίο κυκλοφόρησε, με μάλλον όχι και τόσο αγαθές προθέσεις για την διαφανή λειτουργία του Δήμου Λοκρών, είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της χρηστής διοίκησης που επιτάσσει να απαντώνται και να διερευνώνται όλες οι καταγγελίες που τίθενται σε γνώση των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και της κοινής λογικής. Όποιος κατέχει στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα ( αλλά και οι διαθέσεις του καθοδηγούνται από συλλογικά  κίνητρα και όχι προσωπικές φιλοδοξίες ) με μεγάλη ευκολία μπορεί να αντιληφθεί ότι το Υ.ΠΕ.Κ.Α ζητάει απλά να του απαντηθούν τεκμηριωμένα τρία θέματα που θέτει για να μπορέσει να κλείσει το φάκελο.

δ) Σε περίπτωση που η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λοκρών δεν υπηρετούσε πιστά τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και υπέκυπτε στους εκβιασμούς και τις απειλές ορισμένων με αποτέλεσμα να μην ανακηρύξει μειοδότη για το συγκεκριμένο έργο τότε ο μοναδικός χαμένος θα ήταν η πόλη  μας διότι το συγκεκριμένο έργο διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο απένταξης του έργου και απώλειας της χρηματοδότησης συνολικού ύψους περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Σε όλους γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι είναι δύσκολο για ορισμένους να απομακρυνθούν από νοοτροπίες χρόνων. Αδιαφορούν για την επίτευξη συλλογικών στόχων και  προάγουν διαρκώς την υλοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών.  Παρερμηνεύουν με τόσο μεγάλη τέχνη ούτως ώστε να κινούνται στο όριο της συκοφαντικής δυσφήμησης. Θυσιάζουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.

Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς.

Εμείς δεν φοβόμαστε τις απειλές γιατί πάντοτε λειτουργούσαμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την προσφορά στον τόπο μας.

Η απάντηση μας στους ανώνυμους λασπολόγους είναι το έργο μας.

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και η κατασκευή και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Λοκρών σε λίγους μήνες θα είναι πραγματικότητα με αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου