Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΑΑΣ Φθιώτιδας για τις διώξεις μαθητών


ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Κάτω τα χέρια από τους μαθητές!


Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν,
με του λαού τη πάλη θα λογαριαστούν!
 

Με νέα μαθητοδικεία και διώξεις μαθητών επιχειρεί η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να ποινικοποιήσει τους μαθητικούς αγώνες, να χτυπήσει και να τρομοκρατήσει το μαθητικό κίνημα, να κάμψει κάθε φωνή αντίστασης μέσα στα σχολεία. Αξιοποιώντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο, προχωρεί σε επίδειξη αυταρχισμού εντείνοντας την βιομηχανία των διώξεων, την ιδία στιγμή μάλιστα που εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, όπως αποδεικνύει το σχετικό έγγραφο της ΓΑΔΑ, επιχειρείται η πλήρης αστυνόμευση των σχολείων και η δημιουργία χαφιέδικου μηχανισμού για καθηγητές και μαθητές. Για το λόγο αυτό αστυνομικές δυνάμεις το τελευταίο διάστημα, είτε μπαινοβγαίνουν στα σχολεία είτε κάνουν κλήσεις διευθυντών σε Α.Τ. υπό το πρόσχημα καταγραφής «προβλημάτων και δυσλειτουργιών των σχολείων».
 
Το πρόσφατο περιστατικό των 8 μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κερατσινιού, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να ασκηθεί σε βάρος τους δίωξη για κακουργηματικές πράξεις επειδή συμμετείχαν σε τριήμερη κατάληψη του περασμένου Οκτώβρη, καταδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης. Οι μαθητές κλήθηκαν στο τοπικό Α.Τ., μετά από την κατάθεση των ονομάτων τους από την διευθύντρια του σχολείου, υποχρεώθηκαν σε τρομοκρατική ανάκριση «εφ’ όλης της ύλης» και απειλήθηκαν μεταξύ άλλων ότι δεν θα καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 
 
Στην ίδια κατεύθυνση όμως και οι καταδικαστικές (9 και 10 μήνες με τριετή αναστολή) αποφάσεις για δυο μαθητές από σχολεία της Δραπετσώνας για τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση στον Πειραιά, στις 11 Δεκέμβρη του 2008. Θύματα των συλλήψεων στο σωρό μετά το τέλος μιας μαζικής μαθητικής διαδήλωσης, με ανυπόστατες κατηγορίες που κατέρρευσαν από την υπεράσπιση και τους μάρτυρες, καταδικάστηκαν ουσιαστικά για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση. Στο πρόσωπο αυτών των μαθητών, που άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός των άλλων, επιχειρείται να καταδικαστεί ο μαζικός ξεσηκωμός της νεολαίας με αφορμή τη στυγνή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 
 
Η κυβέρνηση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού είναι αποφασισμένη να επιβάλει τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα «δια πυρός και σιδήρου». Κλιμακώνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής ως βασικό εργαλείο για την επιβολή του κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα που προωθεί. Η στοχοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών, η βιομηχανία διώξεων, το κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία έχει κεντρικό στόχο να καθυποτάξει και να πειθαρχήσει τις αγωνιστικές διαθέσεις που έχουν ήδη εκφραστεί ενάντια στη πολιτική που κλείνει τα σχολεία, που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, που πετά στο δρόμο τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων, που ρίχνει στο Καιάδα της ανεργίας τους εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα όμως η στοχοποίηση των μαθητών έχει να κάνει με τους πραγματικούς φόβους του σάπιου και εκμεταλλευτικού συστήματος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νεολαίας στους λαϊκούς αγώνες. Ότι η νεολαία μπορεί να αποτελέσει και πάλι, στα νέα λαϊκά ξεσπάσματα-ξεσηκωμούς και στις εξεγέρσεις που θα γεννήσει η αχαλίνωτη και βάρβαρη επίθεση, δύναμη κρούσης του λαϊκού κινήματος. Τη νεολαία που έχει το κεφάλι ψηλά, που αγωνίζεται και μάχεται για σπουδές, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, τη νεολαία που στέκεται στο πλευρό του λαού, φοβάται το σύστημα και οι δυνάμεις του, γι’ αυτό τρομοκρατούν.
 
Η διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/2 στην εισαγγελία Πειραιά, με την ιδιαίτερα μαζική και αγωνιστική συμμετοχή των μαθητών, πέτυχε να μπει στο αρχείο η «υπόθεση» των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου. Κανένας εφησυχασμός, καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη μπροστά στις εκλογές. Οι μαθητές μέσα από τις συνελεύσεις τους, οι τοπικοί σύλλογοι δασκάλων και οι ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι Γονέων, σχήματα και συλλογικότητες, να πάρουν αποφάσεις συντονισμού και κινητοποιήσεων για να σπάσει η τρομοκρατία στους δρόμους του αγώνα, σε κάθε πόλη και γειτονιά.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λάου η πάλη θα τη σπάσει!
Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη ενάντια σε μαθητές!
Να αθωωθούν οι μαθητές από τα σχολεία της Δραπετσώνας!
Κάτω τα μαθητοδικεία-Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου!
Έξω η αστυνομία από τα σχολεία!
Οι αγώνες δε δικάζονται – δεν τρομοκρατούνται. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

2 σχόλια:

  1. το οτι ειναι ανηλικοι δεν τους απαλλασει απο παραβατικες πραξεις.
    οπως ζητουν δικαιωματα,ετσι να δεχτουν και υποχρεωσεις.
    αν εχετε κυριοι "ελευθεροι" αντιθετοι αποψη οτι δεν φερουν ευθυνη,παρακαλω για συλληψη των γονιων για τις πραξεις των τεκνων.
    η εχουν αυτα την ευθυνη η την εχουν οι γονεις!αποφασιστε!καποιος για ολα τα πραγματα πρεπει να εχει την ευθυνη!
    α....ξεχασα,ξεχασα!φταιει το κρατος,η κοινωνια,ο ταδε ο αλλον ,ο ερμης που ηταν αναδρομος,ο κοκκαλης κτλ κτλ.ε αι στο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι. Φταίει το άδειο φασιστικό κεφάλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου