Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που κορυφώνονται σε όλες τις περιοχές της χώρας, αποκαλύπτουν ότι το succes story του κ. Σαμαρά και της μνημονιακής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και η παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα. 

Ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες. 

Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.


Ως ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουμε και δεσμευόμαστε για δέσμη άμεσων μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και η ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας σε όφελος των κοινωνικών αναγκών, με άξονες:
• την άμεση μείωση του κόστους παραγωγής (χαμηλό ΦΠΑ σε εφόδια και τρόφιμα, αγροτικό πετρέλαιο, μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ, χαμηλότοκα δάνεια)
• την εξυγίανση του συστήματος εμπορίας με στόχο την μείωση ψαλίδας τιμών παραγωγού καταναλωτή με αιχμή την εντατικοποίηση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου της αγοράς 
• την παροχή ρευστότητας με δημόσια αγροτική τράπεζα, αναστολή πλειστηριασμών και ρύθμιση αγροτικών χρεών με διαγραφή μέρους τους 
• την εφαρμογή ενός δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού συστήματος φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος με στόχο την αναδιανομή του πλούτου σε όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και  την φορολόγηση των οικονομικά ισχυρών
• την στήριξη νεοεισερχόμενων στην αγροτική παραγωγή
• τη διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των απασχολούμενων στη γεωργία
• την στήριξη του συνεργατισμού και εναλλακτικών σχημάτων κοινωνικής οικονομίας 
• τον δημόσιο στρατηγικό σχεδιασμό και τον δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα .



Σε επίπεδο ΕΕ επιδιώκουμε, σε κοινό μέτωπο ιδίως μεταξύ των αγροτών του Νότου:
• τη ριζική αναθεώρηση της ΚΑΠ, στον αντίποδα της ακραία νεοφιλελεύθερης στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, με στόχο την αύξηση των προϋπολογισμού για τη γεωργία, την αναδιανομή των πόρων σε όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και της οικογενειακής γεωργίας, την σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων, την ενίσχυση της ποιοτικής γεωργίας 
• την αναθεώρηση των διμερών συμφωνιών της ΕΕ με τρίτες χώρες, με στόχο την προστασία των στρατηγικού χαρακτήρα αγροτικών μας προϊόντων.




Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, ώστε το αγροτικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά, με συμπαράταξη με τους αγώνες των εργαζομένων, να σταματήσει την αποδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου, να ανατρέψει την συγκυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και να ανοίξει το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου