Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμος αντιτίθεται κάθετα στην νέα αύξηση της τιμής των διοδίων

Πάντα παρούσα η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Δήμο των Λοκρών με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Λιόλιο, σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε αυτό αφορά προβλήματα του Δήμου ,ή αποφάσεις υπουργείων με άμεσο κόστος στους Δημότες όπως αυτό των Διοδίων.

Στις συγκεντρώσεις στα Διόδια της Τραγάνας ο Δήμαρχος οι Αντιδήμαρχοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δημότες έδιναν πάντα το βροντερό παρόν κόντρα στις μνημονικές επιλογές .

Οι κινητοποιήσεις δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα λόγο των παλαιών και ισχυρών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Σε κανένα σταθμό διοδίων δεν έχει επιτευχθεί μείωση ,αλλά αντίθετα υψηλές αυξήσεις παρά τις συνεχείς και μεγάλες κινητοποιήσεις φορέων ,συλλόγων και αυτοδιοικητικών σε όλα τα μέρη της Ελλάδας που υπάρχουν διόδια.

Με την 15/275/2012 ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου των Λοκρών απαγορεύει την διέλευση βαρέων οχημάτων άνω των 2,5 τόνων στην κατοικημένη περιοχή Τραγάνας και Προσκυνά, με ότι αυτό συνεπάγεται στη ομαλή ζωή των κατοίκων της περιοχής .

Ο Δήμος αντιτίθεται κάθετα στην νέα αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και της σημερινής, απαιτώντας παράλληλα τον έλεγχο διέλευσης, την κατασκευή και ολοκλήρωση παράπλευρου οδικού δικτύου ώστε να καταστεί κατάλληλο και ασφαλές στους οδηγούς.

6 σχόλια:

  1. Ασε μας ρε Λιόλιο θα μιλήσεις και για τα διόδια και για την Τραγάνα. Χρόνια ολάκερα γινόταν η ερώτηση ο δρόμος που περνάει μέσα από την Τραγάνα αν είναι δημοτικός ή αν είναι εναλλακτικός παράπλευρος της εθνικής και δεν ξέρατε. Ακόμα και μετά από απάντηση του Υπουργείου και ερώτηση βουλευτή, που ξεκαθάριζε ότι είναι παράπλευρος πάλι λέγατε ότι δεν ξέρετε. Ποιον καλύπτατε τότε;! Ποιες από τις προτάσεις των κατοίκων της Τραγάνας για μετατροπή του κομματιού του δρόμου σε ήπιας κυκλοφορίας για να μην θρνήσουμε θύματα έκατσες να δεις , να μελετήσεις να αποδεχτείς και να διεκδικήσεις; Καμία! Μαθατε όλοι να κανετε προεκλογικό αγώνα πάνω στο θέμα των διοδίων. Ούτε τα αυτονόητα σαν Δημοτική Αρχή δεν κάνατε! Και αν θυμάσαι πρόσφατα πριν κανα διμηνο είχαμε 1-2 σοβαρά ατυχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δρόμος που διαπερνά το χωριό είναι δημοτικός ,το κομμάτι που είναι εντός σχεδίου, το υπόλοιπο μέχρι την γέφυρα στα Αλμυρά είναι ,αγροτικός, όπως το τμήμα απο Τραγάνα μέχρι Τραγανόρεμα (προς διόδια) ,σύμφωνα με εγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ , που έχει ο δήμος στα χέρια του.Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να λέει ότι είναι παράπλευρος και αυτό ,όσον αφορά τον δρόμο μέσα στο χωριό , δεν θα μπορούσε εξ ορισμού εντός σχεδίου πόλεως να μετατραπεί η οδός σε παράπλευρο (βοηθητικό δρόμο) , παρά μόνο σε επαρχειακό.Πάντως και με έγγραφο της Νομαρχίας Φθιώτιδας δεν είναι επαρχιακός , αλλά δημοτικός δρόμος.Οπότε αν ήθελε ο Δήμος και ο Δήμαρχος ,πολλά θα είχαν γίνει γι΄αυτήν την υπερτοπική κίνηση , φορτηγών και ιχ.

      Διαγραφή
    2. O Δήμος αντιτίθεται για τα φορτηγά που περνούν φορτωμένα με προπάνιο μέσα από το Μαρτίνο για την Λάρκο ;;;;;;;;;
      Απίδια !!!!!!!!!!
      Χάλασαν τον δρόμο και τώρα λένε φταίει η περιφέρεια,
      Τώρα που έχουμε και εκλογές να έρθουν με την ……..,περιφέρεια να βρούμε το δίκιο μας
      ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

      Διαγραφή
  2. ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ , ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2,5 ΤΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ. ΦΑΝΑΡΙΑ ΒΛΕΠΩ , ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΦΥΓΑΝ, ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ Ή ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ (ΠΧ ΟΡΩΠΟ) ,ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ ΔΕ, ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ. ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ? ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΛΙΟΛΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιες φορές ισχύει η ρήση "το αποτέλεσμα μετράει." Ποιό το αποτέλεσμα λοιπόν των κινητοποιήσεων της τοπικής αρχής ? ΚΑΝΕΝΑ.
    Δυστυχώς και τα διόδια αυξάνονται και τα βαρέα οχήματα συνεχίζουν να κινούνται επί του παραδρόμου.
    Οι κινητοποιήσεις έπρεπε να γίνουν πριν την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης και όχι κατόπιν εορτής, χάριν εντυπωσιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΤΕ? ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ,ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΚΑΙ 3-4 ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, , ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!. ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ,ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ; ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου