Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ με αιχμή τις περιφερειακές εκλογές!

Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδος παρακολουθούν, όχι με ενδιαφέρον είναι αλήθεια, μια προσπάθεια να συγκροτηθεί «πράσινος» συνδυασμός για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
 
Η ιστορία αυτή δεν είναι και τόσο αθώα πολιτικά, αντίθετα όπως εξήγησαν έγκυροι κομματικοί παράγοντες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, πρόσωπα που βρίσκονται αρκετά κοντά στη σημερινή ηγεσία του κόμματος που σημειωτέον οι μυστικές δημοσκοπήσεις δεν του δίδουν περισσότερο από 2-2,5% , θεωρούν υποβολιμαία με τέτοια κίνηση και εξηγούν.
 
Ο Βενιζέλος σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρεται να κατεβάσει υποψηφίους περιφερειάρχες διότι γνωρίζει την πραγματικότητα και την τύχη ενός τέτοιου απονενοημένου εγχειρήματος.
 
Την κίνηση αυτή αντίθετα υποστηρίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου που επιθυμούν αφενός μεν να έχουν μια κάποια παρουσία σε περιφερειακά θεσμικά όργανα όπως τα περιφερειακά συμβούλια και αφετέρου να διαμορφώσουν ικανές συνθήκες για την ανατροπή του Βενιζέλου και επαναφορά του Γιώργου Παπανδρέου ή δικού του «αχυρανθρώπου» στην ηγεσία του κόμματος, είτε αυτό εξακολουθεί να ονομάζεται ΠΑΣΟΚ ή κάπως διαφορετικά.
 
Στην κατεύθυνση αυτή έχουν στρατευθεί σε κοινή πορεία νέα αλλά και ιστορικά στελέχη του κόμματος από το περιβάλλον Παπανδρέου, όπως Ανδρουλάκης, Σκανδαλίδης κα.
 
Στα πλαίσια αυτά αναζητούν πρόθυμους και φιλόδοξους ανθρώπους όπως στη περίπτωση της Στερεάς. Μετά την άρνηση πολιτικών προσώπων όπως Κατερίνας Μπατζελή η Συμεών Κεδίκογλου τώρα επιχειρούν να προσεγγίσουν και να πείσουν τον πρώην βουλευτή Νίκο Τσώνη που γνωρίζουν ότι είναι διακαής πόθος του, λένε οι ίδιες πηγές, να παραμείνει «ζωντανός» στην ενεργό πολιτική και τον πιέζουν να δεχτεί να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο.
 
Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τα προαπαιτούμενα που τίθενται εκ μέρους του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού υπόσχεται ακόμη και κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των προεκλογικών δαπανών του υποψηφίου πέραν βέβαια διαβεβαιώσεων για θέση σε ψηφοδέλτια στις εθνικές εκλογές κ.α.
 
Όμως το σημαντικότερο προαπαιτούμενο που είναι η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο συμβούλων του απερχόμενου Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για τον πρώην βουλευτή .
 
Έγκυρες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι εχει εισπράξει αρνητικές απαντήσεις ακόμη και από στενούς στο παρελθόν φίλους και κομματικούς υποστηρικτές του.
 
Άλλωστε ορισμένοι εκ των συμβούλων του Περγαντά και αυτό θα δημοσιοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, έχουν κλείσει ήδη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, άλλοι από Εύβοια και Βοιωτία κινούνται προς τον Βαγγέλη Αποστόλου και άλλοι δεν πρόκειται να εμπλακούν στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.
 
Αυτό δημιουργεί εκ των πραγμάτων μια αδυναμία δημιουργίας συνδυασμού και γιαυτό τις τελευταίες ημέρες έχει ανασταλεί κάθε προσπάθεια για τον συγκεκριμένο σκοπό.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη μια σύναξη των μελών του συνδυασμού της πλειοψηφίας.
 
Λέγεται ότι είχε ανατεθεί στον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας Χρήστο Μπώκο που έχει και την ιδιότητα του Περιφερειακού γραμματέα να τηλεφωνήσει στα μέλη του συνδυασμού που ήταν ως τις προηγούμενες εκλογές μέλη του ΠΑΣΟΚ για να καθοριστεί ο χρόνος και ο τόπος της συνάντησης. Όμως οι απαντήσεις που έλαβε ήταν αποκαρδιωτικές και έτσι δεν πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση.
 
Για πολλούς το θέμα εχει κλείσει από την ημέρα της συνάντησης τους στα Καμένα Βούρλα και η αποτυχία σφραγίστηκε στην Λιβαδειά όπου στην πρόσκληση που έγινε την περασμένη εβδομάδα από τον ίδιο τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρουλάκη η ανταπόκριση από πλευράς περιφερειακών συμβούλων ήταν μηδαμινή.
 
Την επόμενη εβδομάδα οι γραμματείς των 5 Νομαρχιακών Επιτροπών θα ορίσουν ημέρα συνάντησης τους προκειμένου να καταθέσουν απόψεις για κάθε Νομό και στη συνέχεια να συντάξουν εισήγηση προς τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ με πιο πιθανό σενάριο αυτό της δήλωσης αδυναμίας καθόδου στις εκλογές.
 
Οι λεγόμενοι Βενιζελικοί που έχουν λάβει όλα αυτά τα μηνύματα έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι και ετοιμάζουν το plan B απόκρουσης των επιθέσεων του περιβάλλοντος Παπανδρέου….
 
 lamiafm1

9 σχόλια:

  1. Εμφύλιος όχι μόνο στη Περιφέρεια, αλλά και στο Δήμο Λοκρών!!!Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2014

    Το ίδιο σκηνικό υπάρχει και στο Δήμο Λοκρών. Και είναι εμφανής η προσπάθεια εξ αρχής της ανατροπής του (Παπανδεϊκού) Λιόλιου από το περιβάλλον Βενιζέλου (και πρώην Σημίτη) το οποίο εκφράζει ο Σκαμπερδόπουλος.Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός η συστηματική υπονόμευση του Λιόλιου σε όλα τα επίπεδα αμέσως με το ανέλαβε τα ηνία του Δήμου. Όπως καθόλου τυχαία δεν είναι όλα αυτά τα φερόμενα ως "σκάνδαλα" που από καιρό έχουν αρχίσει να διαρρέονται προς πάσα κατεύθυνση.

    Πίσω από όλα βρίσκεται και βρισκόταν από την αρχή το περιβάλλον Σκαμπερδόπουλου και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Την ημέρα εκλογής του Λιόλιου ως υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ ο Σκαμπερδόπουλος δηλώνει: "Δεν τρέχει τίποτα. Δεν είναι παρά τρία χρόνια. Εν τω μεταξύ Λιόλιος θα έχει γίνει σκόνη."

    Ο Σκαμπερδόπουλος είναι τυχοδιώχτης. Πάντα έτσι πολιτευόταν. Μα είναι και πονηρή αλεπού. Η Αλεπού της Λοκρίδας. Προσπαθούσε να έχει καλές σχέσεις με όλους. Ακόμη και με δεξιούς, αν όχι κυρίως με αυτούς. Και οι σχέσεις που έχει οικοδομήσει με τον Σταϊκούρα του έχει εξασφαλίσει αν όχι την απόλυτη υποστήριξη του τελευταίου, τουλάχιστον την υποστήριξη να είναι η εναλλακτική λύση, αν η δεξιά δεν κατεβάσει ψηφοδέλτιο, είτε αν αυτό είναι αδύναμο ή μη αρεστό. Στο σημείο αυτό έχει εκμεταλλευτεί και την εσωστρέφεια και τους ανταγωνισμούς των δελφίνων της παράταξης του Αγγελούση, οι οποίοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί και και τι συμβαίνει καθώς είναι απασχολημένοι ο ένας με τα άπλυτα του άλλου ρίχνοντας νερό έτσι στο μύλο του Σκαμπερδόπουλου. Υπάρχει και ο δάκτυλος Σταϊκουρα όσο να'ναι.

    Φυσικά έχει την υποστήριξη -απόλυτα- της νυν ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ καθώς και της Τόνιας και εκμεταλλευόμενος στο έπακρον την εμφυλιοπολεμική κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα έχει εξελιχθεί σε απειλή για τον Λιόλιο.

    Ο Λιόλιος δεν έχει καταλάβει ακόμα τι συμβαίνει. Δεν έχει καταλάβει καν ακόμη από που δέχεται αυτόν τον "πόλεμο". Θεωρεί τον Σκαμπερδόπουλο γραφικό και μπλοφατζή. Το λάθος ήταν που υποτίμησε τον εσωκομματικό αντίπαλο. Και τον Σκαμπερδόπουλο αλλά και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Συμφέροντα εσωκομματικά ή οικονομικά. Μέγα λάθος. Η ζημιά που έχει υποστεί η παράταξη τεράστια και πολύ δύσκολο εως πολύ αργά για να αντιστραφούν τα πράγματα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ. Και τι θα λένε οι προγραμματικές δηλώσεις του υποψήφιου; Εμπρός για νέους ΧΥΤΑ; Ισως από έναν σε κάθε πόλη (Αταλάντη, Λιβανάτα, Μαρτίνο, Μαλεσίνα); Με Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ τον υποψήφιο;
    Νομίζουν οι υποστηρικτές ότι ο κόσμος ξεχνάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΟ........ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.....

      Διαγραφή
    2. Ο κ. Σκαμπερδόπουλος άφησε έργο. Μικρό ή μεγάλο, άφησε κάτι. Είχε ένα όραμα. Ένα σχέδιο. Είχε όμως και απέναντι του τα μικροπολιτικά συμφέροντα αυτών που αυτό που τους ένοιαζε πάντα, και που αποδείχτηκε και στη πράξη, ήταν τα τρία "Κ": Καρέκλα-Κουτάλα-Καλοπέραση. Ο κ. Λιόλιος θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος των αναρίθμητων μελετών και των απευθείας αναθέσεων. Αλλά και παραδόξως του μηδαμινού έργου.

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς σε αυτό το έργο δεν περιλαμβάνεται η σκουπιδοποίηση της Λοκρίδας. Από αυτό το "μικρό ή μεγάλο έργο" σκουπιδοποίησης καλύτερο είναι το καθόλου έργο.

      Διαγραφή
  3. ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάπτυστο είναι το ότι κάποιοι παρά τη θέληση της τοπικής κοινωνίας προσπάθησαν να κάνουν σκουπιδότοπο όλης της Φθιώτιδας την Αταλάντη. Οι ίδιοι τώρα θέλουν να έλθουν να σώσουν τον τόπο που παραλίγο να καταστρέφανε το 2009. Λοιπόν, πάντοτε οι Δημότες αποφασίζουν. Και για τον τωρινό και για οποιονδήποτε άλλον. Οσοι υπηρέτησαν Δημαρχοι θα κριθούν για τα έργα τους. Δε διαγράφονται όσα έκαναν μετά από μια τετραετία.

      Διαγραφή
  4. Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ... ΚΑΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΖΩΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια, στο κυνήγι συνήθως οι περισσότεροι που σκοτώνονται είναι οι κυνηγοί μεταξύ τους και λιγότερο οι αλεπούδες. Και τότε γίνεται αντί για το κυνήγι της αλεπούς, το γέλιο της αρκούδας.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου