Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Κάλπικα και επικίνδυνα διλήμματα

Το αστικό πολιτικό σύστημα κάνει προσπάθεια να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη. Οι παλαιοκομματικού τύπου Παπανδρέου-Μητσοτάκη κοκορομαχίες  ανεβάζουν την πόλωση για να κρυφτεί η ταυτόσημη στρατηγική τους.

Τούτο επιβεβαιώθηκε χτες από την ομιλία του ίδιου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Με διλήμματα πέρα για πέρα κάλπικα και επικίνδυνα επιχείρησε να πείσει ότι το σωστό είναι να «φταίει ο γάιδαρος και να βαράμε το σαμάρι».

Αποφάνθηκε ότι τα δεινά του λαού δεν οφείλονται στον ίδιο τον καπιταλισμό και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά στην «υποτέλεια» της κυβέρνησης που έφερε τα μνημόνια. Αποσπώντας την πολιτική από την οικονομία –όπως όλοι οι ομοϊδεάτες του- έβγαλε λάδι την αστική τάξη. Προσπάθησε να κρύψει από το λαό ότι τα αντιλαϊκά μέτρα, που πάρθηκαν και για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου, θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα, όπως προβλέπεται και από τα μνημόνια διαρκείας σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. Αυτό απαιτεί η στήριξη της κερδοφορίας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.

Οι συζητήσεις των κυβερνήσεων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για νέα μέτρα στην Ελλάδα εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού στοιχίζεται πίσω από τις προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος, αλλά κάνει πως δεν ακούει, όταν αυτό επιμένει στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κατ' αναλογία, με αφορμή την υποψηφιότητά του για την Κομισιόν, σκόρπισε αυταπάτες ότι η ιμπεριαλιστική Ε.Ε. μπορεί να αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκή, με μια αλλαγή συσχετισμών στο Ευρωκοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών. Λες και δεν υπήρξαν εποχές που οι πολιτικοί του γείτονες Σοσιαλδημοκράτες(σαν την εργατική αριστοκρατία που μετακόμισε μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ) ήταν πλειοψηφίες και πέρασαν αμέτρητες αντιλαϊκές επιλογές υπέρ της κεφαλαιοκρατίας.  

Κατηγορώντας δε τον πρωθυπουργό ότι «διαφημίζει το πρωτογενές πλεόνασμα», «ξέχασε» να αναφέρει την επίσημη θέση του κόμματός του ότι τα «πρωτογενή πλεονάσματα» πρέπει να διασφαλιστούν και να μονιμοποιηθούν (ακριβώς για να εξασφαλίζονται πόροι για την ολιγαρχία, που, κατά τ’ άλλα, τον φοβάται) Γεγονός που φανερώνει ότι η ένταση των βάρβαρων μέτρων συνοδεύει όλα τα μείγματα διαχείρισης.

Για το λαό άλλο είναι το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών και αφορά τα συμφέροντά του και όχι τη διασφάλιση της παρασιτικής αστικής τάξης, ντόπιας και ξένης: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ε.Ε. και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ: Ο δρόμος της είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ.


ΛΑΜΙΑ                                    1/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου