Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: "Να μην απολυθεί κανείς - Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα"


Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι...

Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Κάθε μέρα βλέπουμε το εισόδημά μας να εξανεμίζεται, τις υποχρεώσεις, τους φόρους και τα χαράτσια να γίνονται δυσβάστακτα. Ρεύμα, νερό, θέρμανση γίνονται είδη πολυτελείας. Η επίθεση για τη συρρίκνωση κοινωνικών αγαθών, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης είναι σε εξέλιξη.

Η δημόσια εκπαίδευση το καλοκαίρι του 2013 δέχτηκε ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα. Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, υπακούοντας πειθήνια στις εντολές της τρόικας,κατήργησαν μεμιάς 50 από τις ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καταργώντας συγχρόνως τρεις ολόκληρους τομείς στους οποίους φοιτούσε περίπου το 25% του μαθητικού δυναμικού της ΤΕΕ. Με αυτή την απάνθρωπη, αντιεκπαιδευτική πολιτική, η κυβέρνηση:

- οδήγησε στη διαθεσιμότητα περίπου 2000 εκπαιδευτικούς
 
- στέρησε από χιλιάδες μαθητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε κλάδους που είχανεπιλέξει, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και σήμερα (Γενάρης 2014) οι μαθητές της Γ τάξης δεν διδάσκονται μαθήματα ειδικότητας που είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα.

Στις 22/3/2014 λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας των συναδέλφων μας και η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια που έχουν περιέλθει και η ομηρία τους από την κυβέρνηση συνεχίζεται. Οι θέσεις που έχουν προκηρυχτεί δεν καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών με πιθανό ενδεχόμενο εκατοντάδες από αυτούς να οδηγηθούν στην απόλυση.

Ζητάμε να καταργηθεί ο νόμος 4172/13 (αρ. 81) και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους και παράλληλα να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες και οι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτικές θέσεις μέσα στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

- Όχι στις διαθεσιμότητες – απολύσεις
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
- Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει
- Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών
- Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή

Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας σε ένα αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα, για ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του Ελληνικού λαού, στα όνειρα της νέας γενιάς. 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

Συμμετέχουμε όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η ΟΛΜΕ την Παρασκευή 7/2/2014, ημέρα που συζητιέται στο ΣτΕ η προσφυγή των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου