Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Διόδια: Προκλητική και απαράδεκτη η ύπαρξή τους!


Η πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε., των αστικών κυβερνήσεων να θυσιάζουν τα λαϊκά συμφέροντα για να μεγαλώνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και να στερεώνεται η εξουσία της είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καπιταλιστικού συστήματος. Κι όταν εκείνοι δυσκολεύονται υπάρχει και η ευρωενωσιακή αριστερά –τύπου ΣΥΡΙΖΑ- να κάνει συμβιβαστικές προτάσεις για επιβολή αναλογικών διοδίων.

Η επιβολή διοδίων –προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης- είναι πέρα για πέρα άδικη για το λαό, όμως εξαιρετικά κερδοφόρα για τους μονοπωλιακούς  επιχειρηματικούς ομίλους. Πληρώνει δυο φορές την κατασκευή οδικών αξόνων: έμμεσα από τη φορολογία του και άμεσα από τα διόδια, ενώ δικαιούται να απολαμβάνει γρήγορες, φτηνές και ασφαλείς μετακινήσεις και μεταφορές. Αυτός παράγει τον πλούτο, αυτός τα δικαιούται όλα. Αυτός έχει καθήκον να τα διεκδικήσει και να τα κάμει δικά του. Κανείς δεν θα του τα χαρίσει! 

Οι πρόσφατες υπέρογκες αυξήσεις στα διόδια κάνουν απαγορευτική τη μετακίνηση στη λαϊκή οικογένεια, βάζουν φωτιά στα εισιτήρια και στις τιμές των προϊόντων. Θα αποτελειώσουν τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες. Είναι, επίσης, προκλητικά απαράδεκτες, επειδή έρχονται να «ξετινάξουν» το ήδη τσακισμένο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών. Πρακτικά κλείνουν το λαό στα σπίτια του.

Αρκετά χρόνια πριν, το ΠΑΜΕ προειδοποίησε , ενημέρωσε, μπήκε μπροστά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Κάλεσε σε απειθαρχία και ανυπακοή –κι όχι μόνο για τα διόδια, αλλά για κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Κάλεσε σε πάλη για το καθημερινό και μερικό, αλλά και σε αγώνα ανατροπής της άδικης εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας δεν πίστεψαν στη δύναμή τους.  Έχασαν χρόνο, κατακτήσεις και δικαιώματα.

Όμως η δύναμή τους παραμένει στα χέρια τους. Τώρα  είναι καιρός! Συλλογικά και μαζικά, ως κοινωνική λαϊκή συμμαχία, μπορούν να έχουν επιτυχίες. Να καθυστερήσουν, να εμποδίσουν, να αποτρέψουν την κατρακύλα της ζωής τους.

Καλούμε εργαζόμενους, άνεργους, τους αγρότες των μπλόκων, νέους, γυναίκες της Φθιώτιδας, αύριο Κυριακή 9/2,  ώρα 16.00 – 18.00 στα διόδια της  Φθιώτιδας, να κατέβουν μαζικά και να διατρανώσουμε όλοι την απαίτησή μας για:
·         πλήρη κατάργηση των διοδίων
·        συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη. 


ΛΑΜΙΑ                      9/2/2014   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου