Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Στην παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ η Ε.Μακρή-Θεοδώρου

Πρόταση της Βουλευτού Φθιώτιδας για παρουσίαση του προγράμματος και στη Φθιώτιδα, προς ενημέρωση επίσημων φορέων, επιμελητηρίων, σχολικής κοινότητας, επιχειρήσεων και του κοινού για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε.


Στην αποκλειστική ενημέρωση για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus+ συμμετείχε η βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου, στο πλαίσιο της παρουσίασής του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής από το ΙΚΥ, ως Εθνική Μονάδα Διαχείρισης του προγράμματος, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας. 
  
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ κα Έφη Μπάσδρα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κος Παναγιώτης Καρβούνης, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασαν η Ευφροσύνη Παπασταματίου -συντονίστρια για την ανώτατη εκπαίδευση-, η Ειρήνη Ντρούτσα -συντονίστρια για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση- και η Μαρία Ξαρχουλάκου -συντονίστρια για την σχολική εκπαίδευση-.
 
Η κα Μακρή, ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα προγράμματα της Ε.Ε. για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό που συνδυάζονται στο εν λόγω πρόγραμμα. Παράλληλα, ενημερώθηκε και για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (LLP) (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), το Πρόγραμμα «Νεολαίας σε Δράση» και πέντε ακόμα προγράμματα διεθνούς συνεργασίας (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και τα προγράμματα συνεργασίας με τις βιομηχανικές χώρες).

Μετά την ενημερωτική συνάντηση η βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε πως «επενδύοντας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση κάνουμε την καλύτερη επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης και τη νεολαία της. Η διεθνής εμπειρία που θα αποκτηθεί μέσω του Erasmus+ θα τονώσει τις δεξιότητες, την προσωπική εξέλιξη και την απασχολησιμότητα. Η ενίσχυση του προγράμματος κατά 40% που εξασφαλίστηκε για τη νέα περίοδο 2014-2020, σημαίνει βελτίωση στην ποιότητα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σε όλα τα επίπεδα, προσφορά περισσότερων θέσεων εργασίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη. Σε μια εποχή που πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αντιμετωπίζουν τόσο υψηλά επίπεδα ανεργίας στους νέους, το Erasmus+ καθίσταται αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό μέσο στήριξης στις μακροπρόθεσμες προοπτικές απασχόλησης.»

Τελειώνοντας, η κα Μακρή πρότεινε να γίνει παρουσίαση του προγράμματος και στη Φθιώτιδα, ενημερώνοντας επίσημους φορείς, επιμελητήρια, σχολική κοινότητα, επιχειρήσεις και κοινό για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. Σ’αυτή την κατεύθυνση η Πρόεδρος Δ.Σ. του ΙΚΥ δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση της ενημερωτικής ημερίδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου