Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

17.500 προσλήψεις - «εξπρές» σε Δήμους & Περιφέρειες

Η μεγάλη πλειονότητα των 17.500 προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου 2014, δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού, δύο μήνες πριν την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών (18 & 25 Μαΐου 2014), σύμφωνα με το «Έθνος».

Παράλληλα, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης ξεκίνησε την απογραφή των επιτυχόντων σεδιαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ανήκουν ανήκουν στις Κατηγορίες Πανεπιστημιακής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ & ΤΕ).

Οι επιτυχόντες αυτοί θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μονίμου προσωπικού, που έχουν προγραμματιστεί για το 2014.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - και κυρίως στους Δήμους - θα προσληφθούν, συνολικά, 17.591 εποχικοί υπάλληλοι. 

Απ' αυτούς:

- Οι 2.842 υπολογίζεται ότι, θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις Κεντρικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Δήμων.

- Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

- Οι 8.149 σε ανταποδοτικές Υπηρεσίες και Δομές.

Υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού θα προκηρυχθούν, άμεσα, μετά την έγκριση των αιτημάτων που θα καταθέσουν οι Ο.Τ.Α. από την Κυβέρνηση, με βάση το σχέδιο προσλήψεων της Κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικότητες που θα «προκριθούν», προκειμένου να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 18 Μαρτίου 2014, οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού, αφορούν κυρίως θέσεις για, εργάτες Καθαριότητας, Πρασίνου, αλλά και προσωπικό για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως γυμναστές και ναυαγοσώστες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου