Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΜ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΑΚΕ

Ε.Α.Μ.                                                                                                 
01/02/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

« σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» .
  
Δεν μπορούν να περάσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των αφεντικών τους γιατί εδώ υπάρχει το ΠΑΜΕ που μπαίνει μπροστά και τους χαλάει τα σχέδια .
Λασπολογούν γιατί δεν μπορούν να πείσουν .
Τρομοκρατούν γιατί φοβούνται τον ξεσηκωμό της εργατιάς.
Πάει πολύ !

·        Αυτοί που βάζουν υπογραφές σε πορίσματα τα οποία αφήνουν να εννοηθεί ότι φταίνε οι εργάτες που σκοτώνονται.
·        Αυτοί που γίνονται μέλη σε επιτροπές περικοπών μισθών, που συμμετέχουν σε κοινωνικούς διαλόγους, που έχουν σημαία τους την ταξική συνεργασία και την εργασιακή ειρήνη.
·        Αυτοί που αφήνουν τους εργαζόμενους χωρίς συμβάσεις εργασίας.
·        Αυτοί που δίνουν έγγραφες προτάσεις ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ σε βουλευτές και υπουργούς, στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης.
·        Αυτοί που με έγγραφα και δικηγόρους στηρίζουν πως είναι διατεθειμένοι να γίνουν αρωγοί σε οποιαδήποτε περικοπή.
·        Αυτοί που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε πορίσματα επιτροπών  που καθορίζουν  πόσοι εργάτες θα εργάζονται στο εργοστάσιο κατά το δοκούν και σε συνεργασία με τους Διευθυντές, χωρίς να ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων.

Τα ανδρείκελα του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού που μοναδική μέριμνά τους είναι πώς θα ενσωματώσουν τους εργαζόμενους στα συμφέροντα των αφεντικών τους και των κυβερνήσεων που στηρίζουν, ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ, να έχουν το θράσος να απαντάνε με ψευτιές στους εργάτες.  

Παλιά τακτική της εργοδοσίας των μπράβων και των μπιστικών της ότι δεν φτάνουν να το βρομίζουν. Και το 1977 ο Μποδοσάκης και οι μπράβοι του συκοφαντούσαν τους εργάτες και τους συνεπείς συνδικαλιστές.

Μας απασχολούν πολύ σοβαρότερα προβλήματα, η ιδιωτικοποίηση της Λαρκο, τα εργασιακά μας ζητήματα, η ανεργία, οι φόροι και τα χαράτσια, οι σαρωτικές αλλαγές που ξεθεμελιώνουν τις παροχές υγείας κ. άλ.

Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε όχι μόνο για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά για να πάρουν χαμπάρι μια και καλή τα τσιράκια που εμφανίζονται «δυνατοί» με τις πλάτες των αφεντικών ότι αυτά δεν περνάνε στους εργάτες.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ: Το ΕΑΜ ξεκάθαρα είπε ότι για το θανατηφόρο ατύχημα του συναδέλφου μας έχει εγκληματικές ευθύνες η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ που δεν πραγματοποιεί τις απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές στις εγκαταστάσεις, γιατί έχουν κόστος. Το πόρισμα αφήνει να εννοηθεί ότι  ο αδικοχαμένος συνάδελφος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ανέβει στο πύργο, άρα φταίει.
Το πόρισμα αυτό φέρει την υπογραφεί του προέδρου του σωματείου, ο οποίος δηλώνει ότι διαφοροποιήθηκε με την επιστολή που κατέθεσε η οποία λέει.
«Για το συγκεκριμένο ατύχημα μπορούμε να πούμε ότι η ελλιπής συνεννόηση και η ακαταλληλότητα της εγκατάστασης οδήγησαν στο θάνατο του συναδέλφου».Δηλαδή λέει ξεκάθαρα ότι δεν συνεννοήθηκε ο συνάδελφος και άρα φταίει. Αναφέρει την ακαταλληλότητα της εγκατάστασης αλλά αποκρύπτει τις εγκληματικές ευθύνες τις ΛAΡKO.
Τα πρακτικά που επικαλούνται δεν έχουν την υπογραφή κανενός από τους συναδέλφους που κατέθεσαν, και κάποιοι από αυτούς έχουν ένσταση, ότι άλλα είπαν και άλλα γράφτηκαν.
Ακόμη όμως και σε αυτά που γράφτηκαν δεν απορρέει το συμπέρασμα που έβγαλε η πλειοψηφία της επιτροπής. Για να τελειώνουμε όμως με αυτό, το ΕΑΜ θα παραδώσει στο επόμενο διάστημα τα ντοκουμέντα του πορίσματος και άλλα πολλά που έχουν την υπογραφή της πλειοψηφίας, έτσι ώστε ο καθένας να βγάλει μόνος του το συμπέρασμα για το ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.


ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ: Είμαστε παρόντες στο κάλεσμα που κάνει κάθε φορά η επιτροπή στο σωματείο, έχουμε ενημερώσει γι΄ αυτό  τους εργαζόμενους με ανακοινώσεις. Είμαστε παρόντες σε αυτές τις συναντήσεις για να ξεσκεπάσουμε τα μαγειρέματα που κάνετε . Δεν είμαστε μέλη στην επιτροπή γιατί δεν αποδεχόμαστε το σκοπό της.
Εσείς είστε γιατί τον αποδέχεστε και αυτό είναι η μεγάλη διαφορά μας.

Για το πώς μονιμοποιήθηκαν οι συνδικαλιστές του ΕΑΜ και για το ότι πληρώνονταν όταν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι:
Ο συνδικαλιστής που φωτογραφίζεται στην ανακοίνωση ξεκίνησε την εργασία του στη ΛΑΡΚΟ μέσω εργολάβων το 2001 και μονιμοποιήθηκε το 2011, μετά από 11 χρόνια συνεχόμενης εργασίας μέσω εργολάβων , συν τα έτη που είχε πριν πάει φαντάρος. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σας προκαλούμε να μας αποδείξετε με αλήθειες και όχι με ψέματα , πώς μονιμοποιήθηκε και πότε πληρωνόταν , όταν οι άλλοι ήταν απλήρωτοι. Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν είμαστε γυρολόγοι στα σαλόνια της αστικής τάξης, ούτε συμμετέχουμε στα φαγοπότια όπως εσείς, τα οποία πληρώνονται από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Βεβαίως λασπολογείτε προσωπικά , διότι δεν έχετε να αντιπαρατεθείτε πολιτικά, γνωρίζετε πως ότι λέμε και ότι γράφουμε είναι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων της παράταξης, διότι στο ΕΑΜ δεν υπάρχουν στρατηγοί, είμαστε όλοι μας απλοί στρατιώτες των συμφερόντων της εργατιάς όπου και ανήκουμε .

ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ:  Είναι εικονικό το ατύχημα που το είδαν οι θολατζήδες, οι χειριστές, το συνεργείο καμινιών, ο υπομηχανικός βάρδιας, οι πρώτες βοήθειες που καταγράφηκαν στο ιατρείο ή μήπως είναι εικονικό το μεροκάματο που πήρατε εκείνη την ημέρα. Γιατί αν δεν είναι εικονικό, είστε κουμάντα στη συγκεκριμένη βάρδια και θα έπρεπε να ήσασταν παρόντες έχοντας πλήρη εικόνα του ατυχήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ:
Δεν ζητάμε ΜΟΝΟ αυτοκίνητο για το ΣΓ , διότι έχει μεγάλες αποστάσεις να μεταφέρει εργαλεία ή οτιδήποτε χρειάζεται. Ζητάμε και καμαράκια για τους θολατζήδες και ντουλάπες για τους αποσκωριωτές  και οποιοδήποτε πρόβλημα απασχολεί τους εργάτες. Εσείς λέτε ότι δεν χρειάζονται και είναι καλυμμένες αυτές οι ανάγκες των εργαζομένων στα Καμίνια από τον εξοπλισμό των χειριστηρίων.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Όλοι σας είστε γνώστες για τον αγώνα που κάνει το ΕΑΜ για να γίνουν μέλη στο Σωματείο οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες. Είναι ξεκάθαρο ποιος δεν το θέλει αυτό, όχι απλά να γίνουν μέλη στο Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, αλλά σε οποιοδήποτε Σωματείο, η ΔΑΚΕ δεν θέλει να είναι συνδικαλισμένοι οι εργάτες των εργολαβιών, για να μπορεί να παίζει το ρόλο του «νταβατζή». Γι ΄ αυτό δηλητηριάζει συνεχώς την δράση του Συνδικάτου Μετάλλου. Γι΄αυτό σέρνεται το τελευταίο διάστημα πίσω από την δράση του Συνδικάτου Μετάλλου και το παίζει υπερασπιστής των εργαζομένων στις εργολαβίες.
Φοβάται μήπως οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες που έχουν δίκιο , θελήσουν να το διεκδικήσουν.
Ζητάτε τις καταστάσεις του Σωματείου γιατί ; Αυτές από παλιά τις ζητούσαν οι μπράβοι τις εταιρίας και το συνδικαλιστικό που λειτουργούσε στην ασφάλεια της Αστυνομίας. Δηλώνετε ότι έχετε αναλάβει αυτό το ρόλο και τις θέλετε για τον ίδιο σκοπό. ΜΗ ΦΑΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ. ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ.

Αφήσαμε τελευταίο το κομμάτι που λένε πως η ΔΑΚΕ ποτέ δεν έχει εκμεταλλευτεί θάνατο εργάτη. Αποδείξεις για το αντίθετο δεν έχουμε, πάντως  μετά την υπογραφή της ΔΑΚΕ στο πόρισμα , οι προαγωγές πέφτουν δυο-δυο στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ (!)




                                     

5 σχόλια:

  1. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΑΚΙΤΕΣ ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΝΕΦΟ!!
    ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΗΣ- ΓΚΙΩΝΗΣ ΑΓΓ. ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΥΟ-ΔΥΟ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΗΘΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.. ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ..ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ.. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.000 € ΤΟ ΜΗΝΑ. ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΜΕΣΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ..
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΛΕΦΤΕΣ..
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί εκεί στο ΚΚΕ γιατί εχουν αυτοανακηρυχθεί προστάτες των εργαζομενων και του λαου;;;;;;;;;; Τους πολίτες τους ρωτησαν αραγέ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΒΛΕΠΕ ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ-ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ.
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα να πουλήσουν την ΛΑΡΚΟ με το προσωπικό της ;

    Μα γιατί αργούν άραγε...;

    Αντε να τελειωσουμε με τον καρκίνο στην περιοχή μας και με τα καρκινώματα που δουλεύουν εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου