Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μετά Μάαστριχτ αντιμνημονιατζήδες

Σαν σήμερα, πριν 22 χρόνια υπογράφτηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Δημιουργήθηκε και τυπικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Συνθήκη υπερψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στις 28/7/1992. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που την καταψήφισε. 

Ο «Ριζοσπάστης» ήταν η μόνη εφημερίδα που τη δημοσίευσε σε ειδικό ένθετο. Μέχρι τότε το περιεχόμενό της ήταν άγνωστο στον ελληνικό λαό και στην πλειοψηφία των βουλευτών που το ψήφισαν(βλέπε Μνημόνιο)

Το «Μάαστριχτ» είναι ο γενάρχης των μνημονίων  και της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετέτρεψε την ΕΟΚ των μονοπωλίων  σε Ε.Ε. Δηλαδή από οικονομική σε πολιτική ένωση. Ήταν η απάντηση των ευρωπαίων πλουτοκρατών στον ανταγωνισμό τους με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας τότε, της Κίνας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Βραζιλίας σήμερα.

Διακήρυξε τις τέσσερις ελευθερίες του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, προϊόντων, προσώπων και υπηρεσιών. Νομιμοποίησε έτσι την ασυδοσία του παγκοσμίως.  Κατάργησε ό,τι περιόριζε την κερδοφορία του και ό,τι προστάτευε κατακτήσεις και δικαιώματα των λαών της Ε.Ε. και όχι μόνο. Κάθε αντεργατικό μέτρο και ανατροπή που ζούμε φέρει τη σφραγίδα του .    

Οι  αυτοαποκαλούμενες αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις(ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., νέα, κεντροδεξιά κεντροαριστερά σχήματα κτλ) κοροϊδεύουν το λαό. Καλούν σε αντιμνημονιακά δήθεν μέτωπα, ενώ η υπογραφή τους φιγουράρει κάτω από την ευρωενωσιακή συμφωνία του Μάαστριχτ για την ατέρμονη αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων εντός και εκτός Ε.Ε. Μόνο για την απαλλαγή του λαού από το δόκανό της δεν συζητούν. Είναι αντιμνημονιατζήδες και όχι αντιμνημονιακοί. Τα συμφέροντα της αστικής τάξης εξυπηρετούν με τις αντιμνημονιακές και αριστερές κορώνες τους. Τη διαχείριση και όχι την κατάργηση του καπιταλισμού επιδιώκουν. Έτσι εξηγείται η ευκολία των βουλευτών τους να μπαινοβγαίνουν από το ένα κόμμα στο άλλο και η επιλεκτική αμνησία τους στις υποψηφιότητες των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών.

Προπαγανδίζουν τη δυνατότητα της «ευρωπαϊκής αριστεράς», του ΣΥΡΙΖΑ, να αλλάξει την Ε.Ε. και να την κάνει φιλολαϊκή. Υπόσχονται να κάνουν το λύκο …φυτοφάγο. Ενώ ο καπιταλισμός κραυγάζει πλέον ότι ξεπέρασε τα ιστορικά του όρια, ισχυρίζονται πως είναι δυνατόν να αναβαπτιστεί η ιμπεριαλιστική Ε.Ε. «στις αρχές και τις αξίες του Διαφωτισμού, στα πολιτικά προτάγματα της Γαλλικής Επανάστασης»..! Κοινώς, να αναβαπτιστεί στις αξίες της εποχής που η ανθρωπότητα πέρναγε από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό. Εμπρός, πίσω, δηλαδή!      

Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ αποκαλύπτει και θα συνεχίσει να αποκαλύπτει την αλήθεια στο λαό της Φθιώτιδας. Επικαλείται την αρνητική εμπειρία που έχει αποκτήσει τόσα χρόνια από τα «χρυσά κουτάλια» της ΕΟΚ, από την «προκοπή» της ΟΝΕ και του ευρώ, από την καταστροφική ΚΑΠ.   

Μην τους πιστεύετε! Αναδεικνύουν το σύμπτωμα και κρύβουν την αρρώστεια! Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ! Σας προειδοποίησε και σας ενημέρωσε έγκαιρα. Πάλεψε και παλεύει ενάντια στις αιτίες των δεινών του λαού. Αγωνιστείτε μαζί του! Δυναμώστε το στις εκλογές του Μάη!
 
ΛΑΜΙΑ                       7/2/2014       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου