Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

Ο δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας προτίμησε-ήθελε-έπραξε εκτέλεσε και εκτελεί σε καθημερινή βάση για τους πολίτες του σε όλα τα επίπεδα την πρόληψη, ως την ασφαλέστερη οδό και αποτελεσματικότερη μέθοδο υγείας ψυχοσωματικής κατάστασης και ανάπτυξης  από ότι η θεραπεία.

Ένας από τους κεντρικούς άξονες του οραματιστή είναι αυτός ακριβώς, η πρόληψη, γιατί αν υποβαθμιστεί αυτός, απομένονται και κομίζονται  όλα τα δεινά.

Αυτό δεικνύουν μερικές από τις πάμπολλες και σημαντικές δράσεις του δήμου:
·        
Ημερίδα : Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας.
·         Πανελλαδικό συνέδριο «Ιατρική και Εκκλησία: μια σχέση 2.000 ετών» ήρθαν διακριτή επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
·          Από την Πρόληψη στην θεραπεία του μαστού με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.
·         Συνδιαλέξεις από κορυφαίους ειδήμονες  επιστήμονες κοινωνικής, ψυχοσωματικής και ψυχικής διαταραχής νοσημάτων.
·         Παρακολούθηση πολιτών στα Κέντρα δια βίου μάθησης.
·         Εθελοντισμός αλλά και εθελοντική διακονία ανήμπορων, ασθενών, κατάκοιτων, μοναχικών, απροστάτευτων συνανθρώπων μας που έχουν πραγματική ανάγκη.
Εδώ θα γίνει η εξής παρένθεση για να τονιστεί ότι η πολύ σημαντική στήριξη του «βοήθεια στο σπίτι » οφείλει να έχει και άλλες δράσεις οι οποίες θα πρέπει με συνεργασία και άλλων υπαλλήλων εργατών ,να προσφέρουν βοήθεια καθαριότητας , διακονίας , υγιεινής, και σε επικοινωνία με τον εθελοντισμό χωρίς όρια να συνδράμουν σε ανθρώπους όπου δεν μπορούν και τους χρειάζονται.
Για αυτό όταν γίνεσαι εθελοντής πρέπει να είσαι γνώστης το τι σημαίνει εθελοντισμός και προσφορά.

·         Ενημερώσεις- συνδιαλέξεις  για προγράμματα ανέργων-αθλητισμός.
·        Θέματα οικολογικά-εικαστικά-φωτογραφικά-πολιτιστικά-θεατρικά-οικογενειακά-σχολικά-νεανικά και παντός είδους θέμα που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών.
·         Θέματα που αφορούν την φροντίδα στην Τρίτη ηλικία και το αναφέρω ξεχωριστά, γιατί ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από το πώς περιποιείται πρώτον τους γέροντες   και δευτερογενώς τα  σκυλάκια ,γατάκια,άσπρα ποντικάκια..παρόλα αυτά υπήρξε και υπάρχει πρόληψη και για τα αδέσποτά στον δήμο μας που ήταν πολλά και μακάρι να ήταν μόνο σκυλιά!
·         Πρόληψη για της ευπαθείς ομάδες, αφού ουδείς προσήλθε στον δήμο και έφυγε άνευ οικονομικού βοηθήματος, αλλά λυπάμαι που το λέω ότι η αγάπη δεν είναι ρεάλια σόου για να ανακοινωθεί  όπως θέλουν πολλοί ,  και επειδή μιλάμε για το βεληνεκές μέγεθος του συγκεκριμένου δήμου η προσφορά αλληλεγγύης είναι και παραμένει ανοιχτεί σε όποιον την χρειάζεται και την ζητάει καθημερινός.
Αυτός ήταν ο λόγος εξάλλου που το ίδιο το κράτος ενημερώνει άμεσα  για τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ στους δήμους. Προσωπική ενημέρωση πολιτών δηλαδή για όλες της βαθμίδες προβλημάτων που των απασχολούν.
Ωστόσο το νυστέρι των σκουπιδιών που υπήρξε για τον τόπο καίριο και χρόνιο πρόβλημα το εκτέλεσε-αποπεράτωσε με δραστικά, άμεσα αποφασιστικά μέτρα και το εξόντωσε παντοτινά, αγνοώντας τους μικροπρεπείς  που  καλούσαν το σταρ κεντρικής Ελλάδας για να προβάλουν για ακόμη μια φορά την φωτογραφία της «φάτσα » , επιδεικνύοντας την φωτογένεια , όντας πιστά πιόνια απραξίας, υπέθαλπαν σταθερά τον δήμο, με ένα ναρκισσιστικό τρόπο  και τύπου αυθάδειας όχι, την ίδια στιγμή και ώρα που δεν ψήφιζαν προϋπολογισμό!!! στο σταρ κεντρικής Ελλάδας έτρεχαν πηγαίνοντας για  λύσεις στα ψυχικά κόμπλεξ εξουσίας που αφθονούν ,
ή
να προβάλλουν της προσευχές τους ως την μοναδική λύση ειρωνείας να μας λυπηθεί ο θεός;
Λέω τον δήμο γιατί είναι αλλεργικό το φαινόμενο με όσους τον αγαπούν λένε μεν αλλά , δεν  στηρίζουν την επίλυση των προβλημάτων  που αφορούν τους πολίτες δε.
Το θέμα είναι ένα, σκουπίδια διασκορπισμένα παντού γύρω που αποτελούσαν «ντροπή χρόνων 40» τέλος.
Δεντροφυτεύτηκαν  ελατάκια εκεί  , που την ίδια στιγμή , πέταγες το στρώμα που πάνω του ονειρευόσουν τι θα σκεφτείς για να εξοντώσεις τον δήμο.
Έκλεισαν όλες οι χωματερές και φωνάζαμε ότι θα χαλάσουν τα απορυματοφορα φορτηγά του δήμου, λύνεται το θέμα με την μεταφορά σκουπιδιών με ειδικά μεταφορικά φορτωτικά και ειδικά απορριμματοφόρα όπου και θα ξεκινήσει σταθμός μεταφόρτωσης που θα λυθεί δια παντός το πρόβλημα,
όποτε θα ελαχιστοποιηθεί το κόστος χωρίς να χρειάζεται να ξεπουληθούμε σε ιδιώτη
 και  φωνάζουμε ως παπαγαλάκια ότι θέλουμε ιδιώτη για αυτό το θέμα ! Με αυτά τα μυαλά θα πάμε να ψηφίσουμε επόμενο Δήμαρχο;
Δηλαδή όπου συμφέρον ο καθένας;!
Αφού όμως σε λίγους μήνες θα πετάξουμε τον «παλιό» και θα ενδυθούμε τον «νέο» ,καλό θα ήταν μην αγνοούμε, ότι χωρίς παρελθόν ελπιδοφόρο μέλλον δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε  να έχουμε.
Για αυτό μην αποκλείσεις παντελώς από την σκέψη σου, των χώρο-χρόνο-θελημένο εμπειρικά αξίες χρόνο ως ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ, γιατί θα τον βρεις μπροστά σου.

Καθένας φεύγοντας εκτός από ένα έργο-λειτούργημα,
είτε λέγεται δήμαρχος,
είτε λέγεται αντιδήμαρχος,
είτε σύμβουλος,
είτε υπεύθυνος κοινωνικών θεμάτων ,
είτε ειδικός σύμβουλος,
είτε ειδικός συνεργάτης,
είτε υπάλληλος οικονομικής υπηρεσίας

 είτε επικοινωνιολόγος δημοσίων σχέσεων (θα κριθεί απαραίτητος στους δήμους για να διασφαλίζει και διαχωρίζει της έντασης που προκύπτουν από την πληθώρα των πολλών συμβούλων!
(Παναγία μου τι θα γίνει αν δεν είναι αντικειμενικός και απροσωπόληπτος. Στην αναφέρω γιατί μπορεί να μας χρειαστεί !)

Φεύγοντας λοιπόν εκτός από το έργο που αφήνει ο καθείς , αφήνει και την:

ΑΥΡΑ ΤΟΥ.
Αυτή για μένα προσωπικά αποτελεί, την κύρια προσφορά

ενός δημοσίου προσώπου
πέρα τον μικρό η μεγαλύτερο αριθμό έργων.
Έχεις ακούσει πιστεύω τι συμβαίνει στης κηδείες. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με της εκλογές που εν όψη ξεπροβάλουν.

-Καλός ο μακαρίτης αλλά αυτά τα τσιμέντα στο σπίτι του τα έκλεβε ένα,  από     της οικοδομές που δούλευε! Καλός οικοδόμος.
 (Παινεύουμε και λιγάκι τρώγοντας το σταράκι! Ελληνικό προσόν η κατάκριση στις κηδείες)
-Καλός ο μακαρίτης καρδιογνώστης γνώριζε ότι η ίδια η πεθερά του τον κατηγορούσε ασύστολα. Την αγαπούσε όμως την Καλλιόπη, και σιωπούσε.
-          Καλός ο μακαρίτης αλλά άδικος! Την περιουσία την άφησε όλοι στον ένα του γιό , Μαέστρα – καπάτσα η νύφη του τον έπεισε!
-          Καλός ο μακαρίτης εξασκούσε το επάγγελμα της γλυπτικής τέχνης,  και ταυτόχρονα υπήρξε ιστορικός, όμως δίδασκε στα παιδιά μας ότι ο Ριχάρδος ο λεοντόκαρδος κατακτητής της Κύπρου ήταν ο μεγαλύτερος ήρωας!
-          Καλός ο μακαρίτης δούλευε σε τεχνική υπηρεσία όλα τα μικρά τα έκανε μεγάλα , «σκαρφίζονταν» τι θα βρει για να αποφύγει τα μικρά έξοδα , προσδοκούσε τα μεγαλύτερα! Άσε που δεν έβγαζε κουβέντα στον ανώτερο δημιουργώντας πάντα προβλήματα για να τον εκθέσει.
Η αύρα συμπερασματικά είναι αυτό που ο καθένας αφήνει πίσω του και το βρίσκει μπροστά του μυστηριωδώς.
Για αυτό μην θεωρείς ότι σε « παλιούς σκελετούς» θα φορέσεις καινούργιοι κουστούμι και μάλιστα εν όψη και της αποκριάς θα τους παρουσιάσεις ως ελαφάκια.
Γιατί αν το κάνεις θα χάσεις και εσύ  «ο άφθαρτος».
Προτείνω νέους ανθρώπους:
Με όνειρα
Με οράματα
Με αξίες
Καλλιεργημένα νιάτα
Μορφωμένα με πτυχία
Αντικειμενικά
Αδούλωτα
Διαλλακτικά
Αδιάφθορα
Με θάρρος γνώμης και τόλμης έλεγχου απαραίτητο προσόν !στην αυτοδιοίκηση.
Όχι μισητούς, όχι μασκοφόρους, όχι μασόνους, όχι μίζερους.
Γνώστες της ανθρωπιάς που οι καιροί απαιτούν.
Ομολογητές και με τυμπανοκρουσίες για τυχών διαφθορές.
Ανεξάρτητοι από αγκυλώματα ιδεών παρελθοντικών σφαγιασμένων ετών.
Όχι χούλιγκαν.
Κατανοητά στους πολλούς, επικοινωνιακά, ευγενικά με τους καλούς υπαλλήλους με «τσαγανό» για τους αγνώμονες, γιατί αν θεωρήσεις και βάλεις στην ίδια θέση τον τεμπέλη-σύμβουλο  με τον εργατικό θα εξοντωθεί ένας δήμος.
Να έχει το κύρος να ζητά συγγνώμη και να συναισθάνεται ότι άθελα του έκανε λάθος ενίοτε.
Να μην υποβάλλεται  από άλλους , να μπορεί να «στέκεται μόνο του όρθιος.
Και τέλος άνθρωποι που γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθε». Το «φαίνεσθε» είναι το εξωτερικό, αυτό που θέλουμε να ξέρουν οι άλλοι για μάς, αυτό που εμείς αφήνουμε να αντιληφθούν οι άλλοι.

Μπορούμε να πούμε ότι είναι το προσωπείο και η μάσκα την οποία χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε εξωτερικά και να γινόμαστε δεκτοί από όλες τις κατηγορίες των ανθρώπων.
Πολλές φορές χρησιμοποιούμε και το προσωπείο της θρησκευτικότητες. Αυτό είναι το «φαίνεσθε». Υπάρχει όμως και το «είναι», αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα, στο βάθος, και το οποίο τις περισσότερες φορές επιδιώκουμε να κρύπτουμε επιμελώς.
Αυτό που ξέρουν ακόμα και η πέτρες , είναι ότι άνανδρη η πολιτική, που ο κεντρικός στόχος της είναι μόνο αποκλειστικά,
η παραίτηση ενός δημάρχου.
Θα έλεγα παντελώς εξωπραγματική και ύπουλη για το μέλλον μιας υγιούς από όλες της πλευρές ψηφοφορίας μέλλοντος.
Όταν κάποιος όμως και κάτω από σκευωρίες προμελετημένες δεν παραιτείται συμβαίνουν τα εξής:
1)      Σηκώνει μονός του το φορτίο σφαλμάτων των υποδουλωμένων «γυφτοφαρισαικών» καταστάσεων  .
2)      Δηλώνει παρόν στις λύσεις του τόπου, ζητά αξιολογεί προτάσεις, παίρνει αποφάσεις δραστικές , δεν αφήνει στο έλεος του θεού «κορανίου» τον τόπο. Διώχνει τους δοθεκαιθειστές  γιατί οι εποχές δεν είναι για κονδύλια αγαλμάτων κατάλληλες.
3)      Έχει το θάρρος , που κάποιοι το μετέτρεψαν σε φόβο από ανάγκη να καλύψουν τον τοπικισμό τους ενός αποκλειστικού προνομίου , να κάνει σχέση με τους πολίτες προσωπική ακόμη και αν στους πολίτες παραμένει μοναδικός φάρος.. Ποιο είναι αυτό; αφήνει τον καθένα μόνο του , ώστε να αποκαλυφθούν στο χρόνο τα πραγματικά προσωπεία που ο χρόνος θα  αφαιρέσει από τους όποιους ανεγκέφαλους, απροσάρμοστους, ανθρωποφάγους συμβούλους ,έτσι στις επόμενες εκλογές ένας πολίτης να μπορεί να κρίνει ποιο ξεκάθαρα τους πονηρούς σκοπούς των συμβούλων του και τους στόχους αυτών δίπλα από έναν άρχοντα. Έχει την εμπειρία διοικητικής μεταβολής και γίνεται ναυαγοσώστης επιστροφής των «ατάλαντων»,  να μην φοβάται ούτε έναν , για αυτό οι άτολμοι φεύγουν από δίπλα του .
Ο επόμενος σύμβουλος παρακαλώ;!
Ο δήμαρχος οφείλει να  αμφισβητεί προκλητικά και φανερά στους πάντες, χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό κόστος  αυτό το «Αν δεν πεις ψέματα δεν  πολιτεύεσαι»  ΚΑΙ «Αν δεν κλέψεις θα μείνεις φτωχός».
4)      Δεν ξεχνά ποτέ  να τονίζει καθημερινός ,ότι ο χώρος συνεδριάσεων και συμβουλίων δεν είναι χώρος για ζωοτροφές , για βρισιές, για ακατανόμαστες προτάσεις αλλά είναι χώρος που οφείλουν όλοι να δείξουν τον πολιτισμό της ψυχικής τους διάστασης για κοινές λύσεις. Δεν είναι αρένα ξεδιαντροπιάς ζωώδη και κτηνώδη συμπεριφορών. Σε τέτοια επίπεδα δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις. Οφείλεται σεβασμός πρωτίστως στους εαυτούς μας.
5)      Εκτελεί πιστά την νομιμότητα, καταγγέλλει ακαταστασίες, ζητά κρατικό ανώτατο έλεγχο από φορείς διερεύνησης άφαντων χρηματικών ποσόν ,  όταν μάλιστα αυτά τα πόσα έκαναν τους πολίτες σήμερα να βρίσκονται σε ανέχεια.
6)      Ταχτοποιεί  αρχεία παρελθόντων ετών , οργανώνει φορείς , αποστέλλει έγγραφα έγκυρα στις υπηρεσίες που απαιτούνται, αλλά δίνει και της παραπομπές σε όποιον είναι ανεύθυνος να της διεκπεραίωση με  κατάλληλες συστάσεις . Έναν σωστό δήμαρχο δεν τον ενδιαφέρει αν ο προϊστάμενος τον υποσκάπτει και τον κατηγορεί γιατί στο υποθηκοφυλακείο που θα τον στείλει θα ξεσκεπαστεί!
7)      Οδεύει προς την αξιολόγηση των υπαλλήλων μια αξιολόγηση που σε ενημερώνω, ότι έφερε τέτοιο και τόσο μεγάλο ΠΑΝΙΚΟ στους υπαλλήλους της Ελλάδας ,ώστε να θεωρούν ότι ο  δήμαρχος που θα τον εκτελέσει «δεν έχει σώας τας φρένας», έχει και φέρει «ανεξήγητους προσωπικούς φόβους»  ή και ενδεχομένως εφευρίσκοντας μεγαλύτερα άλλοθι είναι ανίκανος, φέρει ψυχολογικά προβλήματα, βαρέως  και το κυριότερο ότι η ικανότητες του είναι «δανικές»!
Ψάχνοντας ποιο «τσιγκέλι» θα τους απαλλάξει απορούν και  ρωτούν πάντες: Θέλει και δεν μπορεί ή δεν θέλει ενώ μπορεί; Αυτή βεβαίως η απορία-ουτοπία είναι αγνωσία αυτοκριτικής και αυτογνωσίας που καλό θα ήταν  να μην δείχνεις στους ιεραρχικά ανωτέρους που θα ψηφίσεις στο μέλλον !
8)      Oτον κάποιος υπάρχει ως Σαρωτικός θεμελιωτής της:
Ισονομίας-Ισοτιμίας-Ισομετρίας-Ανιδιοτέλειας
ως προς της σημερινές απαιτούμενης προτεραιότητες αναγκών ενός δήμου, δεν τον απασχολεί ο  ιεραρχικός Δίκτυς σεβασμού των οπαδών του, γιατί πολύ απλά δεν είναι ρήτορας του τύπου: «θα σας φτιάξουμε και γεφύρια» την στιγμή που ¨δεν έχουμε καν ποτάμια».
Το λεωφορείο του δήμου έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και τρέχει καθημερινός με όποια εμπόδια η  βαναυσότητα τοποθετεί, μόνο για της ανάγκες των  πολίτες του , πάντα σταθερό με ευθυκρισία και μόνο, στο να παρουσιάσει :
όχι το τέλος ενός θεατρινισμού αλλά το τέλος μιας αρχής με βάσης.
Μην μπαίνεις μπροστά μπες μέσα στο λεωφορείο η καλή καρδιά.
Η καλή καρδιά βρίσκει πάντα λύσεις , εξόκειλες  από την τροχιά των υποχρεώσεων και αφού
είχες εξοκείλει έμεινες ορφανός να ονειρεύεσαι,
 πως ο δήμος μας θα στείλει ταχυδρόμο σε ξένο δήμο, για θέματα που άπτονται στου δήμου μας της αρμοδιότητες, γιατί ο δικός μας είναι ανεύθυνος, ισχυρογνώμων, επιπόλαιος και
πλήρης λάτρεις της απραξίας του μυαλού σου ,
αναντίρρητα δεν πρέπει να ξεχνάς το «παπούτσι από τον τόπο σου  ας είναι και μπαλωμένο», δεν εκφράζει πια την πραγματικότητα της κοινωνίας, η κοινωνία ζήτησε και θα ξαναζητήσει «παπούτσι καινούργιο και δερμάτινο».
Ψάξε στον εαυτού σου βρες τους ενόχους , φόρεσε το μπουφάν γιατί θα περάσει το λεωφορείο του χιονιού του δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, προς Παρνασσό και εσύ ακόμα θα φοβάσαι να
είσαι αντικειμενικός,
θα ξέρεις τα «πάντα» και τίποτα, θα είσαι πάντα ο  στρουθοκαμηλισμός των   κουτσομπολιών ανταποκριτής, ευθυνοφοβίας… ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
Τέλος Θα φοβάσαι ακόμα και τον ίσκιο σου γιατί το νόμισμα είχε από παλιά δυο όψεις.
Το λεωφορείο του  κάθε δήμου  έχει σκοπό και στόχο να κάνει πάντα
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ!
Εσύ κάνε τους προσωπικούς σου  σταματημούς και σταμάτα  να παραπονιέσαι
γιατί  ηθελημένα έγινες  «σκουλήκι» και διαπίστωσες ξαφνικά  παύση.
Μακάρι όσοι πολιτευτούν να γνωρίζουν τους αληθινούς λόγους που πολιτεύονται!
Μακάρι οι πολίτες που θα ψηφίσουν να μην πάθουν αλωπεκίαση μέχρι τότε ,
Για να κάνουν ανάκληση θυμού στα αίτια, που προκαλούν το πάθος του θυμού,  αφού αυτά είναι ποικίλα, αλλά συγγενικά και αλληλοεξαρτώμενα, αφού τα συνδέει η
ιδιοτέλεια,
τα μεγάλα  συμφέροντα
και γενικά η φιλαυτία!


Βασιλοπούλου παναγιώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου