Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωεκλογές με σταυρό κι όχι με λίστα ετοιμάζει η κυβέρνηση


Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των σταυρών που θα δικαιούνται να βάλει ο κάθε ψηφοφόρος. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι περισσότεροι από δύο.

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Ελλήνων ευρωβουλευτών, οι οποίοι στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει διεκδικήσουν τις ευρω-έδρες με σταυρό, κι όχι με λίστα, προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντησή τους το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν στην κατάργηση της λίστας στα ευρωψηφοδέλτια των πολιτικών σχηματισμών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των υποψηφίων που θα αναγράφονται σε κάθε ευρωψηφοδέλτιο θα διπλασιαστεί, από 21 που είναι σήμερα σε 42. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από 21 ευρωβουλευτές.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των σταυρών που θα δικαιούνται να βάλει ο κάθε ψηφοφόρος. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι περισσότεροι από δύο.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Για κυβερνητική προσπάθεια αποφυγής «εκλογικής συντριβής» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

3 σχόλια:

  1. Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΙ ΝΑ ΑΛΛΞΟΥΝ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
      ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ.
      Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

      Διαγραφή
  2. Ο σταυρός προτίμησης δεν θεσμοθετείται στις ευρωεκλογές παρά μόνο για να βγει από τη δύσκολη θέση ο Βενιζέλος, που αδυνατεί να ...ορίσει επικεφαλής της λίστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου