Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πληθώρα υποψηφίων στον Δήμο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου

Ράλι υποψηφίων με το βλέμμα στον δήμαρχο

Πληθαίνουν τα σενάρια με τις εκλογικές διαδικασίες στον Δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου καθώς η πληθώρα των υποψηφίων μαζί με την πολυδιάσπαση και την ανασφάλεια έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα προκύψει τα επόμενα εικοσιτετράωρα.


Το σκηνικό στην περιοχή μοιάζει με κινούμενη άμμο χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν δεδομένα. Ο μέχρι τώρα δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα καλέσει τους συμβούλους της πλειοψηφίας για να τους απαντήσει ποιες θα είναι τελικά οι επιλογές. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι τελικά θα επιλέξει ο στρατηγός, αν δηλαδή θα επιλέξει την τιμητική αποστρατεία ή αν θα επιλέξει τη συνέχεια ή ακόμη - ακόμη και την πιθανή μετακίνηση. Έγκυρες πηγές τονίζουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με ορισμένους ανθρώπους της περιοχής, που θεωρεί την άποψή τους βαρύνουσας αξίας και οι γνώμες που θα εισπράξει θα είναι καθοριστικές για τις τελικές του αποφάσεις. Αν βεβαίως κάποιοι εξαυτών αρνηθούν να μετέχουν στο εγχείρημα τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα προχωρήσει. Εκείνο όμως που ξεκαθαρίζει στους ανθρώπους που συζητά μαζί τους είναι ότι δεν πρόκειται να δώσει το δαχτυλίδι σε κανέναν από τους επίδοξους, ούτε στον Ταξιάρχη Φακίρη, ούτε στο Γιώργο Γιαννακόπουλο οι οποίοι το διεκδικούν και μάλιστα φιλοδοξούν να κληρονομήσουν ό,τι έχει απομείνει από την παράταξη Τετριμίδα.

Ο Τριαντάφυλλος Μπέλλος προτίμησε να κινείται αθόρυβα στην περιοχή έχοντας καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο σε μεγάλα ποσοστά. Ο ίδιος έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς τις επαφές του ωστόσο δείχνει να έχει πρόβλημα στην ταξινόμηση των προθέσεων όλων αυτών των ανθρώπων που κινούνται πλάι του. Είναι χαρακτηριστικό ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μείγμα το οποίο σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής έχει τεράστια ανομοιογένεια ανάμεσά του, όπως επίσης και διάφορες τοπικού χαρακτήρα εμπλοκές σε συγκρούσεις. Ενώ λοιπόν προχωρούσε αθόρυβα στην κατάρτιση ψηφοδελτίου το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες για τα πρόσωπα τα οποία ενεργοποιούνται πλάι του έχουν πυροδοτήσει έναν έντονο διάλογο σε ολόκληρη την περιοχή όπου κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να γνωρίζει ποια τελικά θα είναι η εξέλιξη.

Στάση αναμονής για το Δημήτρη Αρκιτσαίο καθώς οι πληροφορίες τον θέλουν να ενδιαφέρεται μεν για την περιοχή όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε όλες αυτές τις συγκρούσεις οι οποίες κυριαρχούν αυτό το διάστημα. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το τελευταίο διάστημα «αποδέσμευσε» και κάποιους από τους ανθρώπους που τον ακολουθούσαν πιστεύοντας ότι το επόμενο διάστημα αν χρειαστεί θα μπορέσει να συγκροτήσει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Πάντως προς το παρόν προτιμά να σιωπά και να παρακολουθεί.

Για μια ακόμη φορά εμπλέκεται στο διάλογο και ο Γιώργος Βουρβουλάκης ο οποίος μάλιστα προβάλλει την έννοια της συνολικότερης σύνθεσης και συνεχίζει συζητήσεις με άλλους φερόμενους ως υποψηφίους. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ποντάρει πολύ περισσότερο σε συνεργασίες μεταξύ των υποψηφίων καθώς και από το παρελθόν είχε τηρήσει παρόμοια στάση.

Μπορεί η «επιτροπή των σοφών» στα Καμένα Βούρλα να ένιωσε έκπληξη καθώς είδαν τον Μάκη Αντωνίου να διεκδικεί και πάλι την καρέκλα του δημάρχου, όμως ο πρώην δήμαρχος δείχνει να επανέρχεται ξαφνικά στο προσκήνιο ποντάροντας κυρίως σε μια αντιπαράθεση μεταξύτων δύο πόλων του Δήμου. Αν βεβαίως η αντιπαράθεση οξυνθεί τότε είναι αυτονόητο ότι θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευθεί ο κ. Αντωνίου για να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο με τρόπους που είναι γνώριμοι από το παρελθόν.

Ο γιατρός Γιάννης Συκιώτης ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του ανοιχτά ωστόσο όμως οι συζητήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα με αρκετούς από τους υποψηφίους έχουν τροφοδοτήσει ένα παρασκήνιο ιδιαίτερα ζωντανό. Ο ίδιος φέρεται να κουβαλά την στήριξη από κάποιους επώνυμους του Αγίου Κωνσταντίνου, όπως επίσης περιμένει να αποδεσμευτούν δυνάμεις από πιθανές επιλογές του νυν δημάρχου. Πάντως στον Αγ. Κωνσταντίνο δείχνουν ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο γιατρός δεν προχωρήσει για κάποιους λόγους έχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις οι οποίες ακούνε στο όνομα του στρατηγού Νίκου Μπεσίρη καταρχήν ενώ το όνομα του παλιού κοινοτάρχη Γιώργου Ματζαβίνου ξαναβγαίνει στο προσκήνιο.

Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου δείχνει να έχει ξεκινήσει την οποιαδήποτε προεκλογική του προσπάθεια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα όπου προβάλλεται σαν μοναδική επιλογή της περιοχής. Δείχνει να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Διονύση Γρίβα, του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Αγ. Κων/νου, όπως επίσης και τη στήριξη κάποιων επωνύμων της περιοχής ωστόσο όμως είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Ο Δημήτρης Μακρυνίτσας θα μπορούσαμε να πούμε ότι παραμένει ο «άγνωστος Χ» αφού από τη δική του στάση εξαρτώνται αρκετές εξελίξεις. Η δυνατότητα πρόσβασης στην κοινωνία των Καμένων Βούρλων σε συνδυασμό και με τις συγκρούσεις που είχε με την δημοτική αρχή έχουν δημιουργήσει ένα προφίλ το οποίο αξιολογείται σε όλες τις περιπτώσεις ως υπολογίσιμη δύναμη. Εκείνο που μπορείς να αντλήσεις σ’αυτή τη φάση είναι ότι «έχει πολύ καλό όνομα». Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι τελικά θα επιλέξει αφού ακόμη και στις συζητήσεις με άλλους υποψηφίους δείχνει περισσότερο διαλλακτικός για την συγκρότηση ενός σχήματος παρά αποφασισμένος για να πάει μπροστά. Προσπαθεί να δημιουργήσει την έννοια της ομάδας και σε κάθε περίπτωση όλη αυτή η στάση έχει ερμηνευτεί ως πιθανή υποχώρηση. Ο ίδιος πάντως δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του σε σχέση με τη στρατηγική του αλλά θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα απομακρυνθεί από τον Δήμο.

Ο Δημήτρης Φαφούτης επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο όπως και στις προηγούμενες εκλογές. Αυτή τη φορά δείχνει να έχει ερείσματα στον Αγιο Κων/νο τα οποία προσπαθεί και ο ίδιος να μετρήσει. Μέχρι σήμερα δεν ήταν λίγες παλινδρομήσεις του καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίς. Έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί για τα κρίσιμα θέματα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και βεβαίως το πλεονέκτημα να συζητά για την αποχέτευση αφού είναι γνωστής αυτού του θέματος.

Μπορεί ο Κώστας Παταριάς στις ερωτήσεις να απαντά «είναι νωρίς ακόμα» όμως σε καμία περίπτωση δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Καταρχήν περιμένει τις προθέσεις του νυν δημάρχου γιατί από εκεί εξαρτώνται αρκετές από τις κινήσεις του αφού μέσα σ’αυτό το διάστημα έχει διευρύνει τις επιρροές του στο Μώλο και στον Αγ.Κων/νο. Αν βέβαια ο νυν δήμαρχος αποφασίσει να μην συνεχίσει είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ανακοινώσει τις προθέσεις του αμέσως.

Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός ο οποίος καραδοκεί τις προθέσεις του νυν δημάρχου αφού στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Χρήστος Παντράς. Και αυτός έχει ξεκινήσει από νωρίς, έχει δημιουργήσει τις συμμαχίες του, όμως περιμένει να καθαρίσει το τοπίο γιατί θεωρεί ότι τότε θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σχήμα.

Βεβαίως δεν θα μπορούσε να ξεχάσει κανείς τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Κεφάλα ο οποίος μπορεί να απουσιάζει από το σύνολο των συζητήσεων αυτό το διάστημα όμως δείχνει να περιγράφεται σε όλες τις συζητήσεις. Άριστος παίκτης και ιδιαίτερα την τελευταία στιγμή που το έχει δείξει και στο παρελθόν έχοντας δημιουργήσει μάλιστα με τον αιφνιδιασμό του το γνωστό «δόγμα Κεφάλα». Μάλιστα, όπως επιμένουν στα Καμένα Βούρλα «μπορεί να εμφανιστεί την τελευταία στιγμή και να αποτελεί την λύση».

Τέλος άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Βαγγέλη Ψαθά ο οποίος θα μπορούσε να περιληφθεί στα «ορφανά του Περγαντά» αν και βεβαίως δεν έχει κάποια έντονη κίνηση το τελευταίο διάστημα. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχει ελάχιστο χρόνο για να εντοπίσει συμμαχίες και να διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο, ωστόσο όμως εκτιμούν ότι «δεν πρόκειται να καθίσει αδιάφορος». Μάλιστα το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν για τις συμμαχίες που πιθανά θα διαμορφώσει.

Είναι σαφές λοιπόν ότι οι κινήσεις το τελευταίο διάστημα γίνονται όλο και περισσότερο έντονες ωστόσο όμως όλοι βλέπουν προς την πλευρά του στρατηγού Τετριμίδα καθώς από εκεί εξαρτώνται αρκετές κινήσεις των υπολοίπων.

Εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου