Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ανοικτή επιστολή-πρόσκληση του Βασίλη Σιαλμά, υποψηφίου Δημάρχου Αμφίκλειας Ελάτειας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Βασίλη Σιαλμά
ΠΡΟΣ
Τους Δημότες του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας
            Αγαπητοί συνδημότες :
          Με την παρούσα επιστολή – πρόσκληση θέλω να μοιραστώ μαζί σας την κοινή μας επιθυμία για ανασυγκρότηση του Δήμου, πορεία προς την ανάπτυξη και δημιουργία, αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και σωστή διαχείριση της καθημερινότητας.
Ο Δήμος μας όπως και οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας ξεκίνησε την λειτουργία του με σοβαρά προβλήματα, τριβές και αντιπαραθέσεις. Σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε το μνημόνιο και οι κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, η λιτότητα και η ανεργία και τα προβλήματα του Δήμου διογκώθηκαν.
Απλά καθημερινά πράγματα που απασχολούν τους Δημότες δεν μπόρεσαν να λυθούν.
Οι Δημοτικές εκλογές του 2010 διεξήχθησαν με τοπικιστική και μικροπολιτική λογική με αποτέλεσμα να μη δώσουν τα αναμενόμενα.
Δεν πρέπει να λειτουργήσουμε πάλι έτσι.
Μπορούμε να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε. Ο λαός μας έχασε πολλά όταν άφησε τη διχόνοια να κυριαρχήσει. Όταν μιλάμε μεταξύ μας όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την τοπικιστική λογική και τις πικρίες του παρελθόντος. Δεν οδηγούν πουθενά. Είτε θέλουμε είτε όχι είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρξουμε.
Ας αξιοποιήσουμε όλα αυτά που μας ενώνουν δίνοντας λιγότερη σημασία σ’ αυτά που μας χωρίζουν.

Και αυτά σας τα λέω εγώ, ένας συνδημότης σας, που επέλεξα να ζήσω σ’ αυτόν τον τόπο (και μάλιστα κατά χρονικά διαστήματα έχω ζήσει και στους τρεις τέως Δήμους) και δεν διακατέχομαι από τοπικιστική συναισθηματική φόρτιση.
Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, αρκεί να το θέλει η Δημοτική Αρχή. Χρειάζεται να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες και να αξιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα. Κυρίως όμως, να ενεργοποιήσει τους Δημότες. Χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των Δημοτών τίποτα δεν μπορεί να πετύχει. Κανένας δεν μπορεί να κάνει θαύματα μόνος του.
Ο Δήμος μας βρίσκεται σε έναν ευλογημένο τόπο. Είμαστε 150 χλμ από την Αθήνα, δίπλα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, έχουμε δύο υπέροχα βουνά, τον Παρνασσό και τον Καλλίδρομο και μια υπέροχη κοιλάδα. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν, να οργανώσουμε την παραγωγική βάση του Δήμου, να συνδράμουμε τους αγρότες και επαγγελματίες του τόπου, να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα που υπάρχουν ακόμα, να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο απ’ όλους αυτή την περίοδο.
Αυτή την κινητοποίηση σας ζητάω να κάνουμε με την παρούσα επιστολή. Να αντιληφθούμε ότι η πορεία του τόπου μας είναι θέμα όλων μας και να πάρουμε την τύχη του στα χέρια μας.
Μην αφήσουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ να διαχειριστούν πάλι τον τόπο μας. Μη μένουμε στη λογική ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με τα κοινά. Στο χέρι μας είναι να συμμετέχουμε για να αλλάξει αυτό.
Ας δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους με όραμα και δημιουργικότητα να δώσουν νέα πνοή στον τόπο. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις ακόμα. Αυτοί που με την πορεία τους, με τον καθημερινό μόχθο τους, με την παρουσία τους δίπλα στο συνάνθρωπο, μπορούν να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο.
Οι Δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι η τελευταία ευκαιρία για τον τόπο μας να αναδείξει τους ικανούς. Να αξιολογήσει τους υποψήφιους και να επιλέξει αυτούς που μπορούν να πετύχουν. Αυτούς που τον παράγοντα άνθρωπο τον έχουν πάνω απ’ όλα. Αυτούς που ενώνουν και πιστεύουν σε κοινωνική δικαιοσύνη, ισότιμη συμμετοχή και ίσες ευκαιρίες για όλους.
Αυτούς που έχουν όραμα για τον τόπο. Που μοχθούν μαζί σας κάθε μέρα.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας. Είναι η βάση της κοινωνικής συμμετοχής, η ουσιαστική έκφραση των πολιτών.
Σε αυτόν τον αγώνα δηλώνω παρών και θα διεκδικήσω τον Δήμο στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Σας καλώ να βαδίσουμε πλάι πλάι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους. Από την πλευρά μου θα κάνω τεράστια προσπάθεια ώστε να συμμετέχουν οι άριστοι. Για να το πετύχουμε αυτό όμως χρειάζεται η συμμετοχή και η βοήθεια όλων σας. Με πρόγραμμα, μεθοδικότητα και πολλή δουλειά και τη δική σας συμπαράσταση, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για τον τόπο.
Η μέχρι τώρα πορεία μου και παρουσία στον τόπο μας το εγγυάται.
Ευχαριστώ


Ποιος είναι ο Βασίλης Σιαλμάς 
Ο Βασίλης Σιαλμάς γεννήθηκε το 1959 στην Ευρυτανία και ζει στην Κ. Τιθορέα. Έζησε κατά διαστήματα και στους τρεις τέως Δήμους. Πήγε Γυμνάσιο και έζησε κάποια χρόνια στην Ελάτεια. Υπηρέτησε ως Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας για αρκετό χρονικό διάστημα στο οποίο υπαγόταν όλος ο Δήμος μας. Διετέλεσε Διοικητής πολλών Αστυνομικών Υπηρεσιών. Είναι απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Πράππα, η οποία είναι νοσηλεύτρια στο Κ.Υ. Αμφίκλειας και υπηρετεί στο Ιατρείο Κάτω Τιθορέας. Είναι πατέρας δύο παιδιών πτυχιούχων οικονομολόγων. Γνωρίζει νομικά και οικονομικά, και έχει λάβει μέρος σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου