Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών για την κατάργηση των Ιατρείων ΙΚΑ Αταλάντη και Λάρυμνας

Σε ψήφισμα, κατά του νέου νομοσχεδίου (και νόμου πλέον) της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Υγεία προχώρησε το Δημοτικό Συμβουλίο Λοκρών, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Λοκρών κ. Νίκου Λιόλιου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία όλες οι μονάδες υγείας του ΙΚΑ συγχωνεύονται στο ΕΣΥκαι κατά συνέπεια και τα Ιατρεία του ΙΚΑ Αταλάντης και Λάρυμνας συγχωνεύονται στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Στις 3-2-2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σχετικά με την κατάργηση των Μονάδων Υγείας ΕΟΠΠΥ του ΙΚΑ Αταλάντης- Λάρυμνας, τη διαθεσιμότητα των ιατρών ΕΟΠΠΥ και την παράδοση του πάσης φύσεως Υγειονομικού υλικού.

Το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που συζητούν αυτές τις μέρες στη βουλή θα έχει άμεσες συνέπειες στην υγεία των δημοτών μας, αλλά και των περαιτέρω περιορισμό των δωρεάν παροχών που ισχύουν μέχρι σήμερα. 

Με την κατάργηση των ιατρείων ΙΚΑ στη Λάρυμνα και Ατάλαντης θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα εξέτασης, συνταγογράφησης και θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας των δημοτών μας με αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. 
 
Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου αυτού από τη Βουλή για να πάψουμε να ξανα πληρώνουμε για φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες.

Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και ζητάμε την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών Ταμείων από των Κρατικό Προϋπολογισμό.

Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο καθώς και η επιχειρηματική δράση στην υγεία.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν και συμφώνησαν στο παραπάνω ψήφισμα:

O Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι Λοκρών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας. ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, οι πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου (οι συμμετέχοντες), πρόεδροι φορέων-συλλόγων και μεγάλος αριθμός εργαζομένων και συνταξιούχων από όλες τις κοινότητες του Δήμου.

Επίσης στη σύσκεψη συμμετείχαν ,ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ρούσσης Γιώργος και ο πρόεδρος του Σωματείου Μέταλλου εργοστασίου της Λάρκο.
 

9 σχόλια:

  1. ΑΝ τα Ιατρεία του ΙΚΑ Αταλάντης και Λάρυμνας συγχωνεύονται στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ; ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ; ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ; ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΑΣΣΕΣΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα διόδια τι θα γίνει; Θα πληρώνουμε νταβατζιλίκι δήμαρχε; Σε όλους τους δήμους που έχουν διόδια σήμερα γινόταν χαμός. Εμείς εδώ; Τι θα κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Π@Π@ΡΙΕΣ. ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ:

    ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ 2011 ΠΑΡΑΚΑΛΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΕΡΤΟΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΥΤΟ.

    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΙ -ΟΛΟΙ- ΑΠΟ ΤΟΤΕ.

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ;

    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΚΟΥΜΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΙΑ.

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΕΡΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ; ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕ; Ή ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ; ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ;

      Διαγραφή
  4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ.ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ;ΜΑΤΑΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ.ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΟΠΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η κυρία Γεωργοπούλου τώρα που έγινε διοικήτρια στο ΚΥ γιατί συνεχίζει και υπογράφει τις μετακινήσεις; άλλα έλεγε πριν γίνει.

      Διαγραφή
  5. Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΞΑΛΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ.ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΑΟΥΛΙΔΗ ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ.Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΗΣ Η ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ.ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΗΣ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Ο ΡΟΥΣΗΣ ΓΛΥΦΕΙ ΕΞΟΦΡΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΛΙΟΛΙΟ.ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΙΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΓΑΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΑΝΕΙΣ?ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ?ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΕΙΣΤΕ ΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου