Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Δεν θέλει...; Δεν ξέρει...; Δεν μπορεί...; Στον ίδιο μονότονα λάθος μοναχικό του δρόμο...

Ο δήμαρχος και πάλι ακολουθεί την ίδια τακτική. Την ίδια οδό. Αυτή τη φορά με τη συγχώνευση την ιατρείων του ΙΚΑ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης.

Το θέμα αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά. Ήταν σε διαβούλευση εδώ και δυο χρόνια περίπου, διάστημα στο οποίο δεν υπήρξε καμία ένσταση, καμία πρόταση, καμία παρέμβαση, καμία συγκίνηση και κανένα ενδιαφέρον από πλευράς του δήμου, σήμερα ήρθε το τελειωτικό νομοσχέδιο και η εφαρμογή του. Προφανώς όταν βοούσαν τα κεντρικά κανάλια για τα νομοσχέδια-πιλότους για την υγεία του Λοβέρδου, στο δήμο δεν κατάλαβαν τίποτα. Γι' αυτό και η σιωπή. Τότε. Μέχρι σήμερα.

Και σήμερα ξύπνησε ο κος Λιόλιος και καλεί για άλλη μία φορά τους δημότες και τους φορείς στις επάλξεις, να κάνουν τι; Τι ακριβώς ζητά από τους δημότες; Να πάρουν την ευθύνη που δεν πήρε ο ίδιος; Να διαπραγματευτούν οι δημότες με τον υπουργό;  Τι πράγμα μπορούν να κάνουν οι δημότες που να έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα; Τι μπορούν να κάνουν οι δημότες και μάλιστα τώρα που έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις; Τι; Να κατέβουν στη πλατεία; Ε, και; Τι με αυτό; Τι; Πάμε πλατεία;

Συγνώμη, αλλά να επηρεάσουν ποιο κέντρο λήψης αποφάσεων από την κεντρική πλατεία της Αταλάντης; Πείτε μου ποιο; Ποιον; 


Προφανώς κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Το να γίνει μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία δεν επηρεάζει κανέναν υπουργό. Γιατί πολύ απλά είναι ένα γεγονός που κανένας υπουργός δεν θα μάθει ποτέ. Ούτε και κανένας άλλος, εκτός από αυτούς που θα παραβρεθούν στη συγκέντρωση. 

Όμως οι δημότες εξέλεξαν δήμαρχο για να διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα τους. Αυτό κάνουν οι δήμαρχοι. Εκπροσωπούν τους δημότες τους και διαπραγματεύονται υπέρ των συμφερόντων του δήμου. Το έκανε ο δήμαρχος τα δύο προηγούμενα χρόνια; Μίλησε με τον Λοβέρδο για το θέμα; Με τον Γεωργιάδη; Ο γραφικός κατά τα άλλα Γκλέτσος το έκανε. Ο σοβαρός, ο αναγνωρίσιμος, ο πολιτικά ισχυρός, ο μεγάλος Λιόλιος της ΠΑΣΕΓΕΣ και των Βρυξελλών το έκανε; 

(Δυόμιση μόλις χρόνια χρειάστηκε ο ίδιος στη διοίκηση του δήμου ώστε να "ξεφουσκώσει" όλη αυτή η υπερβολική φούσκα της μυθοπλασίας του "ημίθεου" πολιτικού που είχε δημιουργήσει το περιβάλλον του γύρω από το πρόσωπο του και να αποδειχθεί τελικά ο ίδιος πολιτικά πιο "θνητός" και από το μέσο σκεπτόμενο δημότη).   

Τρία χρόνια τώρα, κάθε εβδομάδα, στις Βρυξέλλες τι ακριβώς κάνει εκεί, τι διαπραγματεύεται και για ποιον ο κος Λιόλιος; Σίγουρα όχι για το δήμο και για τους δημότες. Η Αθήνα είναι πιο μακριά ή δεν τον δέχονται στα υπουργεία; Δεν το καταλαβαίνω. Δεν έχει το πολιτικό βάρος; Δεν μπορεί να πείσει έναν υπουργό ώστε να τον δεχτεί στο γραφείο του και να τον ακούσει; Έστω έναν γενικό γραμματέα υπουργείου; Δεν το πιστεύω αυτό. Δεν το καταλαβαίνω.

Οπως δεν καταλαβαίνω και το γιατί ο δήμαρχος έχει ρίξει όλο το βάρος της δραστηριότητάς του και εξαντλεί όλη του την ενέργεια στα ταξίδια του στις Βρυξέλλες (όπου δεν μας έχει εξηγήσει και τι ακριβώς κάνει για το δήμο εκεί πέρα κάθε τόσο). Γιατί τόση δραστηριότητα και ενέργεια εκεί, και όχι εδώ, στην Αθήνα, όπου οι αποφάσεις που λαμβάνονται μας αφορούν άμεσα;

Προσέξτε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση η ανασυγκρότηση της αστυνομίας και πυροσβεστικής. Ο κος Λιόλιος ασχολείται τώρα με μία υπόθεση που έχει ήδη τελειώσει (ασχολείται όχι για να γίνει κάτι επί του θέματος τώρα, αλλά απλά για να καλύψει τις ευθύνες του ο ίδιος πίσω από τις κινητοποιήσεις του χαβαλέ). Αυτή των ιατρείων του ΙΚΑ. Όταν θα έρθουν οι οριστικές τελεσίδικες αποφάσεις για πυροσβεστική και αστυνομία, και το θέμα θα έχει και αυτό κλείσει οριστικά, τότε θα θυμηθεί ξανά να καλέσει τους δημότες να του λύσουν το όποιο τυχόν πρόβλημα θα έχει δημιουργηθεί για την περιοχή μας. Αυτή τη στιγμή πάντως που το θέμα τρέχει δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια από τον δήμαρχο.

Ο κος Λιόλιος δεν έχει καταλάβει ότι ως δήμαρχος ότι και να κάνει, δεν μπορεί, δεν γίνεται, να κρύψει την αποτυχία και την ανικανότητα πίσω από τους ίδιους τους δημότες του, με ένα επικοινωνιακό τρίκ, πετώντας τους απλά για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ένα "μπαλάκι" ευθυνών (του τύπου "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου). 

Δεν ξεγελά κανέναν η προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών με τη δήθεν αντίδραση και τις δήθεν κινητοποιήσεις κάθε φορά που η Λοκρίδα χάνει και υποβαθμίζεται. Μεταφορά των ευθυνών με τον ισχυρισμό "σας κάλεσα σε αντίσταση στους δρόμους και τις πλατείες, ήρθατε κι αντισταθήκαμε, αλλά δυστυχώς χάσατε" (κι όχι η αντρίκια ανάληψη της ευθύνης με την ομολογία "δεν ασχολήθηκα όταν έπρεπε, δεν διαπραγματεύτηκα, έχασα"). 

Με δύο λόγια: Η πρόσκληση του δημάρχου κάθε φορά σε κινητοποίηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια να δημιουργήσει πολιτικό "'άλλοθι" προς κάλυψη της προσωπικής του ολιγωρίας, ανικανότητας ή και αδιαφορίας.

Πολύ παλαιό και πολύ επαναλαμβανόμενο πολιτικό επικοινωνιακό τρικ για να πιάσει ξανά.


  Ο ΡΑΣΚΟΛΙΚΑΣ

7 σχόλια:

  1. Πάντα για ότι συμβαίνει μας φταίνε οι άλλοι και πάντα κάποιος άλλος θα μας σώσει.Αυτή η δήθεν λογική μας έφτασε ως χώρα εδώ.Άσχετα με το τι έκανε ο Δήμαρχος ή κάνει, συμμετείχες σε κάποια συγκέντρωση από αυτές που έγιναν για το ΚΥ. Διαμαρτυρηθήκε κάποιος εκεί που έπρεπε που πληρώνουμε τις ακτινογραφίες γιατί η Λαμία συνεχίζει να μετακινεί τον ακτινολόγο; Και τέλος έστω γιατί δεν δημιουργούμε μια ομάδα και αφού ενημερωθούμε από τον Δήμαρχο να δράσουμε αναλόγως; ή μήπως είναι ευκολότερος ο καναπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΟΡΙΣΤΑ "ΟΙ ΑΛΛΟΙ". ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ.

      ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ, Ή ΔΕΝ ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΕΤΟ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.

      ΤΡΙΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

      ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

      ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ.

      ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΤΡΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.


      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΣΟΚΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΛΩΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ? ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ....ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ....ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΑΕΙ ΜΑΖΙ..... ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.... ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.....

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ... ΑΛΛΑ ΠΟΥ..... ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΤΟΓΥΡΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΤΕ ΨΑΣΕΙ ΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία η δημοκρατική σας, φιλολαϊκή κατά τα άλλα τοποθέτηση.Από όσα γραφόμενα διάβασα ανήκετε στην λογική< σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω>! που διαβάσατε ότι για όλα φταίνε οι πολίτες; εκτός κι αν η κάθε λέξη έχει για μας διαφορετική έννοια. Πάντως πρόταση δεν είδα, Άρα το έργο συνεχίζεται και καλά κρατεί.Ίσως έτσι απλά τελικά να γίνεται η απενεχοποίηση γι αυτό έχουμε μαζέψει τόσες πολλές πέτρες. Το επόμενο βήμα είναι μόνον ο στόχος και η τελική μας πράξη επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου