Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οργή λαού στη Μαλακάσα: Κάτοικοι έβαλαν φωτιά στα διόδια

Φωτιά στα διόδια της Μαλακάσας έβαλαν κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση στο αντίτιμο. Συνέχισαν την κινητοποίηση στα διόδια Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες.


Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση στα διόδια που βρίσκονται στον κόμβο της Μαλακάσας, καθώς έξαλλοι πολίτες έβαλαν φωτιά σε κουβούκλιο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις στο προβλεπόμενο αντίτιμο διέλευσης.

Περίπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και κάτοικοι του Ωρωπού, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο σημείο και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κάποια στιγμή, ορισμένοι εξ αυτών, όρμησαν σε κουβούκλιο των διοδίων και αφού έβγαλαν την υπάλληλο από μέσα, έβαλαν φωτιά στην ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή.


Ο δήμαρχος Ωρωπού καταδίκασε τη συγκεκριμένη ενέργεια και απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Εκτιμάται πως με τις νέες αυξήσεις το κόστος των διοδίων για κάποιον ο οποίος επιθυμεί να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από την Αθήνα, ανεβαίνει στα 56,10 ευρώ από 44,3 ευρώ.

Πλέον οι διαδηλωτές βρίσκονται στα διόδια των Αφιδνών και έχουν ανοίξει τα διόδια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες όμως δεν έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια.





Οδηγοί κορνάρουν συνεχώς, περνώντας από το σημείο, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συγκεντρωμένο πλήθος.




Η ατμόσφαιρα μύριζε... μπαρούτι από την αρχή και παρέπεμπε σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί, καθώς υπήρχε συσσωρευμένη οργή ύστερα από την εφαρμογή ενός ακόμη αντιλαϊκού μέτρου, που πλήττει εκ νέου τα ήδη επιβαρυμένα ελληνικά νοικοκυριά. Λόγω της φωτιάς στον κόμβο της Μαλακάσας, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για αρκετή ώρα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ για 10 περίπου λεπτά η διέλευση των οχημάτων γινόταν χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου αντιτίμου.


Κάτοικοι έκαψαν τα διόδια Μαλακάσας00:25reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading








1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΘΡΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου