Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τι δήμαρχο λοιπόν, χρειάζεται η πόλη μας;

… Ποια χαρακτηριστικά απαιτεί μια ισχυρή υποψηφιότητα για το δήμο;
  

• Να είναι αναγνωρίσιμος, όχι με τους σκηνοθετικούς όρους ενός star system, αλλά με όρους εκτίμησης προς το πρόσωπό του από το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι του κοινωνικού συνόλου, για την εντιμότητα, την εργατικότητα και τη στοχοπροσήλωσή. 
• Να είναι σταθερός στον ιδεολογικό και αξιακό του προσανατολισμό, αλλά ταυτόχρονα πρόθυμος και ικανός να απεμπλακεί από κομματικές εξαρτήσεις.  
• Να είναι έτοιμος να διεκδικήσει όσα χρειάζεται η πόλη, χωρίς πολιτικές ή κομματικές παρωπίδες. 
• Να είναι ικανός στην επικοινωνία και σεβαστός από τα Media, αλλά όχι διψασμένος για mediaκή εύνοια, ούτε «μαϊντανός». 
• Να αναζητά τα κίνητρά του στις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών του και όχι στον καθρέφτη του και στην ανάγκη καλλιέργειας μια δημοφιλίας, έστω κι αν αυτό γίνεται σε βάρος της σοβαρότητάς τους. 
• Να μην υπόσχεται περισσότερα από όσα κρίνει ότι μπορεί να επιτύχει, αλλά να θέτει σιωπηλά τον πήχη υψηλότερα απ` όσο θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει. 
• Να επιδιώκει τη συνδρομή, όχι εκείνων που αγωνιούν να ωφεληθούν απ`αυτόν για να κατακτήσουν καρέκλες, αλλά εκείνων που αναζητούν τον ηγέτη που θα τους εμπνεύσει να κοπιάσουν για να ωφελήσουν το σύνολο. 
• Να επιλέγει μεταξύ αυτών τους συνεργάτες του όχι υπό την πίεση παλαιοκομματικών κριτηρίων, συσχετισμών και ισορροπιών, αλλά με κριτήριο την δυνατότητά τους να συνεισφέρουν στην αποτελεσματικότητα της ομάδας. 
• Να έχει ιστορικό επιτυχημένης και αποτελεσματικής δραστηριότητας, είτε στον επαγγελματικό στίβο, είτε στην ενασχόλησή του με τα κοινά. 
• Να μπορεί να ενεργοποιήσει δυνάμεις και προσωπικότητες που μέχρι πρότινος απαξιούσαν να ασχοληθούν με τα κοινά. 
• Να είναι ρομαντικός όταν σκέφτεται και πραγματιστής όταν σχεδιάζει και υλοποιεί.

Έναν τέτοιον δήμαρχο χρειάζεται η πόλη…

Μηνάς Σαμαντζίδης
Ψυχίατρος

5 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΚΡΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν βρείτε Δημαρχο με τέτοια χαρατηριστικά θα .εχουμε τον επόμενο τον Γκάντι , χαχαχα.. Κοιτάξτε να ψηφίσετε με βάση το καλό του τόπου και αφήστε πως θα θέλατε να είναι ο ιδανικός Δήμαρχος.

    Όσο για τον ποιος θα είναι ο επόμενος αυτό έχει να κάνει καθαρά με το επίπεδο των δημοτών . Αυτός που σας αξίζει θα είναι και μάλιστα κατα βάθος θα έχετε τον ίδιο χαρακτήρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως έως και σήμερα κανείς δεν έχει τα παραπάνω προσόντα. Και εδώ μπορώ να πω και για τις ευθύνες των νέων.Διακατεχονται απο έναν ωχαδελφισμο ανευ προηγουμενου.Δεν πρέπει να επιτρέψουν να διοικούνται απο ΖΑΙΜΗΔΕΣ,ΜΠΟΝΟΒΕΣ,ΚΟΛΟΜΤΣΑΔΕΣ,ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΔΕΣ,ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΙΝΕΣ,ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΛΑΙΟΥΣ,ΓΚΡΙΤΖΑΠΗΔΕΣ,ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΑΙΟΥΣ,ΠΑΤΟΥΛΗΔΕΣ,ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΑΙΟΥΣ,ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΑΙΟΥΣ ΤΣΕΡΤΟΥΣ ,ΛΙΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ. Πρέπει να αποφασίσουν τι επιθυμούν για τον ευατο τους και για τα παιδιά τους.Ο καθένας ας αναλαβει τις προσωπικές του ευθύνες μικρές η μεγάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές φορές πάτε να γράψετε κάτι σωστό και στην πρεμούρα σας να το "καπελώσετε" το γ....τε! Έχει διοικήσει ο Πατούλης, ο Σουλτανόπουλος ή η Γεωργοπούλου;! Πότε και πως πρόλαβαν να φθαρούν;! Ο Τσέρτος με τον Μπονόβα με δυο χρόνια Αντιδημαρχία (και μάλιστα με Λιόλιο Δήμαρχο!) μπορεί να έχασαν ευκαιρίες αλλά όχι και στο "πυρ το εξώτερον". Οι υπόλοιποι όντως δοκιμάστηκαν , διοίκησαν και κρίνονται. Ψάχνεις για νέους! Πόσο δηλαδή;! Κάτω από εικοσιπέντε που δεν έχουν προλάβει να σπουδάσουν ή κάτω από τριανταπέντε που δεν έχουν μια σταθερή δουλειά και επαγγελματική επιτυχία και αναγνώριση!(εκτός αν σου είναι περιττά αυτά!) Μετά έρχεται η γενιά που "τσουβάλιασες"κάτω ή πάνω από πενήντα με πρώτη τη γιατρό και μετά Μπονόβα, Τσέρτο, Σουλτανόπουλο! Κάτι άλλο θέλεις να μας πεις και δεν ξέρεις πως! Πες το λοιπόν και μην γράφεις μ..κίες!

      Διαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΟΥΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ Ο ΜΠΟΝΟΒΑΣ Ο ΤΣΕΡΤΟΣ Η ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.(έτσι λένε όλοι οι δημ. υπάλληλοι).ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ;ΠΙΣΤΕΥΩ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ 30 ΗΜΕΡΩΝ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ. ΣΩΣΤΑ. ΞΕΡΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ.ΓΙΑ ΤΟΝ Κο ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου