Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια - Αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο οι αιρετοί υποψήφιοι του κινήματος

Οι υποψήφιοι αιρετοί που ήσαν επικεφαλής συνδυασμών στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 στη Στερεά Ελλάδα, αποχωρούν ένας ένας από την εκ νέου διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών.

Η απόφαση Περγαντά να αποχωρίσει από τη διεκδίκηση μίας δεύτερης θητείας στη περιφέρεια ήταν η αρχή για ένα ντόμινο αποχωρήσεων από την προεκλογική κούρσα και άλλων αιρετών του ΠΑΣΟΚ στη Στερεά. Πολλοί ήθελαν να απεμπλακούν από μία μάταιη διαδικασία, δεν ήξεραν πως να το κάνουν, ιδίως οι αυτοί που είναι ήδη εν ενεργεία δήμαρχοι. 

Ο Περγαντάς έκανε την αρχή, τους έλυσε τα χέρια και τους έδωσε την ευκαιρία και το ηθικό προηγούμενο να τον ακολουθήσουν στην εγκατάλειψη της μάχης, με πρώτο να ακολουθεί τον νυν δήμαρχο Λεβαδέων Ν.Παπαγγελή. Και φυσικά ακολουθούν κι άλλοι ενεργεία δήμαρχοι στο επόμενο διάστημα. Όσο για τους υποψήφιους του 2010 δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, που δεν είχαν εκλεγεί τότε, οι περισσότεροι ούτως ή άλλως απέχουν σήμερα από την εκλογική διεκδίκηση των δήμων τους. Κανένας δεν χαθεί βέβαια. Όλοι κάπου αλλού θα αναζητήσουν πολιτική στέγη και την τύχη τους. 

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στηρίξει τους καθαρά κομματικούς υποψηφίους των εκλογών του 2010. Εκλογές που ο ίδιος ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε σαφώς πολιτικοποιήσει με το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή ΧΑΟΣ και το εφεύρημα της "εθνικής ανάγκης" να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων και Περιφερειών της χώρας. 


Σήμερα με αποδυναμωμένο το ΠΑΣΟΚ στο 5%-7% του εκλογικού σώματος και με τον κομματικό του μηχανισμό σε πλήρη υπολειτουργία, πως θα μπορούσε να στηρίξει αυτούς τους υποψηφίους που ναι μεν κατέβασαν τα υπερυψωμένα πράσινα λάβαρα του 2010, δεν μπορούν όμως να αποκηρύξουν την ιστορία τους και την προσωπική τους συνεισφορά στο κίνημα, ούτε να σβήσουν το πράσινο φόντο από το image τους, ή από τη μνήμη των ψηφοφόρων. 


Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ τώρα αρχίζουν. Από το 2010 μέχρι σήμερα οι περισσότεροι δήμοι της χώρας διοικούνται από πράσινους δημάρχους οι οποίοι κέρδισαν τις εκλογές υπό τη σκέπη ενός κόμματος του τότε 42%-43% και σήμερα του 5%-7%. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία μεταξύ της πολιτικής πραγματικότητας των τοπικών κοινωνιών με αυτή των διοικήσεων των δήμων. 

Στις εκλογές του Μαΐου αυτό ακριβώς που θα αποτυπωθεί θα είναι σημερινή πολιτική πραγματικότητα και κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες και ο συγχρονισμός με τη γενικότερη σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα που από το 2010 έχει αλλάξει δραματικά για το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει πολιτικά προ πολλού. Ο Περγαντάς με την απόφασή του είχε το θάρρος απλώς να βάλει την υπογραφή του στο πιστοποιητικό αυτού του θανάτου. 

Συνεπώς στις εκλογές του Μαΐου θα μπουν επισήμως και οι τίτλοι τέλους.


Ο ΚΡΟΥΩΝ ΤΗ ΘΥΡΑ

3 σχόλια:

  1. άμα ακούς τραγούδια στην γειτονιά σου θα έρθουν και στην αυλή σου.κουράγιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΡΟΥΩΝ ΤΗ ΘΥΡΑ ''κρουει τη θυρα''γιατι δεν ειχε κουδουνι εξω απο την πορτα, αλλα στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα δεν προκειται να σε ακουσει ....Ηiiii
    ΑΙΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα και να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην ΝΔ. Μερικοί μπορεί να είναι τόσο απογοητευμένοι που να πάνε και στην ΧΑ ή το ΚΚΕ...
    Το θέμα είναι ο λαουτζίκος που πάλι θα τρέξει πίσω τους.

    Στηρίζουμε ΑΝΕΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ μακριά από τα κόμματα και αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου