Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μήνυμα βουλευτού Φθιώτιδας κας Ε.Μακρή-Θεοδώρου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε όλες εκείνες τις κατακτήσεις των γυναικών του κόσμου και τις προσπάθειές τους για την επίτευξη της ισότητας των δικαιωμάτων και των ευκαιριών, της αλλαγής της νοοτροπίας, της ίσης μεταχείρισης και της ισόρροπης συμμετοχής τους σε όλες τις κοινωνικές διαδικασίες.
        
Η μέρα αυτή, που θεσμοθετήθηκε και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπενθυμίζει τους καθημερινούς αγώνες της γυναίκας ως μέλος της οικογένειας, της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτικής.
       
Παρά τη σημαντική όμως πρόοδο των τελευταίων δεκαετιών για την ουσιαστική εξασφάλιση των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, η ανάγκη συνέχισης και ενδυνάμωσης των προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση, προβάλλεται ολοένα και εντονότερη.
       
Αποτελώντας ταυτόχρονα ημέρα προβολής και προβληματισμού για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, η 8η Μαρτίου ενισχύει τις σκέψεις του καθένα από  εμάς για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, της σεξουαλικής παρενόχλησης, της μείωσης της γυναικείας ανεργίας.
        
Στα πλαίσια της προσπάθειας και της υποχρέωσης όλων να εφαρμόσουμε τόσο τις πολιτικές, όσο και τις ανθρώπινες-καθημερινές πρακτικές που θα στηρίξουν τη μητέρα, σύζυγο, εργαζόμενη, επαγγελματία εύχομαι σε όλες τις γυναίκες, όλες τις μέρες του χρόνου, να γίνονται αποδέκτες μηνυμάτων σεβασμού, αγάπης, στήριξης, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου