Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Απάντηση του ΥπΑΑ&Τ για τη Λειτουργία του Σταθμού Γεωργικών Ερευνών και του ΚΕΓΕ ΔΗΜΗΤΡΑ Βαρδατών

Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην ερώτηση της Βουλευτού Φθιώτιδας κας Ε.Μακρή-Θεοδώρου  για τη Λειτουργία του Σταθμού Γεωργικών Ερευνών και του ΚΕΓΕ ΔΗΜΗΤΡΑ Βαρδατών

Στην ερώτηση (με αρ.πρωτ.5918/03-02-2014) που είχε καταθέσει η βουλευτής Ε.Μακρή-Θεοδώρου απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με τη λειτουργία του Σταθμού Γεωργικών Ερευνών και του ΚΕΓΕ Δήμητρα στις Βαρδάτες Φθιώτιδας.
          
Συγκεκριμένα στην απάντηση του υπουργείου επισημαίνεται ότι, η λειτουργία του Σταθμού των Βαρδατών θα συνεχιστεί και μέσω της σύμπραξης με τους τοπικούς φορείς, Δήμο, Περιφέρεια κ.α.. ενώ παράλληλα πρόκειται να δημιουργηθεί πρότυπο αγρόκτημα επιδεικτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, στόχος της πολιτικής του ΥΠΑΑΤ είναι η αναβάθμιση των Ινστιτούτων, των Σταθμών Γεωργικής Έρευνας και των Κέντρων Εκπαίδευσης για την επίτευξη της μεταφοράς της σύγχρονης τεχνογνωσίας στην αγροτική παραγωγή.

Όσον αφορά στο ΣΓΕ Βαρδατών, η δημιουργία ενός τέτοιου πρότυπου κέντρου θα βοηθήσει στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, σε θέματα φυτών μεγάλης καλλιέργειας όπως ακρόδρυα, δενδρώδη, βαμβάκι και σιτάρι.

Η απάντηση του υπουργείου έχει ως εξής:


"Το ΥΠΑΑΤ προχωράει στη διάρθρωση των Περιφερειακών Μονάδων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση των δομών και η οργανωτική διάρθρωση των νεοσύστατων Ινστιτούτων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολιτική του ΥΠΑΑΤ είναι η αναβάθμιση των Ινστιτούτων, των Σταθμών Γεωργικής Ερευνας και των Κέντρων Εκπαίδευσης, η αξιοποίηση των αγροκτημάτων όπου λειτουργούν αυτά (ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), μέσω της δημιουργίας πρότυπων αγροκτημάτων επιδεικτικού χαρακτήρα, με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε υφιστάμενες ή νέες καλλιέργειες για την τόνωση της γεωργίας και παράλληλα η κατάρτιση νέων αγροτών, μέσα από συντονισμένες δράσεις προώθησης και προβολής του.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται όπ, η λειτουργία του Σταθμού στις Βαρδάτες θα συνεχιστεί και μέσω σύμπραξης με διάφορους τοπικούς φορείς, Δήμο, Περιφέρεια, κ.λ.π. Ειδικότερα, πρόκειται να δημιουργηθεί πρότυπο αγρόκτημα επιδεικτικού και εκπαιδευπκού χαρακτήρα, όπου θα μεταφέρεται η σύγχρονη τεχνογνωσία στην αγροτική παραγωγή, βοηθώντας στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα [σε θέματα φυτών μεγάλης καλλιέργειας της περιοχής π.χ ακρόδρυα (καρυδιά, φιστικιά), δενδρώδη, βαμβάκι, σιτάρι]."
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου