Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Θ.Γιαννόπουλος: Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για τη Βοιωτία ο Μιχάλης Γιαννάκης


Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος, τ.Υφυπουργός Υγείας, ανακοίνωσε χθες 26/03/2014 τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.  

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» θα είναι ο Μιχάλης Γιαννάκης.

Το Σάββατο σε αντίστοιχη διαδικασία στην Άμφισσα ο κ. Γιαννόπουλος θα παρουσιάσει τον αντιπεριφερειάρχη της Φωκίδας κ. Νίκο Εμμανουήλ, ενώ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1γνωστοποίησε πως οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα του γιατρού και Δ/ντη του νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Γιώργου Χαλιώτη για την αντιπεριφερειαρχία της Εύβοιας. 

Δεν υπάρχει κανένα εκλογικό ασυμβίβαστο οπότε έκλεισε και αυτή η υποψηφιότητα, σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος προϊδεάζοντας και για τις υποψηφιότητες σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα που θα ακολουθήσουν. 


Στην ομιλία του για την ανακοίνωση του κ. Γιαννάκη ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε τα εξής:


«Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης, σε δύο μήνες, γίνονται μέσα στη δίνη μιας κρίσης που ισοπεδώνει θεσμούς και αρχές, φτωχοποιεί τον Έλληνα πολίτη και συρρικνώνει την πίστη του σε ισχυρές αξίες αφού η επιβίωση είναι πρώτο μέλημα. 

Για κάποιους ίσως και η πολιτική τους επιβίωση… φαίνεται να είναι πρώτη προτεραιότητα. Για εμάς η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο τόπος εφαρμογής συμμετοχικών και άμεσων θεσμών, είναι ο βασικός πυλώνας της δημοκρατίας προς τον πολίτη. 

Είναι ο τόπος όπου η θεσμική έκφραση της δημοκρατίας ασκείται πραγματικά και ουσιώνεται λειτουργικά. 

Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε η τοπική Αυτοδιοίκηση με την κατάλληλη οργανωτική και λειτουργική ανασυγκρότηση μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δίκτυο προστασίας της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών. 

Αυτή είναι η ξεχωριστή βαρύτητα των επερχόμενων εκλογών με μια κοινωνία που υφίσταται αφαίμαξη και μια πολιτική "Ελίτ" που επιχειρεί να ωριμάσει πολιτικά τους κληρονόμους της μέσα από τους αυτοδιοικητικούς  θεσμούς δίνοντας τους θέσεις και αξιώματα επαγγελματιών της πολιτικής. 

Είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό που αναζητά πολιτικές υποθήκες για το μέλλον αφού το παρελθόν εγγυάται τη συστημική προσήλωσή του. Εμείς αρνούμαστε να επιτρέψουμε πολιτική επιτροπεία στην περιφέρεια. Αρνούμαστε να προσαρτήσουμε την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως πολιτικό προικώο.
Υπάρχει άλλος δρόμος.
Ο δρόμος στον οποίο καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να διαβούμε μαζί. Ο δρόμος για μια νέα κοινωνική συμμαχία. Μια συμμαχία προσώπων και προσωπικοτήτων μια συμμαχία υπερτοπική λαϊκή, γνήσια και αυθεντική. Η ηθική των πεποιθήσεών μας είναι ηθική της ευθύνης. Θα παλέψουμε για τα δύσκολα. Πάντα μας άρεσε αυτός ο τίμιος αγώνας.
Θα παλέψουμε δίνοντας λογαριασμό μόνο σε σας, τους πολίτες
ΟΧΙ στους μηχανισμούς του κράτους των Αθηνών.
Σε αυτή την Αυτοδιοίκηση πιστεύω.
Αυτή την Αυτοδιοίκηση θέλω να υπηρετήσω.
Αυτοδιοικητική  συμμαχία δε σημαίνει  συνάθροιση παραπονεμένων και δυσαρεστημένων. Δε σημαίνει, συγκέντρωση των αποκλεισμένων από τη διαχείριση της εξουσίας ούτε βέβαια σημαίνει προθάλαμος εξαργύρωσης πολιτικών γραμματίων. Αυτοδιοικητική συμμαχία, Σημαίνει συσπείρωση, συστράτευση, συνεργασία.  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Σημαίνει δουλειά πλάτη με πλάτη.
Σημαίνει πίστη, σεμνότητα, τιμιότητα.
Στις εκλογές του Μαΐου συμμετέχουμε για να αναμετρηθούμε με τη σκληρή Πραγματικότητα της Στερεάς Ελλάδας και να την ξεπεράσουμε. Συμμετέχουμε για να συγκρουστούμε με τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες και να τις αφήσουμε πίσω μας.
Συμμετέχουμε για να αντισταθούμε σε όσους επιμένουν να βλέπουν το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας, ως στοίχημα για τη δική τους επαγγελματική εξέλιξη και καταξίωση. Για να εναντιωθούμε σε όσους εγκλωβίζουν της τοπικές κοινωνίες  και τις χρησιμοποιούν  με υστεροβουλία και προσωπική ιδιοτέλεια.
Για κάποιους που θέλουν να διοικούν την Ελλάδα κληρονομικώ δικαί τα παραπάνω είναι τάση ζωής.
Όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ - ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ αυτό στους ενεργούς πολίτες.
Εμείς με τη δική μας έντιμη και υπεύθυνη στάση καλούμε τους πολίτες της Βοιωτίας, τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να πούμε το δικό μας ΟΧΙ.
-      ΟΧΙ στην υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών και του τόπου.
-      ΟΧΙ στον αποπροσανατολισμό του εκλογικού σώματος
-      ΟΧΙ στους διορισμένους άρχοντες.
-      ΝΑΙ στην συμφωνία των πολιτών
Οι εκλογές του Μαϊου, έχουν το δικό τους νόημα, έχουν τη δική τους μοναδική αξία: Η Στερεά Ελλάδα δεν είναι παίγνιο κανενός δεν είναι διαβατήριο κομματικής ανέλιξης.
Εμείς  Τολμάμε και ξεπερνάμε το παρελθόν.  Ενωμένοι, σχεδιάζουμε και χτίζουμε το μέλλον.
Βαδίζουμε  Στις εκλογές του Μαϊου έτοιμοι με  σχέδιο και πρόγραμμα.
Εφοδιασμένοι με λύσεις και προτάσεις βιώσιμες, ρεαλιστικές, αποκεντρωτικές.
Πορευόμαστε προς το λαό της Βοιωτίας, της Στερεάς Ελλάδας (της Ρούμελης) γνωρίζοντας καλά ότι είναι προσωπική μας ευθύνη και δέσμευση
-      να συνεχίσουν οι πολίτες να έχουν δουλειά
-      να βρουν μεροκάματο οι χιλιάδες άνεργοι και κυρίως οι γυναίκες και τα νέα παιδιά
-      να αποκτήσουν ελπίδα και ευκαιρίες οι νέοι
-      να εργαστούμε για το περιβάλλον
-      να αξιοποιήσουμε τα κοινωνικά αγαθά της περιφέρειας
-      να δώσουμε στον τόπο κονδύλια και χρηματοδοτήσεις για να προσφέρουμε στον τόπο μας δουλειά και προοπτική.
Φίλες και φίλοι,
η αιρετή περιφέρεια είναι ένας βαθειά συμμετοχικός θεσμός που πρωταγωνιστεί στην τοπική ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη.
Σήμερα, είναι δέσμια των χρόνιων κακοδαιμονιών των κομματικών εξαρτήσεων και τη διοικητικής γραφειοκρατίας.
Από την άλλη πλευρά η ανάπτυξή της συνθλίβεται από την οικονομική δυσχέρεια των ημερών και τη σύγχυση αρμοδιοτήτων .
Η αιρετή περιφέρεια ως  θεσμός, ενώ ξεπέρασε τις "παιδικές ασθένειες" της αρχικής λειτουργίας της, καλείται να αντιμετωπίσει την κρισιμότερη ίσως πενταετία που θα τροχιοδρομήσει τις εξελίξεις για πολλά – πολλά χρόνια.
Αυτή την πενταετία
δεν την δωρίζουμε σε κανέναν.
Δεν είναι γονική παροχή.
Είναι το αύριο των παιδιών μας.
Είναι η ποιότητα ζωής της υπαίθρου μας.
Είναι η ζωή μας.  
Με καθαρά μάτια με κρυστάλλινη συνείδηση με διαφάνεια και καθαρό πρόγραμμα δίνουμε ανάσα στα χωριά, στις πόλεις, στη νεολαία μας. Δίνουμε προοπτική και δουλειά σε όλους τους πολίτες. Δίνουμε στο περιβάλλον και την ανάπτυξη
ΟΧΙ σημαία ευκαιρίας - Αλλά σημαία πρώτης προτεραιότητας.
Για μια καλύτερη ζωή. 
Αγαπητοί φίλοι,
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Έχει αναδείξει σπουδαίους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς άνδρες…. Άνθρωποι μα δημιουργική διάθεση και ήθος, με αγάπη και μεράκι, που ζούν έχοντας τη δική σας εμπιστοσύνη ως φυλαχτό. Ένας άξιος συνεχιστής αυτής της δυναμικής αυτοδιοικητικής ομάδας είναι και ο Μιχάλης Γιαννάκης.
Σας ευχαριστώ πολύ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου