Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Δήλωση του Δημάρχου Λοκρών Νίκου Λιόλιου για το «Πόθεν Έσχες»

Αναφερόμενος στην σχετική λίστα που έχει δημοσιευθεί από μερίδα του τύπου, στην οποία φέρομαι να μην έχω υποβάλει την Δήλωση του Πόθεν Έσχες του 2012, θα ήθελα να ενημερώσω, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει

Διότι όπως αποδεικνύεται από το βιβλίο εξερχομένων του Δήμου Λοκρών, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012, απέστειλα ως όφειλα εκ του αξιώματός μου, την δήλωση της περιουσιακής μου κατάστασης.

Με το που έλαβα γνώση από τις αρμόδιες αρχές ότι αναζητείται το Πόθεν Έσχες του 2012, άμεσα επανακατέθεσα την περιουσιακή μου δήλωση για το συγκεκριμένο έτος.

Επίσης επέδωσα και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν, ότι πράγματι είχα καταθέσει την εν λόγω δήλωση από 5/9/2012.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό ούτε απέκρυψα αλλά ούτε είχα και την πρόθεση να αποκρύψω κάτι.

Είναι γνωστό σε όλους ποια είναι η περιουσιακή μου κατάσταση, διότι ποτέ δεν έλειψα από τη πόλη της Αταλάντης, καθώς επίσης και ότι δεν υπάρχει καμία μεταβολή στην περιουσιακή μου κατάσταση, από την στιγμή που ο κόσμος με εξέλεξε Δήμαρχο Λοκρών.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου θέλει να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

Ως εκ τούτου γίνεται εύκολα  αντιληπτό, ότι στο εξής δεν θα επιτρέψω κανενός είδους αναδημοσίευσης και διάδοσης του θέματος, χωρίς την παράλληλη δημοσίευση αυτής της δήλωσής μου.

Για κάθε άλλη διαφορετική ενέργεια επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, για την προστασία της τιμής και της ηθικής ακεραιότητάς μου.
  

                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ


                                                                                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛ. ΛΙΟΛΙΟΣ

17 σχόλια:

  1. Δήμαρχε αν μου επιτρέπετε με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας, Θέλουμε να σας πιστέψουμε αλλά γιατί δεν έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του δήμου τα Πόθεν Εσχες όπως ορίζει ο Καλλικρατικός νόμος ?
    Γιατί
    Σύμφωνα με την "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης" (Ν.3852/2010, άρθρο 61, §4), ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση, και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου.

    Γιατί κύριε Δήμαρχε, γιατί κύριοι υπόχρεοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγγραφο - λίστα του Εισαγγελέα αναφέρει ξεκάθαρα:

      1) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

      2) ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΩΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ.ΛΟΚΡΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

      Μιλάει καθαρά για ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ.

      Λέει ψέματα λοιπόν ο συντάξας τη λίστα; Θα κινηθείτε νομικά κύριε Δήμαρχε κατά του συντάκτη της λίστας;

      Και βέβαια ΟΧΙ, και πάλι ΟΧΙ !

      Καλή τύχη κύριε Λιόλιο... Θα σας χρειαστεί...

      Διαγραφή
  2. Άσε μας ρε Λιόλιο! Για σένα τπτ δεν ισχύει! Όλοι σε συκοφαντούν και ψεύδονται εναντίον σου! Μήπως δεν ισχύει ότι πληρώνεσαι αδρά στις Βρυξέλλες? Μήπως δεν ισχύει ότι πληρώνεσαι αδρά ακόμα από την ΠΑΣΕΓΕΣ? Μήπως τελικά δεν πάιρνεις και μισθό ως Δήμαρχος?
    Είναι ντροπή να μη θες να αντιμετωπίσεις ότι έσπυρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ...

      ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΑΣ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ!

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

      ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.....

      Διαγραφή
  3. τα «πόθεν έσχες» Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων σε μια ιστοσελίδα





    Την ενίσχυση της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την καλύτερη πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία προάγει η Διεθνής Διαφάνειας-Ελλάδος (ΔΔ-Ε), συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας τα «πόθεν έσχες» Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων* Δήμων της χώρας σε μια δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα www.transparency.gr/diafanis-topiki-aftodioikisi. Η ΔΔ-Ε, υποστηρίζοντας το διαφανή τρόπο λειτουργίας των δημοσίων λειτουργών, αναδεικνύει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή κάνοντας, μέσω του προγράμματος «Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση», ένα πρώτο βήμα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Από το 2010 ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση των “πόθεν έσχες” Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με σχετική ανάρτηση στις ιστοσελίδες των Δήμων, στο πλαίσιο ενός διαφανή τρόπου λειτουργίας τους. Η ΔΔ-Ε ενισχύει την πρόσβαση του πολίτη στην πληροφορία αυτή συλλέγοντας και παρουσιάζοντάς την με τρόπο απλό και εύληπτο.

    «Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια τέτοια πρωτοβουλία έχοντας στόχο να ενθαρρύνει τη διαφάνεια στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνδέεται άρρηκτα με τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής κατάστασης των εκπροσώπων της. Πρόκειται για κάτι που ορίζει ο νόμος και προάγει δυναμικά η ΔΔ-Ε μέσα από το πρόγραμμα που αναπτύσσει», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΔΔ-Ε, Κώστας Μπακούρης.

    Κεντρικός άξονας του προγράμματος είναι η λειτουργία μιας εύχρηστης ηλεκτρονικής πλατφόρμας που περιλαμβάνει περισσότερες από 500 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το σύνολο των 714 εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, και είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, έγινε ακριβής μεταφορά των δεδομένων από τα πρωτότυπα αναρτημένα έντυπα «πόθεν έσχες» που συλλέχθηκαν από τις ιστοσελίδες των επιλεγμένων Δήμων στη Βάση Δεδομένων που ανέπτυξε η οργάνωση.

    Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας-που έχει τη δυνατότητα της απλής ανάγνωσης- μπορεί να πλοηγηθεί και να ενημερωθεί εύκολα για τα εισοδήματα, την ακίνητη περιουσία, τη μετοχική ή επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου και των οικείων του εισάγοντας στη μηχανή αναζήτησης τον Δήμο ή το όνομα του προσώπου που επιθυμεί.

    Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011), ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα σύγκρισης των στοιχείων μέσα στο χρόνο και να ενημερώνεται για τη διαμόρφωση της περιουσιακής κατάστασης των αιρετών πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Σε περίπτωση, μάλιστα, που κάποιος Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος δεν έχει προβεί σε σχετική ανάρτηση ή έχει υποβάλει αντίρρηση χρήσης των στοιχείων του στην ιστοσελίδα της ΔΔ-Ε, ο αναγνώστης της σελίδας ενημερώνεται μέσω σχετικής ένδειξης.

    Κατά το στάδιο της συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων, η ΔΔ-Ε ενημέρωσε ατομικά τους ενδιαφερόμενους και υπέβαλε σχετική γνωστοποίηση έναρξης επεξεργασίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τηρώντας τις διατάξεις του Ν.2472/1997. Το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων από την πλατφόρμα έγινε σεβαστό στις περιπτώσεις που ασκήθηκε-από τρεις Δημάρχους και έναν Αντιδήμαρχο-σύμφωνα με το άρθρο 13 του ίδιου νόμου και εξακολουθεί να υφίσταται για όσα άτομα επιθυμούν να διαγραφούν από την πλατφόρμα.

    Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014).

    *Βάσει πληθυσμιακής δύναμης (Απογραφή 2011).


    Πηγή: http://www.parakato.gr/2014/02/100.html#ixzz2xOJLKBkJ

    162 Αταλάντη 19.623 Δήμος Λοκρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΘΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ κ.λ.π. ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΠΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥΓΚΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Μια και ο δήμαρχος απαντά με στοιχεία. ας ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 2011, 2012, 2013 στη Σελίδα του δήμου. Τα υπόλοιπα είναι λόγια. ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

      Διαγραφή
    3. Μαύρος και ΆναρχοςΚυριακή, Μαρτίου 30, 2014

      Καλά εσείς είσαστε μεγάλοι πουθενάδες... Ούτε καν!

      Τι μιλάει με στοιχεία ; Τα στοιχεία είναι το ποθεν έσχες , στο ιντερνετ γραφω οτι ναναι... Να εκανε το ποθεν εσχες να το πιστευαμε...

      αουγκανοι.

      Διαγραφή
    4. Βλέπω από φωτογράφος αναβαθμίζεσαι σε συνήγορο 1ης τάξης(?)... Πόσο άλλο πιο κάτω θα πας?
      Ο ίδιος το 2010 έλεγ ότι από Βρυξέλλες και από ΠΑΣΕΓΕΣ δεν πληρώνεται, κάτι που είναι ψέμματα.
      Φωτογράφε τράβα μια φψτογραφία, έτσι για ενθύμιο να θυμάστε τις μέρες και τα έργα σας στον πολύπαθο δήμο μας.
      Πάρτε το χαμπάρι, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

      Διαγραφή
  4. Ο Δήμαρχος το 2012 κατέθεσε το Πόθεν Έσχες του 2011, το Πόθεν έσχες του 2012 γιατί δεν το κατέθεσε το 2013;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποχρεούται ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, οι ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ και τα ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, να ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ στην επίσημη σελιδα του Δήμου Λοκρών στο ιντερνετ τις δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για να τις δουν και οι δημότες.

    ΕΤΣΙ λεει ο νόμος ΔΗΜΑΡΧΕ, τι δεν καταλαβαίνεις επιτέλους???
    Θα τις αναρτήσετε και για τα 3 ΧΡΟΝΙΑ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμαρχε έβαλες τα Ποθεν Εσχες 2012 και 2013 στη σελίδα του δήμου στο ιντερνετ.
    Μισή δουλειά όμως Δήμαρχε. Λείπουν στοιχεία.
    Ας πούμε στο Πόθεν 2013, δεν έβαλες τη σελίδα με τους τραπεζικους λογαριασμους.
    Συγγενείς δεν έχετε? Γιατί δεν τους γράφετε?
    Η τελευταία σελίδα Δήμαρχε? Οι σφραγίδες κατάθεσης?
    Μισά πράγματα ανάρτησες, συμπλήρωσε το σωστά.

    Οι άλλοι δεν θα αναρτήσουν ΔΗΜΑΡΧΕ? είσαι συνυπεύθυνος .....

    Α και κάτι έχεις ξεχάσει να δηλώσεις έ? βαλτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ελλιπή στοιχεία και ΔΕΝ έχουν ούτε αριθμό πρωτοκόλλου ούτε ημερομηνίες κατάθεσης, ούτε σφραγίδες επικυρώσεως.

      http://www.dimos-lokron.gov.gr/sites/default/files/%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82%20%CE%9B%CE%BF%CE%BA%CF%81%CF%8E%CE%BD%2C%20%CE%9B%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82%20%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82%202012.pdf

      http://www.dimos-lokron.gov.gr/sites/default/files/%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82%20%CE%9B%CE%BF%CE%BA%CF%81%CF%8E%CE%BD%2C%20%CE%9B%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82%20%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82%202013.pdf

      Διαγραφή
    2. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ο αριθμός πρωτοκόλλου μπαινει και στα αντίγραφα. Δειτε Ποθεν Εσχες αλλων δήμων...ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ

      Διαγραφή
  7. Μαύρος και ΆναρχοςΔευτέρα, Μαρτίου 31, 2014

    Τρεχάτε να ψηφίσετε πάλι τους Δημάρχους που σας τάζουν μια θεσούλα και εκείνοι σας κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια σας...

    Ορίστε , τι άλλο θέλετε να σταματήσετε να τρέχετε πίσω απο βουλευτάδες και να τους παρακαλάτε για δουλειά , πόσο ντροπή πια...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ οι αντιδημαρχοι και τα μέλη των επιτροπών θα τα αναρτησουν στη σελίδα του δήμου κ. ΛΙΟΛΙΟ ? ή δεν ξέρετε τίποτε εσείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου