Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κ.Μπακόλας: Από τον Άννα στον Καϊάφα ένα χρόνο μετά το θέμα των κατολισθήσεων και ζημιών στην Πρασιά Ευρυτανίας

Ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας δηλώνει εμπράκτως παρών, παρεμβαίνοντας και σχολιάζοντας τις απαντήσεις των Υπουργών στην δεύτερη ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων  αναφορικά με την Πρασιά Ευρυτανίας ένα χρόνο μετά τις κατολισθήσεις και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο και την ταλαιπωρία που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Από τον Άννα στον Καϊάφα οι απαντήσεις των Υπουργών και της αρμοδίας Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας στην βάναυσο που υποβάλλουν ένα χρόνο τους κατοίκους της περιοχής, ενώ ο αγώνα μας για άμεση λύση δε θα σταματήσει, όσο κι αν ενοχλεί, όσο και αν ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά…

Τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και το Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων εδώ και ένα χρόνο αναμένουν την ενεργοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. 

Μέχρι και σήμερα από τον Άννα στον Καϊάφα οι παραπομπές των «υπευθύνων» ενώ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την αποκατάσταση της απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, ο κόσμος παραμένει εγκλωβισμένος και αποκομμένος ενώ με κίνδυνο της ζωής του αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ένα πέρα από κάθε λογική οδικό σημείο ενώ οι κάτοικοι ευλόγως παραμένουν έξω φρενών τόσο με την δημοτική όσο και με την περιφερειακή διοίκηση κατηγορώντας την για πλήρη ανεπάρκεια και ουσιαστικά για ανυπαρξία στην περιοχή.

Το μεν Υπουργείο Εσωτερικών με την απάντηση του μας ενημερώνει πως το ποσό των 100.000 ευρώ έχει διατεθεί εδώ και ένα χρόνο για την αποκατάσταση της ζημιάς ενώ μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά δεν έχει εκταμιευτεί καθότι τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η αρμόδια Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας όσο και ο Δήμος Αγράφων δεν έχουν καταθέσει σχετικά παραστατικά, αφού δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα στην περιοχή όπως όλοι γνωρίζουμε.


Το δε Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δηλώνει μεταξύ άλλων πως έχει υπογραφεί η σύμβαση, όπως ενημερώνει η αρμόδια Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας,  αλλά η πράξη από τα υπογραφέντα χαρτιά απέχουν όσο μια διαδρομή στο διαλυμένο οδικό δίκτυο της ξεχασμένης Πρασιάς Ευρυτανίας …

Ένα Χρόνο μετά όσοι διαβούν το σημείο και όσοι θελήσουν να επισκεφτούν την περιοχή θα αντιληφτούν πως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και θα γίνουν δέκτες  εύλογης και απόλυτα κατανοητής, εντονότατης οργής, θυμού, ανασφάλειας και εξάντλησης των πολιτών.
   
Απαιτώ και ζητώ άμεσα να επισκευαστεί το εν λόγω σημείο και να δοθεί επιτέλους στην κυκλοφορία επισκευασμένο, διασφαλίζοντας την απόλυτη προστασία της ασφάλειας των πολιτών και της ελεύθερης και απρόσκοπτης μετακίνησης τους.

Τονίζω δε πως για δεύτερη φορά σ ένα χρόνο με ερωτήσεις που καταθέτει ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για λογαριασμό μου ως πολιτευτή Ευρυτανίας, είναι ενήμερα τόσο τα αρμόδια Υπουργεία όσο και η Εθνική αντιπροσωπεία.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στο σύνολο της Ευρυτανικής Κοινής Γνώμης, παραθέτοντας τις απαντήσεις των κκ Υπουργών. Για εμάς τώρα πια μετά από τον πιο έντονο κοινοβουλευτικό έλεγχο που έγινε ποτέ στην Ευρυτανία χωρίς να κατέχουμε την κοινοβουλευτική έδρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και οφθαλμοφανή…


Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
•Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας
•Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων
•Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης Μεταφορών

Υποδομών&Δικτύων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου