Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ σε δύο δημοσκοπήσεις

Έρευνα του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας

Makedonia-iefimerida_13-3-14



Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και δημοσιεύτηκε στην iefimerida.gr, η οποία δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ με 18,5% να προηγείται της ΝΔ που συγκεντρώνει μόλις 13,5% της προτίμησης, ενώ τρίτη πολιτική δύναμη είναι το Ποτάμι, με 13%.

Όπως προκύπτει, στην πρόθεση ψήφου ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9%, το ΚΚΕ με 8%, η Ελιά 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, άλλο κόμμα 7,5%

«Πρώτο κόμμα», πάντως, φαίνεται πως είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος με 21%...

 

Έρευνα της εταιρίας ALCO:

Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ εμφανίζει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. 
Συγκεκριμένα τα πολιτικά κόμματα συγκεντρώνουν: Η ΝΔ 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) 5,15, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 6,9%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, το ΚΚΕ 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% το ΠΟΤΑΜΙ 8,8%, άλλο κόμμα 5,2%, ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.
Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το ΠΟΤΑΜΙ 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.
Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου