Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η Ελλάδα, τιμά και φέτος την Επέτειο της Έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821. Παρά τα πενιχρά μέσα, που οι πρόγονοί μας διέθεταν για την επίτευξη του ύψιστου εκείνου σκοπού, με πίστη, τιτάνια προσπάθεια και πολλές θυσίες, κατάφεραν να απελευθερωθούν από τον Οθωμανικό ζυγό και να βάλουν τα θεμέλια για μία ανεξάρτητη Ελλάδα. Παράλληλα στείλουν ένα μήνυμα στους λαούς πολλών κρατών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το όραμα της Ελευθερίας.
Σήμερα, η Επέτειος αυτή είναι φορτισμένη με περισσότερους συμβολισμούς από κάθε άλλη φορά. Κι αυτό διότι σήμερα καλούμαστε να πολεμήσουμε σε πολλά μέτωπα. Αγωνιζόμαστε μέσα σε ένα χαώδες, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και στα πλαίσια μιας συντηρητικής Ευρώπης, να διαφυλάξουμε τη χώρα μας από κινδύνους που απειλούν την οικονομική της επιβίωση και την κοινωνική της συνοχή. Κινδύνους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς. Κάνουμε τεράστιες ατομικές και συλλογικές θυσίες για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την οικονομική μας αυτοτέλεια και να οικοδομήσουμε ουσιαστικά ένα νέο κράτος, σε επίπεδο δομών. Να εξασφαλίσουμε ότι τα λάθη του παρελθόντος δε θα επαναληφθούν στη χώρα μας, συνεισφέροντας ταυτόχρονα σε μία ευρύτερη αλλαγή στο επίπεδο της Ενωμένης Ευρώπης. Μια αλλαγή με πρόσημο θετικό, προοδευτικό, κοινωνικό.

Ο Αγώνας όμως του 1821  μας προσφέρει πολύτιμα διδάγματα και για το εσωτερικό μέτωπο. Για την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και την αποφυγή φαινομένων διχόνοιας, εμφυλίων σπαραγμών και κοινωνικών διχασμών που για χρόνια ταλάνιζαν τον λαό μας και που οδήγησαν σε μεγάλες καταστροφές. Εν τέλει μας εμπνέει για ένα αγώνα ενάντια στον κακό μας εαυτό.
Η σημερινή ημέρα είναι μέρα μνήμης και  περισυλλογής. Ανήκει σε όλους μας ανεξαρτήτως των διαφορών που μπορεί να μας χωρίζουν σε διάφορα επίπεδα. Κανείς δεν δικαιούται να την ευτελίσει και κανείς δεν δικαιούται να την καπηλευθεί. Η Εθνική Ενότητα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821 . ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΘΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ . ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NEOI TOY ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΣΩΣΤΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821 ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΥΡΩΝ ΓΟΥΣΗΔΩΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΕΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΗΦΙΖΑΜΕ(να μας κοβοντουσα τα χερια) ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙΦΕΛΛΟΙ ΠΑΤΩΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου