Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Γιατί με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ;

Πολλοί με ρωτάνε: Γιατί με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και τον Κώστα Χαϊνά;

Η απάντηση είναι απλή.

Γιατί  οι Ενεργοί Πολίτες ξεκινούν από χαμηλά και στοχεύουν  ψηλά,  στοχεύουν την Περιφέρεια για να αλλάξει η ζωή των πολιτών στις πόλεις και τα χωριά της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας. Αφετηρία τους είναι  η τοπική κοινωνία των πολιτών και προορισμός η προοδευτική διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Αυτή είναι η καθαρή, ειλικρινής διαδρομή. Δεν στοχεύουν στην επίτευξη  κομματικών στόχων στην κεντρική πολιτική σκηνή, δεν εντάσσονται σε μεθοδεύσεις διαμόρφωσης του πολιτικού συστήματος σύμφωνα με τις επιλογές μεγάλων πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών συμφερόντων, δεν επιδιώκουν τη διοίκηση της Περιφέρειας για να την εξαργυρώσουν στο χρηματιστήριο του κομματικού συστήματος. Είναι η πραγματική ανεξάρτητη προοδευτική  πρόταση για την διοίκηση της Περιφέρειας.

Γιατί ο Κώστας Χαϊνάς είναι ένας πολίτης, σαν όλους εμάς,  με άποψη, γνώση και εμπειρία αγώνων στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο, προέρχεται από την ίδια την κοινωνία των πολιτών, ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό στο κέντρο της Εύβοιας όπου το μόνο τζάκι που γνώριζε ήταν αυτό που ζέσταινε τα όνειρα μίας φτωχικής ευβοϊκής οικογένειας. Η πολιτική γιαυτόν δεν είναι επάγγελμα ούτε κληρονομικό «χάρισμα».  Την αποστολή του Περιφερειάρχη την κατανοεί ως μέγιστη τιμή και καθήκον απέναντι στον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής από τον οποίο προέρχεται.
Είμαστε από τον ίδιο κόσμο, αυτόν που έχει τις ρίζες στην αγωνία της ελληνικής επαρχίας, που έζησε την δημοκρατική αναγέννηση της μεταπολίτευσης, την κατάκτηση της κοινωνικής  απελευθέρωσης και εν συνεχεία την απογοήτευση της χειραγωγημένης δημοκρατίας και της επίπλαστης και τελικά δανεικής ανάπτυξης. Από τον ίδιο κόσμο που είδε την ελπίδα της αλλαγής να διαψεύδεται αλλά δεν το βάζει κάτω, έχει την δύναμη να ξανασηκωθεί, να πλάσει το νέο συλλογικό όνειρο και να το σηκώσει πάλι πάνω από την Ελλάδα.
Είμαστε από τον ίδιο κόσμο που υποφέρει στην Ελλάδα της υποταγής και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, που ξέρει ότι η πορεία  της αδύναμης Ελλάδας και της γονατισμένης κοινωνίας δεν αξίζει στους Έλληνες.

Είμαστε από τον ίδιο κόσμο που πιστεύει ότι η πατρίδα μας έχει μία μόνο επιλογή: Να δουλέψει, να παράγει, να οργανωθεί με εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, όχι με τις δάνειες και ιδιοτελείς υποδείξεις των δανειστών, να ξανακτίσει την Δημοκρατία και το πολιτικό και διοικητικό σύστημα με την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής όρθιο και δυνατό.
Είμαστε τελικά με τον ίδιο κόσμο που έχει την αγωνία της συγκρότησης ενός γνήσια δημοκρατικού και σύγχρονου προοδευτικού σχηματισμού που θα υπερασπιστεί στην πράξη, την περιφερειακή και τοπική αυτονομία, δηλαδή το δικαίωμα  των τοπικών και περιφερειακών κοινωνιών να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τις δικές τους επιλογές στον παραγωγικό και αναπτυξιακό γίγνεσθαι έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις, ο κόσμος της εργασίας και της παραγωγής, η μικρομεσαία και μεσαία επιχειρηματικότητα.
Αυτοί είναι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, πολίτες που δεν χρειάστηκαν την ένταξη στις  μεγάλες κομματικές γραμμές  και τα τζάκια της πολιτικής διαπλοκής για να αποκτήσουν την κοινωνική καταξίωση, την κατέκτησαν με την πορεία τους στη εργασία και την ζωή.
Είναι  πολίτες που έχουν δουλέψει για να ζήσουν αυτοί και η οικογένειά τους, νέοι άνθρωποι επιστήμονες και επαγγελματίες που ζουν καθημερινά την οδύνη της  οικονομικής κρίσης και ξέρουν ότι μόνο όταν οι ίδιοι οι Πολίτες πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Στερεάς τότε ο τόπος μπορεί να αποκτήσει ελπίδα.
Είναι οι ίδιοι οι πολίτες που βιώνουν καθημερινά  μία μακρινή και γραφειοκρατική Περιφέρεια, άγνωστη για τους πολλούς,  αφιλόξενη για όσους επαγγελματίες προστρέχουν στις υπηρεσίες, μία Περιφέρεια διαψεύσεων και ανεκπλήρωτων στόχων για όσους, ακούγοντας τους πολιτικούς περίμεναν έργα, υποδομές, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Είναι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, οι ίδιοι οι Πολίτες μίας Περιφέρειας που για να είναι Αυτοδιοίκηση και για να είναι Περιφέρεια Ανάπτυξης πρέπει να ΑΛΛΑΞΕΙ με σχέδιο, στοχοθεσία και κυρίως με τους Πολίτες πρωταγωνιστές, συμμέτοχους, εκφραστές των αγωνιών της κοινωνίας και όχι πελάτες ενός απαξιωμένου και ανήμπορου πολιτικού και διοικητικού συστήματος.
Εκείνο που οι άλλοι σχηματισμοί υποτιμούν ίσως σε μας αυτό είναι η μεγάλη μας δύναμη, είναι η καρδιά της δικής μας πολιτικής πρότασης. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ξεκίνησαν πράγματι από την κοινωνία των πολιτών αλλά δεν είναι μία ακόμη κίνηση πολιτών που απλώς διαμαρτύρεται.
Είναι η γέφυρα που φέρνει τους πολίτες στην «πολιτική κοινωνία» της Περιφέρειας.
Είναι η πρόταση Προοδευτικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που φέρνει τους ίδιους τους Πολίτες στο τιμόνι της Περιφέρειας, χωρίς να έχουν ανάγκη τους διαμεσολαβητές  και «μεταπράτες» του συλλογικού ονείρου μίας κοινωνίας που θέλει να πατήσει ΣΤΕΡΕΑ στα πόδια της και να σηκωθεί όρθια. Μίας κοινωνίας που δεν έχει να περιμένει τίποτε από κομματικά παραρτήματα που χρησιμοποιούν την Περιφέρεια για να κατακτήσουν την «πόλη» της κεντρικής εξουσίας ούτε -πολύ περισσότερο- από τα επικοινωνιακά κατασκευάσματα των οικονομικών και πολιτικών τζακιών που θέλουν να αναπαράγουν τους «πρίγκιπες» τους για να συνεχίσουν να διαφεντεύουν τον τόπο για λογαριασμό των σκοτεινών κύκλων της διαπλοκής.


Για όλους τους παραπάνω λόγους ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και για όλους αυτούς τους λόγους καλώ τους πολίτες της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας να έρθουν ΜΑΖΙ ΜΑΣ γιατί πρέπει να γίνουμε πολλοί, να είμαστε οι περισσότεροι, να χαράξουμε τον δρόμο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  στην Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, να γίνουμε το ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ που χαράζει την κοίτη της ΣΤΕΡΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, της ΣΤΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, της ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Δημήτρης Κατσούλης
Υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας
Με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Η Δημαρ δήμου Λοκρών στηρίζει την κίνηση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ , με υποψήφια προερχόμενη από τον δήμο Λοκρών. Η στήριξη αυτή στον Κ.Χαϊνά ,απο την ΔΗΜΑΡ τους οικολόγους και ανένταχτους αριστερούς ,γίνεται με όλο μας το είναι και απ'ότι φαίνεται ,μετά την άρνηση του Ν.Τσωνη ,θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος στηριζόμενος από την κεντροαριστερά και τους οικολόγους στην περιφέρεια Στερεάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου