Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Καταργείται και συνταγματικά η μονιμότητα στο Δημόσιο


Την περίφημη άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο φέρνει μπροστά η κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, βάζοντας το θέμα αυτό ως πυρήνα της ανασυγκρότησης του κράτους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.
Το σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ταχύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του δημοσίου τομέα περιλαμβάνει τρεις κεντρικούς πυλώνες: Τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για πάταξη της γραφειοκρατίας, την αποτροπή συναλλαγής του πολίτη με τις υπηρεσίες -λόγος που συντηρεί τη διαφθορά- και την άρση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους.
Η κίνηση αυτή έχει, εκτός από την ουσία, και τριπλή στόχευση ειδικού σκοπού από το Μαξίμου: α) Φέρνει κοντά το καραμανλικό στρατόπεδο, αφού η άρση της μονιμότητας αποτέλεσε κεντρική πολιτική πρόταση της κυβέρνησης Καραμανλή, β) Φέρνει την αντιπολίτευση αντιμέτωπη με ένα καίριο θέμα, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και γ) Αποτελεί ένα τεστ αντοχής πριν από τη μάχη για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού και εδώ χρειάζεται πλειοψηφία 181 βουλευτών.
Η άρση της μονιμότητας θα έρθει στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, που θα απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου μετά τις διπλές κάλπες του Μαΐου, και στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αποτελέσει θέμα συζήτησης σε κάθε ελληνικό σπίτι, αφού πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν πραγματικά όσα καθηλώνουν σήμερα τον τόπο και φρενάρουν τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής αλλά και της ίδιας πια της κοινωνίας.

1 σχόλιο:

  1. Ωραία και αφού έγινε η αρχή θα καταδικαστούν και όλοι αυτοί που έπιασαν μια θεσούλα εις βάρος άλλων που το αξίζαν τόσα χρόνια και πληρωνόντουσαν ( καιστην ουσία έκλεβαν, δημόσιο χρήμα) ;

    εεεε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου